Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Mrs.bloud píše:
Dvakrat. Hele revize neboli:-) Jen je to v narkoze. Hele jestli jsi mlada, tak ty tri mesice dodrzte. My je u prvniho ditete dodrzeli a pak jsem hned otehotnela a dobry, mame dceru. Ted jsem byla na revizi v lednu a i kdyz jsme se nechranili, neotehotnela jsem doted…
Mladá, no jak se to vezme, před dvěma týdny jsem oslavila 28.
A najednou mám pocit, že mi ten čas utíká mezi prsty..
Byla jsem ve 12tt a pak o týden později. Fyzicky to nebolí. Někdo nechává potratu volný průběh, já se i přes krvácení nečistila a navíc psychicky vím, že bych to nedala…4 měsíce jsou přežitek, doporučuje se počkat po 1. MS, do půl roku od revize se otěhotní snáz a pokud to není před první MS, tak to ani nijak neovlivňuje šanci na udržení plodu. Ta není nižší, než později. Držím pěsti!
@_Kája90 píše:
Ahoj holky,
asi se potřebuju jen vypsat..včera jsem se dozvěděla že se plod nevyvíjí anetluče.
Zítra jsem objednaná na kyretáž. Ty z Vás, které to zažily, bolí to? Myslím fyzicky..o psychice ani nemluvím
A pokud jste se znovu začali snažit tak kdy? Včera mi Dr. v nemocnici říkala že ideálně 4 měsíce ať se chráníme…to mi přijde nekonečné…
Fyzicky to boli jen chvili po zakroku, tak hodinu. Ne nejak, ze by se to nedalo vydrzet. Zazila jsem to 2×. V prvnim pripade zdrave dite po 1 MS, ve druhem po 2 MS (ale v tom deuhem to byly 4 mesice, museli mi vyvolavat).
@Mari.G píše:
Byla jsem ve 12tt a pak o týden později. Fyzicky to nebolí. Někdo nechává potratu volný průběh, já se i přes krvácení nečistila a navíc psychicky vím, že bych to nedala…4 měsíce jsou přežitek, doporučuje se počkat po 1. MS, do půl roku od revize se otěhotní snáz a pokud to není před první MS, tak to ani nijak neovlivňuje šanci na udržení plodu. Ta není nižší, než později. Držím pěsti!
Lékařka mi včera vysvětlovala, že chvilku trvá než se obnoví děložní sliznice…a že máme počkat z důvodu, aby se to neopakovalo..
@_Kája90 Mě to bolelo hlavně psychicky. Po kyretáži jsem vždy jeden-dva cykly nechala bez snažení, aby se tělo zregenerovalo. Držím palce a posílám pevné objetí. ![]()
@_Kája90 píše:
Lékařka mi včera vysvětlovala, že chvilku trvá než se obnoví děložní sliznice…a že máme počkat z důvodu, aby se to neopakovalo..
Ano, to se kdysi říkalo, teď se to i v zahraničí doporučuje jinak. Děložní sliznice doroste a pak dostanete tu MS
. Pokud neotěhotníte před ní, tak se žádné šance nesnižují. Konzultovala jsem s 6 gynekology, kteří mají zkušenosti i ze zahraničí.
Ahoj, já byla v 10 týdnu .....tu fyzickou bolest bych přirovnala k silnější menstruaci, tak zhruba tak nějak to bolí plus krvácení jako při silnější MS, dá se s tím normálně fungovat …já byla ráno na zákroku, odpoledne jela domů a druhý den už štípala dříví
ale to není zrovna dobrý příklad
spíš dodržuj klidový režim, odpočívej a snaž se dělat něco abys na to nemyslela, brzy to přejde
jinak 4 měsíce mi přijdou zbytečně moc si myslím, mě tenkrát Dr. řekla, že dodržet šestinedělí a pak počkat na normální MS
Navíc nikde není psané, že hned otěhotníte. Já otěhotněla po 5 měsících od druhé revize, i když jsme se snažili po první MS
.
Zažila jsem v 9. týdnu. Nebolí to,jen jsem byla celý den po narkoze jako opilá. Nebo možná i z té psychiky. Počkala jsem 3 měsíce a hned napoprvé na vánoce našla //. Teď držím v náručí druhou zdravou dvoutýdenní dcerku. Držím palce ať se též brzy zadaří ![]()
Ahoj, já byla na revizi teď v sobotu, ZT v 9. týdnu. Zákrok je opravdu kratičký, ani mi tentokrát nebylo špatně po narkóze (většinou bývá, i když při jiných operacích), bolest teda poměrně velká tak hodinu po a ještě chvíli doma, asi jak se zavinovala děloha, byly to takové silnější menstruační křeče (na zákrok jsem šla v 11 a ve 2 odpoledne už byla doma). Celkem mě překvapilo, že jsem začala krvácet až v sobotu večer, tedy po X hodinách. Dnes jsem si vzala dovolenou, ale zítra už normálně půjdu do práce, mám pocit, že se potřebuju hýbat a zaměstnat se. Upřímně není to tak hrozné, jak jsem čekala. I po psychické stránce je mi líp, než když jsem věděla, že je ve mně miminko mrtvé.
Necítím se tedy ještě úplně fit, ale podle mého lékaře je tak týden drobných! bolestí a krvácení úplně v normě, prostě jako horší menses. Teď už se jen těším na věci příští a až se budeme moct znovu snažit. Máme v plánu přestat se chránit někdy v lednu po dovolené, kterou jsme si včera naplánovali.
Je mi moc líto, co se ti stalo, vím, jak moc to bolí a jaký obrovský šok to je. Mně moc pomáhá říkat si, že miminko ještě nebylo připravené a tak si musela dušička ještě na chvilku odpočinout. Potom se k nám zase vrátí.
![]()
Přeju, aby zákrok proběhl v pořádku, bylas brzy zdravá a fit a miminko na sebe nenechalo dlouho čekat. ![]()
Já to zažila později. Ve 12tt, v 11tt vše ok a když jsem šla s manželem na 1.screening tak nic. Fyzicky nebolelo nic a čekali jsme 3cykly, ale pravda je, že já měla psychiku hodně podelanou. Tak ani nebyla nálada.
Já měla vyvolaný porod po zt,a pak ještě revizi, přelom 4 a 5 měsíce. Narkóza byla chvíli,pak hodina pozorování a nepamatuju že by mě něco bolelo. Ani potom,jen asi po týdnu jeden večer mě bolelo břicho,víc jsem krvácela,ale potom už dobrý,a do 14 dnů vše ok,i na kontrole. Jen doporučovali dodržet šestinedělí,nic netahat,neprochladnout, zvýšená hygiena a žádný sex ( ten nakonec byl po cca 5 týdnech,po první ms). Doporučovali s dalším snažením počkat 3 měsíce. Dodrželi jsme,povedlo se hned,už budu v 6 měsíci a zatím vše ok. Psychicky to první měsíc nebylo nic moc,pak už se to lepšilo a po těch 3 měsících jsem si přišla připravená a vyrovnaná.
@_Kája90 Ahoj,moc me mrzi co te potkalo,take.jsem to zazila v 10.tt.
Ne,revize neboli,je to klasicka narkoza,nic necitis,po probuzeni take ne,neco mi dali,takze misto abych truchlila,docela jsem se i nasmala s pani,co prisla o dvojcatka po zakroku.
Dal to boli jako menstruace.A dusevne samozrejme.Ja na tomLang bzla koncem kvetna a snazili jsme se od, zari a povedlo se v prosinci.
Drzim palce a preji at ta doba rychle utece a brzy se zadari ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.