Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
mám na vás takový dotaz
Jak je to u vás, nebo bylo s dvouměsíčním miminkem..Režim možná není to správné slovo, na ten je asi brzy
Ale já si pořád nejsem jistá, jestli to s mým prckem dělám správně
Přes den kojím po dvou hodinách. Po kojení malý udrží pozornost asi půlhoďky, chce koukat, hrát, povídat si..ale pak začne být protivka, až začne plakat a zabere ho jen uhoupat na balonu nebo v hacce a on usne. To mu teda trvá asi zas půlhoďky (nutno dodat, že tohle je doba jeho usínání i večer, nebo v noci po kojení), půlhoďky spí a zas se budí na jídlo
Já jen prostě nevím, jestli ho nenutím spinkat, když se mu nechce
ale to by asi neusnul ne? Tak se jen ptám, jestli to třeba některá nemáte podobně a mě uklidnilo, že to nedělám blbě ![]()
Děkuji za vaše řádky ![]()
Možná se nebudí na jídlo, ale prostě nemůže zabrat. Zkus ho znovu nekojit a uhoupat, ududlat dudlíkem. Náš se doma taky budí takhle, jenže prostě chce spát. Kojím taky po 2h.
Venku v kočárku spí jak? Náš usne líp venku, pak se probudí a kouká, občas béká, tak dostane dudlu a zabere znovu. Rád by usínal u prsa pořád, ale to prostě není přes den možné.
Zkusila bych dít spát dřív než začne být protivný… to už je nejspíš známka přetažení, proto se mu hůř usíná a nemůže pak pořádně zabrat.
U kluka byl správný čas na uložení, když začal být extrémně akční ![]()
@lucenka píše:
Zkusila bych dít spát dřív než začne být protivný… to už je nejspíš známka přetažení, proto se mu hůř usíná a nemůže pak pořádně zabrat.
U kluka byl správný čas na uložení, když začal být extrémně akční
jo to je taky pravda. Když ho dám do postýlky s dudlou včas, tak usne i sám. Jakmile ho něčím zprudím nebo se přetáhne, tak mám o zábavu postaráno.
Treti syn v tomto veku mel rezim: probudit se, rvat, dostat prso, najist, rvat pri prebalovani, pofnukavat par minut, pak zase rvat, prso, krknout, prso, spat. Od probudit do spat to netrvalo ani hodinu, v podstate sotva jsem ho stihla nakojit, prebalit, vecer umyt, prevlict a uz byl uplne hotovej. Na ruce jsem ze zasady neuspavala, bych je mela za chvili jak orangutan, v tomto veku vetsinou vse resilo prso a ve 3 rano rourka ![]()
Tak malemu je tedko pet mesicu a vydrzi sotva hodinku, hodinku a pul, pak si zacne mnout oci a mrnet…Kdyz ho dam spinkat, okamzite tak na hodinku az dve usne…Nekdy ho necham dele jak dve hodinky a to pak uz zabira velmi tezce…Kdyz byl dva mesice stary, tak pulhodinka byla myslim taky maximum, aby zabral, pak uz byl pretazeny a usinal mnohem hur…
@rigousek píše:
@RadkazBrna náš taky moc dlouho nevydrží je za chvíli unavenej, ale on usne celkem v klidu buď na klíně nebo i v postýlce pokud ho nic netrápí, ale nespí dlouho, tak hoďku. Jsou vyjímky kdy spí i tři hodinky, ale to jsou zázračný dnyon hodně trpí na břicho, takže ho to budí
Tak aspoň že to máte podobně. Měla jsem výčitky, že ho nutím spát ![]()
Prvni dva mesice mindite jen spalo. Nakojila jsem a usnula, prebalila jsem, usnula a pak zase kojeni a porad dokola. Urcite davej spat zavcasu, jak se dite pretahne, je to to nejhorsi, co existuje
pozdeji si casy vzhuru natahovala a ted skoro pres den nespi
@RadkazBrna píše:
Tak aspoň že to máte podobně. Měla jsem výčitky, že ho nutím spát
To nejde
kdyby nechtel, neusne
To má každé dítě jinak, řiď se instinktem a potřebami miminka. mě první syn spal 2× denně 3 hodiny a vydržel být i 4 hodiny v kuse vzhůru, aniž by byl přetažený. V noci dával i 6-7 hodin spánku v kuse. Režim měl asi od 10 dní věku. Druhý syn měl režim až tak od měsíce, nebo spíš ke konci šestinedělí, spí přes den 4× -5× po hodině, hodině a půl, v noci dá max. čtyři hodiny v kuse a to jen výjimečně.
@Ariadne píše:
Možná se nebudí na jídlo, ale prostě nemůže zabrat. Zkus ho znovu nekojit a uhoupat, ududlat dudlíkem. Náš se doma taky budí takhle, jenže prostě chce spát. Kojím taky po 2h.Venku v kočárku spí jak? Náš usne líp venku, pak se probudí a kouká, občas béká, tak dostane dudlu a zabere znovu. Rád by usínal u prsa pořád, ale to prostě není přes den možné.
V kočárku je to dobrý, tam už jsem to vychytala, dám mu cucnout trošičku čaje a dudlík a je v klidu a usne
a vydrží teda spinkat dlouho, klidně i tři hodiny.
Zkusím teda znova uhoupat, třeba ještě zabere.
S tím kojením to prd poznám, páč on sosá klidně po hodině ![]()
Ale děkuji ![]()
@Ariadne píše:V kočárku je to dobrý, tam už jsem to vychytala, dám mu cucnout trošičku čaje a dudlík a je v klidu a usne
Možná se nebudí na jídlo, ale prostě nemůže zabrat. Zkus ho znovu nekojit a uhoupat, ududlat dudlíkem. Náš se doma taky budí takhle, jenže prostě chce spát. Kojím taky po 2h.Venku v kočárku spí jak? Náš usne líp venku, pak se probudí a kouká, občas béká, tak dostane dudlu a zabere znovu. Rád by usínal u prsa pořád, ale to prostě není přes den možné.
@lucenka píše:
U kluka byl správný čas na uložení, když začal být extrémně akční
To jsem zkoušela a výsledek byl ten, že jsem jen houpala o to dýl ![]()
No zkusím to zítra znova, třeba se něco změnilo ![]()
@Ariadne píše:
jo to je taky pravda. Když ho dám do postýlky s dudlou včas, tak usne i sám. Jakmile ho něčím zprudím nebo se přetáhne, tak mám o zábavu postaráno.
Zkusím
Před časem to nefungovalo, ale třeba se něco změnilo ![]()
@Bibi239 píše:
Treti syn v tomto veku mel rezim: probudit se, rvat, dostat prso, najist, rvat pri prebalovani, pofnukavat par minut, pak zase rvat, prso, krknout, prso, spat. Od probudit do spat to netrvalo ani hodinu, v podstate sotva jsem ho stihla nakojit, prebalit, vecer umyt, prevlict a uz byl uplne hotovej. Na ruce jsem ze zasady neuspavala, bych je mela za chvili jak orangutan, v tomto veku vetsinou vse resilo prso a ve 3 rano rourka
@essence85 píše:
Tak malemu je tedko pet mesicu a vydrzi sotva hodinku, hodinku a pul, pak si zacne mnout oci a mrnet…Kdyz ho dam spinkat, okamzite tak na hodinku az dve usne…Nekdy ho necham dele jak dve hodinky a to pak uz zabira velmi tezce…Kdyz byl dva mesice stary, tak pulhodinka byla myslim taky maximum, aby zabral, pak uz byl pretazeny a usinal mnohem hur…
Zkusím ho dát spinkat dřív, ale jak říkám, před časem to k ničemu nevedlo, jen jsem o to dýl uspávala ![]()