Řešíme moc finance?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
279
2.4.22 14:19
@jarfo píše:
@Svistice @Realityismore jo určitě nějaké výdaje jako brusle a tak jsou v pohodě, to taky kupujeme… A to zakladatelka i chce, oprávněně chlap by se měl probrat jaké jsou ceny… Ale můj příspěvek byla reakce na ty, kteří pisou jak si chudák žije špatně, že takhle by oni nemohly, jsk zivori… Já třeba opravdu moc nepotřebuji nevím proč je to cesta do pekla? mam to šetření v sobě a dela mi radost..a nebaví mi vyhazovat tvrdě vydělané peníze…U nás vic utrácí manžel tak občas musím krotit, ale vždy se domluvíme… :wink:No a krémy na vrásky… Ono je to genetika… Žádné krémy za stovky ti nezachrání…a ta chemie, konzervanty co v nich je… Teď už teda nějakou péči dávám, ale snažím se non toxic a v mládí jsem to téměř nepoužívala…

Jasne, shodneme se, ze na obleceni ze sekace neni u deti nic spatneho, u bot vaham, ale priznavam, ze v BF nejsem kovany odbornik a nemam na to nazor.
Spise asi slo o to, ze i kdyz usetri vetsinu manzelova platu, vycita ji i veci zakladni potreby z druhe ruky. Nehlede na to, ze uz ted premysli, jak mu naznacit, ze by bylo fajn detem nejak vybavit zahradu a koupit brusle, aby mely nejake vyziti, kdyz uz jsou vicemene jen doma. To predpokladam, ze vy jste asi neresili. Tohle uz je skudleni, ne to, ze se nefinti, nejedou na dovolenou nebo nemaji vse fungl nove.

• načítám...
499
2.4.22 14:31
@Realityismore píše:
Jasne, shodneme se, ze na obleceni ze sekace neni u deti nic spatneho, u bot trochu vaham, ale priznavam, ze v BF nejsem kovany odbornik a nemam na to nazor.
Spise asi slo o to, ze i kdyz usetri vetsinu manzelova platu, vycita ji i veci zakladni potreby z druhe ruky. Nehlede na to, ze uz ted premysli, jak mu naznacit, ze by bylo fajn detem nejak vybavit zahradu a koupit brusle, aby mely nejake vyziti, kdyz uz jsou vicemene jen doma. To predpokladam, ze vy jste asi neresili. Tohle uz je skudleni, ne to, ze se nefinti, nejedou na dovolenou nebo nemaji vse fungl nove.

Nee to jsme neřešili, malé deto tolik nepotřebuji, ale s věkem ty finance jsou dost nahoru, momentálně syn miluje lyžování…, koníčky něco stojí… :wink: 😁I na dovolený jezdíme, moře miluju.. Ale často pod stan s vlastním jídlem… To je pro děti větší dobrodruzo než all inclusiv hotel… 😁Chlap si to představuje jak Hurvínek válku měl by ocenit, že má doma šetrnou ženu, to by koukal jak by mu jiné penízky rozfufrovali…

• načítám...
Pitaya1
2.4.22 14:34
@jkra píše:
Ocení ji třeba ta máma, co rodila, kojila. A vzduch a vodu ocení i mimino.

Každý je jiný Já se bez moře obejdu, kluk se ho dost dlouho bál.

• Upravit
3121
2.4.22 14:37

Zakladatelko,

boty z druhé ruky bych nekupovala.

Hlavně aby ti časem manžel neřekl, že jsi zanedbaná, neupravená šmudla 😔

• načítám...
80178
2.4.22 14:56

@Mariane.B jakým způsobem omezení? To mě zajímá.

• načítám...
Anonymní
2.4.22 15:20

To jsem se dočetla věcí, teda. 8o Děkuji za pár normálních názorů. Zbytek je, nezlobte se, totální slepičinec. :lol: Hádka o barefoot, značkových krémech a dovolených…jo, o tom přesně totiž život je. :zed: Doufám, že diskuze bude brzo smazána.

• Upravit
15332
2.4.22 15:23

8o Mas doma pěknyho kolenovrta

• načítám...
Anonymní
2.4.22 15:25
@Anonymní píše:
My máme dvě batolata, s manželem máme dohromady cca 45 000,máme hypotéku a když neděláme žádné úpravy kolem domu, a že je toho na dodělání hodně, nebo nejsou nějaké nepředvídatelné výdaje, tak za měsíc ušetříme cca 5000-8000… A to je pro mě cena 2000 za čtvery boty naprosto v pohodě.
s

Ne, že bych chtěla moc vrtat, ale chtěla bych vidět váš rozpočet.
Jako jen tak, cvičně. 38-40.000 na provoz s hypotékou?
Já mám teda děti starší, tři.
SŠ, VŠ, ZŠ. Příjem 75- 85. Když nemáme žádné extra výdaje, zbude nám 5-15. Nemám pocit, že se máme nějak úplně úžasně. :nevim: Jako jo, na jídle šetřím jen tak light, jednou ročně dovolená u moře. Hypo, údržba domu. Jedno nové a jedno ojeté auto.
Mám pocit, že pro to, abych se cítila, že máme dost a nemusím o výdajích přemýšlet, bychom potřebovali min. dvojnásobek.
 M.

• Upravit
ludmilaadamkova
2.4.22 15:32
@Anonymní píše:
s
SŠ, VŠ, ZŠ. Příjem 75- 85. Když nemáme žádné extra výdaje, zbude nám 5-15. Nemám pocit, že se máme nějak úplně úžasně. :nevim: Jako jo, na jídle šetřím jen tak light, jednou ročně dovolená u moře. Hypo, údržba domu. Jedno nové a jedno ojeté auto.
Mám pocit, že pro to, abych se cítila, že máme dost a nemusím o výdajích přemýšlet, bychom potřebovali min. dvojnásobek.
M.

Asi ještě záleží jaká je ta hypotéka… Ale i kdyby byla jen 10 tis tak jdou ještě slabší nezbytné výdaje jako elektřina, voda, mobily atd…

• Upravit
Anonymní
@Anonymní píše:
To jsem se dočetla věcí, teda. 8o Děkuji za pár normálních názorů. Zbytek je, nezlobte se, totální slepičinec. :lol: Hádka o barefoot, značkových krémech a dovolených…jo, o tom přesně totiž život je. :zed: Doufám, že diskuze bude brzo smazána.

V klidu. :) Ono časem, když ubude ta čirá radost z detiček…kdy člověk patla kasičky, projíždí bazarky atd…a má doma pubertaky, a pracuje jak blázen, aby všechno uživil, tak potom je ta dovolená naprosto nutná psychohygiena a prevence zešílení.
Ale stejně…i když teď máme příjmy vysoké, tak období, kdy jsme před výplatou vyndávali z kasičky dvacku na chleba a děti nosily obnošené boty, bylo krásný. Byli malí, roztomilí, a mě ženské já bylo na správném místě.
Teď už si to člověk musí něčím kompenzovat. Dovolená, víkendy, večeře…zase něco, co dělá život hezčí.

Přeji, ať jste spokojení a užívejte. :srdce:
M.

• Upravit
6794
@Anonymní píše:

Ano, neni to podle tvyho gusta, nech to smazat :lol:

• načítám...
Anonymní
2.4.22 15:34
@Anonymní píše:
s
M.

Záleží na hypo, na výši. My jsme 3 na cca 100k a pohoda.

• Upravit
Anonymní
2.4.22 15:35
@ludmilaadamkova píše:
Asi ještě záleží jaká je ta hypotéka… Ale i kdyby byla jen 10 tis tak jdou ještě slabší nezbytné výdaje jako elektřina, voda, mobily atd…

No, máme starý dům, který jsme opravili, ještě nám něco zbývá udělat, ale my jsme celkem free, radši na dovču a starej plot, než designovou zahradu a nevystrcit nos mimo katastr. Hypo máme 7500 :lol: :lol:

• Upravit
ludmilaadamkova
2.4.22 15:37
@Anonymní píše:
Záleží na hypo, na výši. My jsme 3 na cca 100k a pohoda.

3 lidi na 100 tis a 4 lidi na 45 tis je trochu rozdíl ne :nevim:

• Upravit
279
2.4.22 15:38
@Anonymní píše:

Vzdyt delas to stejne, vybiras si to, co se ti hodi do kramu.
A o cem tedy ten (tvuj) zivot je? O neustalem skudleni a hadani se s muzem, jestli deckam muzes koupit bazarove boty a na svacinu misto rohliku ovoce? O premitani, jak mu vysvetlit, ze by bylo fajn jim koupit stary brusle? Presne tohle vetsine prijde jako priserna mizerie, kdyz navic usetrite temer cely jeho plat, ne to ze nejedete na dovolenou a nekupujes si sminky.

Příspěvek upraven 02.04.22 v 15:40

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat