Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry den, mam postizene dite, je to miminko. Nezvedne ani hlavicku, jen lezi, je opozdene ve vyvoji - ma skoro 10 mesicu a jeho chovani je na urovni mesic a pul stareho ditete. Myslite, ze mi muze Vojtova metoda pomoct, aby se dal vyvijel?
![]()
edit admin - gramaticky upraveno a smazána emailová adresa.
Určitě mu může jakákoliv činnost pomoci víc, než nedělat nic. Podala jsi strašně málo informací, proč už jí dávno necvičíte?
Teda holky, stydťe se!!! Takhle radíte někomu, kdo třeba opravdu potřebuje pomoct a holt mu nebylo dáno inteligence jako třeba vám?? Pochybuji, že by o tomhle někdo vtipkoval. Je mi z některých vašich odpovědí špatně, chudák zakladatelka.Rozhodně zajít k doktorovi a řešit, raději pozdě než vůbec!
Já tedy nechci ani dopředu odsuzovat, protože mojí mamce taky řekli, ať se smíří s tím, že její syn bude ležák. Jenže ona se nesmířila, sama si zařídila konzultace a začla pod vedením cvičit vojtovku a kluk je naprosto normálně pohyblivý.
Jenže to je 17 let zpátky, tak nevím, do jaké míry se přístup doktorů mohl změnit. Každopádně styl, kterým je úvodní příspěvěk psán, nic nenapovídá o tom, jestli už to s nějakými doktory řešili a ani jak je dítko postižené (osobně bych své dítě jako retardované nikdy neoznačila, postižené mi zní lépe, ale je to jen můj subjektivní pocit
)
já teda nevim co je to za blbost.
ale tohle by snad žádná doktorka nenechala jen tak. jestli je to sranda tak opravdu hodně blbá
a jestli ne tak jste madam hodně hloupá. ![]()
To vidím na nějakou provokaci. Ten dotaz snad nemůže být myšlen vážně… ![]()
kvůli tomu přeci existují preventovní prohlídky aby pediatr zakročil co nejřív, nevěřím že by takto postižené dítě nechal jakýkoliv doktor bez pomoci
heura 77 píše:
Teda holky, stydťe se!!! Takhle radíte někomu, kdo třeba opravdu potřebuje pomoct a holt mu nebylo dáno inteligence jako třeba vám?? Pochybuji, že by o tomhle někdo vtipkoval. Je mi z některých vašich odpovědí špatně, chudák zakladatelka.Rozhodně zajít k doktorovi a řešit, raději pozdě než vůbec!
PROBOHA TO SNAD NE!!! INTELIGENCE NEINTELIGENCE. nechat 10 měsíců dítě bez léčby je nehorázná blbost. a vůbec nehodlám se nad tím rozčilovat ![]()
heura 77 píše:
Nevím jak ty, ale už ten obsah si odporuje. Retardace je snížená funkce mozku, což znamená, že má dítě nízké IQ, což asi někdo v 10m těžko pozná. Spíš bych to viděla na nějaké těllesné postižení, ale to by to zakladatalka taky musela trochu podrobněji napsat. Tak si tay můžem povídat, co by to tak mohlo být.
JInak. Já mám neteř s dětskou obrnou a vojtova jí velmi pomohla.
motika píše:heura 77 píše:PROBOHA TO SNAD NE!!! INTELIGENCE NEINTELIGENCE. nechat 10 měsíců dítě bez léčby je nehorázná blbost. a vůbec nehodlám se nad tím rozčilovat
A Ty o tom víš něco blíž? O jakou jde rodinu, z jakého prostředí, jaké narodnosti? Prostě se jen zeptala, zato nepotřebuje tepat. Nikdo jí tu situaci snad nezávidíme…
Zacit neco resit v 10ti mesicich je dost pozde, ale lepsi pozde, nez vubec. S vojtovkou plati, ze cim driv se zacne, tim lepsi jsou vysledky. Rozhodne musi dite videt neurolog a rehabka…
Ja osobne doufam, ze dite je v poradku a ten, co si tu dela blbou srandu nebo se chce mstit, dostane poradne za usi.
heura 77 píše:
zase někdo chytrý se vyjádřil.tak když zakladatelka je tak hodně neinteligentní tak pak chudák dítě,že kvůli tomu trpí
když má dítě chování na měsíc a půl tak snasd si toho mohla všimnout dřív a začít něco dělat a ne až v 10 měsících .
a stejně mi to přijde jak vtip , copak se dá řici o 10 měsíčnim miminku které má chování na měsíc a půl že je retard ??? ![]()