Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky, tak kukám, že kojení všude stejné. První dva týdny jsme válčily s malou dost, teď už se chytá i ploché bradavky bez kloboučku, dokonce i v leže, chtělo to čas.
U nás dnes taky hnus, dala jsem malou spinkat aspoň na balkon, protože v tom počasí se mi ven teda nechce, navíc bych měla máknout doma.
Taky bych si konečně měla prostudovat novou verzi mímina, ať vím, co a jak.
Kitty, drž se, je to někdy na budku, ale ono to opravdu den za dnem je lepší.
Snad i ta jizva brzy bude lepší.
Ad fotky miminek a rodinek, všechny krásné, samozřejmě, jak jinak v říjňátkách.
![]()
Ahoj holky, nějak nestíhám. Už jsem zase naplno zprovoznila e-shop, tak balím a posílám a řeším objednávky za říjen. Ještě že je Adámek tak hodnej
Rána jsou teda zatím zajímavý, protože musím vzbudit sebe, vzbudit Šárku, dát jí snídani, vzbudit Adámka, přebalit, převlíknout, buzerovat Šárku, aby jedla, jak bude silná apod. Nakojit Adámka, aby potom cestu do školky zaspal, v průběhu kojení pořád opakovat Šárce, jak je velká holka a aby si zoubky vyčistila sama a sama se oblékla. Nakonec Adámka stejně utnu dřív a musím jít Šárku přichystat do školky. Potom zabalit Adámka do zimy, obléknout sama sebe a tak nějk se vypotácet ven. Tam všechny naskládat do auta a vyjet ze dvora. Většinou nestíháme, takže budeme muset vstávat asi o 1/2 hodiny dřív. No je to zabíračka, občas bych potřebovala nosítko, abych mohla kojit a přitom obskakovat Šárku. ![]()
No nic, jdu pracovat, uklízet, vařit, apod. měl by tu být smajlík chobotnice…
Kači, vtipne popsané, někdy je to fakt psycho… No nic, jdu pracovat, dokud malá spí. ![]()
alla píše:
Luc - já dávám MM z lahvičky, odstříkám hodně a v pohodě to pokryje denní dávku..a přesně, malej sní 110 a je spokojenej. Tak nevím, jestli se dál pokoušet rozkojit a nebo to dělat takhle…Jinak Honzík dost bojuje s prdama, dávám sab a stejně. Jak poznáte, že křičí z hladu a ne z prdíků? On řve jak tygr, hlavně večer, ohřeju mlíko - nechce, kroutí se, a třeba za půl hodky už si vezme…To samý dneska v noci, řev, tak si myslím, že má hlad a on si nevzal a chrápal pak až do půl 8.
já myslím, že pokud si nechce vzít lahvičku, tak to budou prdíky. měla jsem to stejné, když nechtěl prso, byly to prdíky. sab nám nepomáhal - doporučuju baby calm. je to přírodní.
tak dneska se opět cítím lépe, věřím, že už se to bude zlepšovat. díky za podporu
jinak my kojíme i když taky válčíme s bradavkama, ale učíme se a já vytrvám snad z nervama. odstříkávám taky do mrazáku nebo budu muset někdy do školy a většinou to zabere nejméně osm hodin, to jest nejméně tři jídla. taky mě to nebaví, ale co se dá dělat. a to nemluvím o tom, že budu muset učit na lahvičku.
KITTY-tabulka je bezkonkurenční!!!!!
![]()
Ta je už pěkně zaplněná.Super.
Simiki:Děkuju za odpověď, já právě řeším, co se u nás děje ale mám pocit,že se mi taky mléko ztrácí…protože na první KO v poradně byl přírustek přes 400g a teď v 6týdnech jen 150g..navíc jak jsem psala malá se fakt u prsa kroutí odtahuje a teď nově dokonce brečí, no a když prso zmáčnu tak vyteče jen kapka, odstříkala jsem jeden den jen 15ml,druhý sice 50ml ale to byl 45 minutový souboj…No a když dám malé Nutrilon tak to papá s úplnou blažeností, ani se nepohne jen koulí očima a baští a baští a pak odpadne a vypadá spokojeně…takže myslím,že budem taky jen na UM..A za jak dlouho se ti mléko ztratilo?Postupně nebo naráz???Já totiž malou třeba vnoci vůbec k prsu nedávám, páč za ten křik mi to nestojí,takže se nabaští jen z lahvičky a je klid..no a ráno mám pak prsa trošinku nalité,tak ji přiložím ale je to boj…
Mimochodem holky jak odstříkáváte???Ručně či odsávačkou???Mě to ručně nejde asi to neumím a odsávačku mám ruční ale bolí mě to jak pes…tak teda nevím jak to dělat
Allo:Já si myslela,že malá řve taky kvůli prdíkům a ono možná nejspíš řvala hlady
Ale když byly fakt prdíky tak se nám osvěčily kapky Baby Calm jak i Kitty a pak taky nahřát polštářek s třešnovýma peckama a dala jsem malou na něj do postýlky na bříško a bylo po křiku a nebo taky chvíli nosit malou na ruce na tygříka,aby byl tlak na bříško to taky docela zabírá..
Kači:Klobou dolů, já mám co dělat s jedním prckem, tě obdivuju, ale když člověk musí tak se nedá nic jiného dělat než to zvládnout co?Ale to vypravování a chystání ti fakt nezávidím
Kitty:Tabulka super!!Děkujeme ![]()
odsávám odsávačkou ruční a mě to nebolí. chvíli to trvá, ale já jsem zastánce kojení, bo je to pohodlnější. jinak luc pokud chceš ještě kojit, tak se doporučuje právě odstříkávat třeba v noci případně přikládat právě v noci, protože to se rozjíždí laktace. pokud ne, tak to neřeš vůbec. jinak homeo ricinus communis 5ch pomáhá cca do dvou dnů
luc píše:LUC,já mám také ruční odsávačku..ono taky záleží jak máš v tom otvoru v té odsávačce „uloženou“ bradavku,mě to občas také bolelo a když jsem trošku změnila pozici bradavky tak to přešlo a nebo méně mačkem rukójet od odsávačky,jakoby vyvíjej menší sílu. Já dva dnyměla mléka málo, kolem 10-20 ml,max jednou za den 30,ale pak mi bylo zas mizerně - zimnice, migréna,tak jsem si vzala homeo,sice se mi po něm udělalo dobře,ale tky si myslím,že zas na druhou stranu jsme o to mléko přišla kvůli tomu a nebo to taky mohlo být tím,že by bylo tak mizerně,že jsem i málo pila, to může být druhá příčina…ale co jak říkám,hlavní je to,že je malej spokojenej i na Sunaru
Simiki:Děkuju za odpověď, já právě řeším, co se u nás děje ale mám pocit,že se mi taky mléko ztrácí…protože na první KO v poradně byl přírustek přes 400g a teď v 6týdnech jen 150g..navíc jak jsem psala malá se fakt u prsa kroutí odtahuje a teď nově dokonce brečí, no a když prso zmáčnu tak vyteče jen kapka, odstříkala jsem jeden den jen 15ml,druhý sice 50ml ale to byl 45 minutový souboj…No a když dám malé Nutrilon tak to papá s úplnou blažeností, ani se nepohne jen koulí očima a baští a baští a pak odpadne a vypadá spokojeně…takže myslím,že budem taky jen na UM..A za jak dlouho se ti mléko ztratilo?Postupně nebo naráz???Já totiž malou třeba vnoci vůbec k prsu nedávám, páč za ten křik mi to nestojí,takže se nabaští jen z lahvičky a je klid..no a ráno mám pak prsa trošinku nalité,tak ji přiložím ale je to boj…
Mimochodem holky jak odstříkáváte???Ručně či odsávačkou???Mě to ručně nejde asi to neumím a odsávačku mám ruční ale bolí mě to jak pes…tak teda nevím jak to dělat
Jé, se omlouvám, mě se ty vaše příspěvky nějak nezobrazily, až teď. Kitty, díky za tabulku, jsi šikula a jsem ráda, že už je lépe. ![]()
Luc, Šimi, já mám alektrickou, po předchozích zkušenostek s odsáváním, jsem zainvestovala a jsem spokojená, mléko je odsáté šup, šup. Šimi, s tím vložením bradavky máš pravdu, někdy stačí změnit polohu a je to ok. ![]()