Řízení auta bez řidičského průkazu v případě nouze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15627
20.3.17 10:48
@unuděná píše:
Myslím, že okecat by to šlo jedině v případě přímého ohrožení života, což ale porod rozhodně není. Kdyby nastaly nějaké komplikace a ohrožení života nastalo, snad byste měli všech pět pohromadě a tu RZetu volali. Raději bych to tedy nedělala, speciálně ne v Praze.Zjisti si, zda porodnice, kde chceš rodit, nemá speciální sanitu na tyto účely (například v Krči jsem dostala přímo telefonní číslo), nemusíš pak mít výčitky ohledně nadužívání RZS. Mimochodem, ani ten taxikář tě rodící nemusí vzít. Leda bys to měla dopředu domluvené.

Taxikáři dnes berou snad všechny, krom nějakých bezdomovců. Známý taxikář mi říkal, že je taková konkurence, že berou každýho a jsou rádi za každý kšeft. Já jsem třeba i velmi často jezdila se psem taxíkem, nikdy jsem to nehlásila dopředu a nebyl problém.
Ale zakladatelce přijde taxík málo komfortní, tak může jet třeba metrem ;) To bude určitě komfortnější ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
20.3.17 10:49

@Yasmina21
Sanitka mi přijde tedy stejně stupidní, jako to řízení bez ŘP. 8o
Pokud nebudeš krvácet a umírat, tak si normálně zavolej taxi.
Blokovat sanitku v Praze kvůli bezproblémovému porodu… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
20.3.17 10:49
Použít by se to dalo pouze v případě „krajní nouze“. To na 99% nebude případ odvozu do nemocnice. Jestli šlo/ nešlo o krajní nouzi by se řešilo později. Už vůbec by nešlo o krajní nouzi při odvozu z nemocnice.
@Yasmina21 píše:…
Myslíte, že by to byl veliký problém, kdyby nás zastavila policie a zjistila, že řídí bez řidičského průkazu, když mě veze v kontrakcích k porodu? :nevim: :andel: Je toto vůbec v případě nouze dovolené?
Děkuji všem za názory :kytka:

Myslíte, jestli vás může policie zastavit a zjistit, že jedete bez řidičáku, pokud bude ve vozidlo žena, která bude tvrdit, že zrovna rodí? Jestli se moc nekoukáte na filmy. Případný průtah si zaviníte sami. Policie prostě během vteřiny neřekne- OK, jeďte dál. Až se domluvíte, tak vám pravděpodobně budou i asistovat- umožnění průjezdu. Ale POST se to řešit jistě bude.
Taxi je nepohodlné, zatímco vaše auto ne… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
20.3.17 10:52

@Šmoulice Kamarádku takhle odmítl :nevim: Sice je to už pár let (asi 3?) zpátky, ale manžel nebyl doma, tak že si zavolá taxík, ale jak chlápek viděl, že je „na zbourání“, tak se omluvil, že jí rád zavolá sanitku, ale dovnitř mu nesmí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
20.3.17 10:53

@Yasmina21 sice to je trochu mimo téma, ale proč si nevyměni nebo neudělá řidičák tady v ČR? Manžel je taky cizinec a aby nemusel měnit řidičák v cizině, tak si ho vyměnil tady a má český řidičák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27754
20.3.17 10:54

Případ nouze bych brala třeba při anafylaktickém šoku, kdy do nemocnice je to daleko a jede se rz naproti, ale porod to asi neokecáš zvlášt když bydlíš v Praze kde máš dojezdovou vzdálenost do nemocnice sanitkou pár minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
20.3.17 10:54
@Yasmina21 píše:
Děkuji za odpovědi :andel: A já si vždy myslela, že v případě, kdy někdo převáží zraněného nebo někoho, kdo potřebuje pomoc lékaře do nemocnice, tak je to dovolené. :think: :nevim: :kytka: Samozřejmě by to později musel jasně prokázat…Nejspíše tedy zavoláme sanitku, jen mi přišlo hloupé je využívat k takovému případu, když by mohli být potřební u života ohrožující situace :kytka:

Ano, je to dovolené, ale v případě, že je to opravdu nevyhnutelné, že neexistuje jiný způsob, jak se ten člověk může dostat k pomoci dostatečně rychle. Kdybys byla v nějaké zapadlé horské vísce a měla tepenné krvácení, asi by se dalo ukecat, že tě manžel popoveze kousek naproti záchrance nebo na místo, kde může přistát vrtulník, aby se to urychlilo. Ale ve Středních Čechách s rozbíhajícím se porodem, to prostě ne, to není krajní nouze ani vzdáleně.

Zjisti si, jestli bys nemohla místo rychlé volat jenom převozovou sanitku. Některé nemocnoce mají vlastní a pak taky existuje spousta soukromých služeb, které tohle zajišťují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
20.3.17 11:01

Já jela do Porodnice v Praze normálně taxíkem, vem si vložku, podložku a máš to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5071
20.3.17 11:02

@Ivan PPZ Taxi nebo naše auto určitě pohodlné je a mně je upřímě celkem jedno, jakým autem se do porodnice dostavím. Jen si neumím představit, kdyby mi snad v taxíku praskla voda nebo se rozjel porod :nevim: To by taxikář asi nadšený nebyl… :oops: A nejsem si jistá, když to kolikrát čtu, zda nějaká podložka či ručník bude dostačující :think: Proto bych raději využila vlastní auto, kde by člověk případné,,nehody" řešil později sám a v klidu a nenervoval se :(
Upraveno: Proto jsem myslela, že by to v tomto případě problém nebyl, když nemá vyloženě zákaz řízení, ani z dřívějška nebyl nijak trestaný a samozřejmě by později musel prokázat, že skutečně jel do nemocnice… :nevim:

Příspěvek upraven 20.03.17 v 11:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15627
20.3.17 11:04
@Yasmina21 píše:
@Ivan PPZ Taxi nebo naše auto určitě pohodlné je a mně je upřímě celkem jedno, jakým autem se do porodnice dostavím. Jen si neumím představit, kdyby mi snad v taxíku praskla voda nebo se rozjel porod :nevim: To by taxikář asi nadšený nebyl… :oops: A nejsem si jistá, když to kolikrát čtu, zda nějaká podložka či ručník bude dostačující :think: Proto bych raději využila vlastní auto, kde by člověk případné,,nehody" řešil sám a v klidu a nenervoval se :(

Kdyby kdyby :roll: :roll: Tak jeď metrem, nebo tramvají ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27754
20.3.17 11:06
@Yasmina21 píše:
@Ivan PPZ Taxi nebo naše auto určitě pohodlné je a mně je upřímě celkem jedno, jakým autem se do porodnice dostavím. Jen si neumím představit, kdyby mi snad v taxíku praskla voda nebo se rozjel porod :nevim: To by taxikář asi nadšený nebyl… :oops: A nejsem si jistá, když to kolikrát čtu, zda nějaká podložka či ručník bude dostačující :think: Proto bych raději využila vlastní auto, kde by člověk případné,,nehody" řešil sám a v klidu a nenervoval se :(

tak do porodnice už pojedeš s rozběhnutým porodem ne? přijde mi že to fakt moc dramatizuješ, když chceš svým autem tak si domluv někoho kdo bude vaše auto řídit :nevim: a nebo at si manžel zařídí řidičák tady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5071
20.3.17 11:08

@Šmoulice To je snad prašť jako uhoď… :roll:

Příspěvek upraven 20.03.17 v 11:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
20.3.17 11:09

@Yasmina21 Já znám paní, co si odřídila půlhodinovou cestu do porodnice sama, můžeš zvážit i tuhle možnost :mrgreen: Ale raději bych využila tu sanitku nebo si domluvila hodného souseda ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15627
20.3.17 11:09
@ka2ka píše:
tak do porodnice už pojedeš s rozběhnutým porodem ne? přijde mi že to fakt moc dramatizuješ, když chceš svým autem tak si domluv někoho kdo bude vaše auto řídit :nevim: a nebo at si manžel zařídí řidičák tady

Taky mi to tak přijde :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
20.3.17 11:15

Jinak porod obvykle není záležitost na pár minut. My jeli až po prasknutí vody. Tím neříkám, že tam nemohou být nějaká rizika, nebo překotný porod.
A upřímně- cizinec bez řidičáku- umím si představit, že policista bude poněkud ostražitý a vše se bude zbytečně protahovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí