Rivotril tablety

Napsat příspěvek
Velikost písma:
275
7.7.18 12:25
@Anonymní píše:
Aspoň do sebe nemusím cpát pravidelně Rivotril, takže nemusím odvykat 8o

Odvykání od Venlafaxinu/Argofanu není moc legrace taky, takže obávám se, že k tomu jednou dojde. :roll: ale vůbec vám to nepřeju. Vysazovala jsem několikrát, po dlouhou dobu, než se to podařilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
19.8.18 13:01

Můžete mi prosím poradit jestli se dá Rivotril nahradit nějakým jiným lékem? Jde mi hlavně o uvolnění svalů, mám neustále ztuhlý krk. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9461
19.8.18 13:19

@Martinare Já na ztuhlé svaly brala Myolastan, ale myslím, že už není na trhu. A stejně mi moc nepomáhal. Můžeš zkusit třeba Guajacuran, ale oproti Rivotrilu je to slabota. A Rivotril ti pomáhá? Mně právě nepomáhalo už ani 8 mg Rivotrilu (na spánek, úzkosti a ztuhlost). Teď mám 3 mg Lexaurin, ale ten myslím není myorelaxační, na úzkost mi trochu pomůže, ale ne na spánek, ani svaly a snažím se ho nebrat moc často a raději to nějak přetrpět. Ale určitě budou nějaké léky na uvolnění, zeptej se psychiatra, nebo neurolog. Nebo co nějaké rehabilitace, relaxace, jóga…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
19.8.18 20:06
@Martinare píše:
Můžete mi prosím poradit jestli se dá Rivotril nahradit nějakým jiným lékem? Jde mi hlavně o uvolnění svalů, mám neustále ztuhlý krk. Díky.

Proč ho nahrazovat, pokud funguje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.20 20:45

Rivotril nebrat!

Moje mamka se roky lecila s úzkosti a na epilepsii. Měla léky Jako rivotril a tegretol, tedy same svinstvo a brala to už 39 let v kuse, což se ani leky jako rivotril nesmí, ale lékaři ji to takto nechali :roll: :(. Poté se rozhodla sama to vysadit když ji vadilo různé vedlejší účinky. Bohužel leky bez dozoru lékaře vysadila, což Velmi nebezpečné a nedělejte to sami bez lékaře. Poté mela silene stavy, Mluvil nesmisli, chtěla skočit z okna, křičela že umře :,( a to byla normální člověk!!! :nevim:
Potom byla hospitalizován v Bohnicích. Kde ji to nasadili zpátky, aby mozek nemel zřejmě šok. Uklidnila se, vracela se do normálu. Ale lékaři věděli že není dobré, že bere rivotril a tegretol.
Potom se ji tam věnovali a leky pomaličku vsadili a mezitím ji začali dávat Pregiolu. 600 mg. A antidepresiva. Díky této změně léků se moje mamka zcela urovnala, začala opět chodit do práce a žije normální život. Dneska je na 300 mg pregiola a trošku antidepresiva a to je vše co bere :potlesk: :palec:. Tedy za nas Pregiola je řešením moderní doby k problémům epilepsie a uzkostnych stavu. :srdce: snad to někomu v podobné situaci pomůže, proberte to kdyztak sami s dobrým psychiatrem!!

• Citovat
  • Upravit
234
3.2.20 20:46
@Martinare píše:
Můžete mi prosím poradit jestli se dá Rivotril nahradit nějakým jiným lékem? Jde mi hlavně o uvolnění svalů, mám neustále ztuhlý krk. Díky.

Pregiola. Zeptejte se psychiatra co se zajímá o leky nové doby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
13.10.20 09:58

Lucas

Dobrý den mužů brát na rivotril 0,5g sportovní výživu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
4.1.23 13:48

Ahoj, má někdo zkušenost s podáváním Rivotril 0,5 mg dítěti? Syn 7 let, trpěl na noční děsy, trvalo to cca 3/4 roku, první měsíc každou noc, utíkal z pokoje, třepal se, byl zmatený, začal se počurávat…postupně to ustávalo. Byli jsem u psychol., na neurol., tam vše OK. Cca 4 měsíce byl klid, ale byl nemocný, vysoké horečky a děsy se vrátily, prvních 7 nocí bylo celkem psycho, z ničeho nic se v posteli postavil a rozběhl, do prázdna, do zdi atd. Pobíhá po domě…Spí s náma v posteli, máme strach, že si něco udělá. Teď je to intenzivnější než když mu to začalo, ale většinou to do 10 min. ustane. Ale posl. týden to měl 2×…volala jsem na neurol., kam jsme chodili a dr. napsala Rivotril 0,5 mg, půl tablety po dobu 14 dnů…dr. věřím, je to prý výborná neuroložka, ale mám strach do syna rvát takovou sra*ku :roll: máte někdo zkušenost? S manželem už se bojíme jít večer spát co zas bude, malý se jen pohne a já už stojím přípravná ho chytat :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
30.8.25 18:24

Zdravím všechny co se setkali z rivotrilu,,,mam pro vás velkou prosbu je dobre jít do nemocnice abych to zvládl vysadit myslím tím ten rivotril, beru ještě atarax a do toho ještě mirtazipim 30 na noc, moje paní doktorka mi to tak urychlila ze mi bylo strašně moc špatně úzkosti bušení srdce na omdleni,,a rivotril beru cca 2 roky jednou v kapkách 5 kapek a pak na prášky 0,5 a bral jsem cca na začátku 2rani 2 odpoledne a 2 večer pak snížení na polovic 1 +1+1 pak půlky No a teď to vysazuji z ataraxem 0,25 prosím můžu poprosit kdo mi stoho pomůže protože když říkám doktorce ze je to rychlé tak nebere v potast KDO PORADÍ DĚKUJI MOC :( :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9461
30.8.25 19:52
@Cyril573 píše: Více

Proč se ptáš, kdo ti pomůže, když v jiné diskuzi píšeš, že v pondělí nastupuješ na psychiatrii do Ostrova? Jinak někdy se ambulantně blbě vysazuje, když už bereš dlouho. Pokud ti nevyhovovalo, jak postupovala tvoje psychiatrička, tak jsi ji to ale měl říct. Já brala Rivotril vyšší dávky a vysadila jsem v pohodě, ale každý jsme jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
30.8.25 20:45

@Lollitka Dík za reakci,,snad to tam budu dávat lépe než doma první 4 dny ok pak těžkej absťák tak sem volal doktorce a říkala že si mám dát půlku a za hodinu další půlku tak ze sem na svém teď a je to lepší, ja četl ze rivotril a atarax nesmí se to kombinovat tak ze teď nevím brát jenom rivotril a než bude pondělí zavolat a zeptat se co a jak dal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9461
31.8.25 11:06

Kde jsi četl, že se Rivotril a Atarax nesmí kombinovat? Já brala v roce 2015 2 Ataraxy na noc a k tomu 2 mg Rivotrilu, předepsala mi to tak psychiatrička. Ale nedívala jsem se do příbalového letáku, každopádně pokud to nemáš schválené od lékaře, tak to tak neber. Ale tak uvidíš, co ti řeknou v nemocnici. Za mě je Atarax dost slabý, ale znám někoho, kdo Rivotril po desetiletém užívání (ale mini dávek) Ataraxem nahradil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
31.8.25 12:28

@Lollitka me to nejde atarax je pro me slabý asi bude lepší kdyz si půjdu na detox abych to zvládal lépe doma sem to skousel a ten vnitri neklid a bolesti zad a tlak na hrudi je to mazec chci žít a ne se bát co bude víte jak to myslím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
16.9.25 13:10

@Lollitka zdravím můžu se zeptat beru po detoxu Chlorprothixen 15mg 3 denně ale četl jsem že když ho vysadím že budu mít taky abstinenční příznaky atarax 25 mg nepomohl je něco lepšího co opravdu pomůže po detoxu sem už frustrovaný po detoxu bolest zad a tlak na hrudi odezní to? nebo budu brát prášky na porad? jen radu na jaky prášky na úzkost děkuji za každou odpověď můj fb je Cr Ro

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9461
16.9.25 15:13

Chlorprothixen není návykový, já ho brala denně i 50-50-50 mg asi rok a vysadila jsem úplně bez problémů. Chlorprothixen se dává i na úzkosti, samozřejmě to není Rivotril, ani jiný benzáč, takže nemusí tak účinkovat. Jinak to řeš s lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí