Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem dneska hodně unavená a v drogerii jsem málem hodila šavli…ale je evidentní že potřebuju spát…myslím, že se mi uzdravuje duše cítím to…včera když jsem zavolala do tý nemocnice tak mi spadl veliký kámen ze srdce…hned se mi udělalo lépe…
@terkam1 já pořád nechápu, že ti nic neřekli.. jako v jaký fázi jsi nebo tak.. no jsem zvědavá na pátek.. to budu ve stejný situaci jako ty.. akorát, že aspoň vím, jak je to teď velký..
@Danny77 píše:
@terkam1 já pořád nechápu, že ti nic neřekli.. jako v jaký fázi jsi nebo tak.. no jsem zvědavá na pátek.. to budu ve stejný situaci jako ty.. akorát, že aspoň vím, jak je to teď velký..
danny nemaluj čerta na zeď dokud to nemáš černý na bílým tak nezoufej.....no já po minulý kontrole blbec uvěřila že to je dobrý a pak jsem si pěkně narazila držku…jsem fakt kráva…ted už je mi trochu líp…říkám si že to čas uzdraví a toho ted mám spousta…pořád brečim, to jo ale už je mi tak líp dokážu spát třeba ještě s tím jídlem je to slabší ale aspon že spát už můžu
@Danny77 píše:
víš oni vlastně všechny mý papíry odnesli s kartou do tý ambulance na tu ravizi…nemám v ruce nic a až půjdu ke svý doktorce tak to bude zase jen co jim řeknu já
@terkam1 já nemaluju čerta na zeď.. jen to všechno zapadá do sebe.., takže jsem měla trochu víc času se s tím srovnat.. mě nikdo neříkal, že je to OK, naopak.. že nemám vyhráno..
kolikátý DC jsi byla na tom KETu?? a to ti řekli jen, že se to nevyvíjí a nic víc?? já podle MS bych měla být teď nějaký 7.tt a začínat tuším 8. ale jak jsem byla dýl, tak se to nedá určit a podle velikosti embrya taky ne.. Dr. viděl jen ten gestační váček, řekl mi velikost a to je vše..
hlavně.. oni ti udělají UTZ, tak je to lepší.. ale potřebovala bys nějaký papíry.. nemůžeš tam zavolat a dojet pro to? jinak se tvůj Dr. nemá čeho chytit..
@Danny77 píše:
@terkam1 já nemaluju čerta na zeď.. jen to všechno zapadá do sebe.., takže jsem měla trochu víc času se s tím srovnat.. mě nikdo neříkal, že je to OK, naopak.. že nemám vyhráno..
kolikátý DC jsi byla na tom KETu?? a to ti řekli jen, že se to nevyvíjí a nic víc?? já podle MS bych měla být teď nějaký 7.tt a začínat tuším 8. ale jak jsem byla dýl, tak se to nedá určit a podle velikosti embrya taky ne.. Dr. viděl jen ten gestační váček, řekl mi velikost a to je vše..hlavně.. oni ti udělají UTZ, tak je to lepší.. ale potřebovala bys nějaký papíry.. nemůžeš tam zavolat a dojet pro to? jinak se tvůj Dr. nemá čeho chytit..
k čemu jim budou papíry…buďto na UZ bude nález nebo nebude…tak by se měl chytit toho nálezu na UZ…ale já chci, pokud to půjde, spontánní porat…takže je mi jedno co si doktorka bude myslet …na revizi půjdu jen když budu mít nějaké problémy jako teploty, nevydržitelný bolesti apod…jinak na KETu jsem byla 15DC…dneska bych měla bejt 7+0…ale nebudu ted nic uspěchávat…už jsem se trochu zklidnila trochu vyspala…a chci se s tím smířit
@terkam1 no můj Dr. zprávu chtěl.. aby viděl, jestli to nějak postupuje nebo ne.. něco přece u tebe viděli, i když to zrovna nebylo srdíčko.. ale to se přece může objevit i později, nebo nebylo ani embryo, gestační váček a co já vim.. ale to přece nevíš..
u mě ze zprávy taky nic moc nevyčetl, ale aspoň vím, jak je to veliký, týden předem byla jen dutinka a teď aspoň gestační váček..
a možnost spontánního potratu ti nenabídli? prý na to jsou taky léky, co ho vyvolají nebo co..
@Danny77 píše:
@terkam1 no můj Dr. zprávu chtěl.. aby viděl, jestli to nějak postupuje nebo ne.. něco přece u tebe viděli, i když to zrovna nebylo srdíčko.. ale to se přece může objevit i později, nebo nebylo ani embryo, gestační váček a co já vim.. ale to přece nevíš..
u mě ze zprávy taky nic moc nevyčetl, ale aspoň vím, jak je to veliký, týden předem byla jen dutinka a teď aspoň gestační váček..a možnost spontánního potratu ti nenabídli? prý na to jsou taky léky, co ho vyvolají nebo co..
byl vidět jen váček nic v něm…velikost nevim…ani nevim jestli to měřila…nenabídly mi nic…bylo to strašný…řekla že jí je to líto a že jí mám říct jestli na výkon půjdu sem nebo u mě doma…vedli mě jak vola na porážku v ambulanci kam mě nahnali jsem se ptala co se stane, když na ten výkon nepůjdu…řekl že nikdo neví ale že můžu mít záněty a že mi to přece za to nestojí…nebyla jsem schopná říct nic ani moc odporovat…podle mě to byl hyenizmus…prostě mě vehnali tam kam potřebovali…jestli půjdu na druhý IVF tak půjdu do jinýho centra…to jsem si uvědomila že tohle jednání nemám zapotřebí…dlouho jsem si myslela, že je mi to jedno…ale není
@terkam1 tak to je fakt děsný.. chápu..
co se dá dělat, nevím, že ještě týden nepočkali, to fakt nechápu.. můžeš mi říct, kam chodíš do Caru?
@Danny77 píše:
@terkam1 tak to je fakt děsný.. chápu..co se dá dělat, nevím, že ještě týden nepočkali, to fakt nechápu.. můžeš mi říct, kam chodíš do Caru?
jo do Podolí…ale už jsem přesvědčená že to změnim…mám tam ještě dva mrazáčky…tak ty tam ještě zkusíme a pak asi vemu gennet…ten je sice drahej ale tak zase se k tobě chovaj jinak
@terkam1 píše:
ahoj holky…no volala jsem mojí doktorce…je nemocná…řekla jsem situaci sestřičce a řekla že buď at jdu za zástupem a nebo at vydržim do čtvrtka a zavolám, že by už paní doktorka snad mohla přijít…asi počkám…nemám kam spěchat…jen mi z telefonu bylo jasné kam mě asi tak budou chtít směřovat…no uvidíme…možná půjdu tak ve čtvrtek k tomu zástupu uvidim…je prej dobrej
Pak pisni jak jsi dopadla. Me vcera rano vzali jeste HCG a kleslo na 634.Z Opavske nemocnice jsem jela do Zlina nedalo mi to, tam se podivali co v Opave psali za protokoly a rekli at na kyretaz nejdu. Z UZ usoudili, ze jsem 5tt a ze vazne vevnitr nic neni.Tak jsem na 13 hod jela zpet do Opavy kde uz se na me chystali s kyretazi a ja ji odmitla. Do protokolu jen napsal, ze jsem poucena a ze jsem se rozhodla cekat na sponntan abort… Tak uvidim, pokud Hcg kleslo, tak si myslim ze to pujde samo. Ale mohu rict, ze tohle vaune nepreji nikomu. Je to vysilujici, znicujici, drzte se
@PetraBecker nechápu..takže ve Zlíně ti řekli, že to odejde samo nebo jak?? já tohle fakt nechápu, já si vždycky myslela, že tyhle situace nenastávají tak často, spíš jako vyjímečně a koukám, že toho je víc, než pak těhotenství.. to je fakt masakr.. a tys otěhotněla přirozeně??
@PetraBecker píše:
Pak pisni jak jsi dopadla. Me vcera rano vzali jeste HCG a kleslo na 634.Z Opavske nemocnice jsem jela do Zlina nedalo mi to, tam se podivali co v Opave psali za protokoly a rekli at na kyretaz nejdu. Z UZ usoudili, ze jsem 5tt a ze vazne vevnitr nic neni.Tak jsem na 13 hod jela zpet do Opavy kde uz se na me chystali s kyretazi a ja ji odmitla. Do protokolu jen napsal, ze jsem poucena a ze jsem se rozhodla cekat na sponntan abort… Tak uvidim, pokud Hcg kleslo, tak si myslim ze to pujde samo. Ale mohu rict, ze tohle vaune nepreji nikomu. Je to vysilujici, znicujici, drzte se
Petro…budu držet palce…ať to dopadne co nejlíp v této situaci lze…já tam taky nepůjdu…vím to…u mě je děsný že nevim jestli vůbec HCG jde dolů nebo se drží…včera se mi udělalo zle v drogerce…bazální teplotu mám pořád vysoko…asi to bude chvíli trvat…
@PetraBecker píše:
JInak já mám chvilky, kdy si říkám…už to bude lepší a pak zase chvíle, kdy tu brečim jako želva…potácím se jak mátoha…snažim se něco dělat ale nejde to…příjdu udělám jednu věc sednu si a zase brečim…je to strašný…možná stršný je ještě slabý slovo…
@terkam1 a kdy jdeš teda na kontrolu ke své Dr nebo záskoku? zajímá mě, co ti řeknou oni.. terko, takhle se jen trápíš.. ještě chvíli a bude z tebe přízrak..
musíš se sebrat.. a nemysli si, že se mi to říká lehce, když vím, že v pátek na tom budu stejně jako ty.. člověk se musí pořádně vybrečet a pak jít dál.. jedno dítě máš, tak aspoň to je malá útěcha.. já ani nevim, jestli někdy nějaký mít budu.. ![]()
ono to bude zase dobrý ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.