Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer, chtěla bych poprosit, jestli nějaká maminka nemá podobnou zkušenost a nemohla by poradit, popř. mě uklidnit
Mám 4,5 měsíční holčičku. Dnes jsem s ní byla u doktorky. Vážení, měření atd. A vše bylo v pořádku. Pak si ale doktorka všimla, že malá špatně dýchá. Že je to pro ní namáhavé a dýchá ztěžka. Při poslechu ale nenašla žádný problém. Napsala nám žádanku na rentgen, ale tam jdu až zítra ráno. Proto mě napadlo, jesli nějaká maminka nezažila to samé a neví tedy, jaká by mohla být příčina? Moc děkuji za přečtení, odpovědi ![]()
@xkamilkax Ahoj, nevím teda, jak je to u vás, ale můj syn měl problém s dýcháním pouze, když měl hlavu otočenou na pravou stranu. Znělo to, jako by se nemohl nadechnout. Často se stávalo, že po chvilce otočil hlavu vlevo a úplně lapal po dechu, jako by se dusil. Doktora jsem uháněla na každé kontrole, ale ten ho vždy jen poslech s tím, že je to u dětí normální. I když kdokoli mého syna slyšel takto dýchat, hrozně se divil, co to je.
Teď je mu 8m a víceméně ho to už netrápí. Stane se cca 2× do měsíce, že ho slyším, jak se hůř nadechuje, ale po chvilce se to zase spraví.
Malá to právě dělá furt, přitom zní, jakoby dýchala normálně. Ale je vidět, že se jakoby víc namáhá. Jako zhluboka ![]()
Muze to byt treba nejaky druh hypotonie, ja bych zasla i na neurologii, mohli by to spravit rehabilitace.
Souhlasím s @Bibi239
Zapomněla jsem zmínit, že syn měl predilekci vlevo a mírnou hypotonii. Doktor říkal, že to může být i od toho.
Moc děkuju za příspěvky
Doufám že bude stačit nějaké cvičení, nebo to nakonec bude úplně v pořádku. Projíždím internet a to jsou samé hororové příběhy…
@xkamilkax internet nečti, ale sama to často dělám, a pak se nervuju ![]()
Určitě to bude v pohodě ![]()