Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Samantha9 píše:
@Cuddy Není to už trochu scifi scénář? Zakladatelka nic o darovaných spermiích neřeší, nebo ano?
Jinak mě opravdu překvapuje, že zakladatelčin postoj berete jako sobecký. Člověk by měl myslet na sebe a mít se rád a pokud je chyba u partnera, tak ji řešit jako první a až pak podstupovat tyto zákroky. Píše, že je obézní, tak at s tím něco prvně dělá. Sobec je on, pokud ví, že má nadváhu a nedělá nic.. Ta má na spermie dost zásadní vliv
Proberu to s pritelem i s lekarem, jestli by ta životospráva mela v jeho pripade na kvalitu spermii vliv. Dekuji ![]()
@Meligethes píše:
Myslim, ze nezalezi na tom, kdo poskytne spermii, ale kdo dite vychovává. To je otec.
A pokud ja mam vajicka v poradku, nevidim duvod, proc brat vajicka cizi
A bude to platit i v dobe, kdyz se budete rezat u soudu? Z lidskeho hlediska je toto pouze fraze, s kterou se clovek, kdyz musi, dokaze nejak rozumove vyrovnat. A verim, ze pokud by selhaly vsechny dostupne metody a muzovymi sperimemi by oplodneni neslo, tak by se s tim vyrovnaval lepe, nez kdyz mu vubec nedas sanci. Ale je to vas boj.
@Meligethes než jsem to stihla napsat, tak už tady přibylo pár příspěvků, píšeš, že bys do IVF nešla, v tom případě neber můj příspěvek v potaz
S tvým pevným rozhodnutím nejít do IVF bych zkoušela IVF bez stimulace, jak píšeš. Je to lepší než IUI, protože i když z Tebe „dostanou“ jen jedno, dvě vajíčka, vyberou tu správnou spermii, takže šance na oplodnění je o dost větší než při IUI. Držím palečky.
@Cuddy píše:
A bude to platit i v dobe, kdyz se budete rezat u soudu? Z lidskeho hlediska je toto pouze fraze, s kterou se clovek, kdyz musi, dokaze nejak rozumove vyrovnat. A verim, ze pokud by selhaly vsechny dostupne metody a muzovymi sperimemi by oplodneni neslo, tak by se s tim vyrovnaval lepe, nez kdyz mu vubec nedas sanci. Ale je to vas boj.
Že mu vubec nedám šanci… zajimave receno. a zohledňuje nekdo, ze on mi vlastne neda sanci pocit dite prirozene, kdyz ja tu moznost mam? To je druhy uhel pohledu…
Ja mam možnost najit si jineho partnera, ktery je plodny a on ma moznost najit si jinou partnerku, ktera oujde na ivf. Ale mame se radi a chceme byt spolu a kazdy trochu ustoupime. A ja mu tu sanci davam, nativem, sice mensi pravdepodobnost, ale je tu…
Jinak tě teda zakladatelko obdivuju, že by jsi byla ochotná jít do dárcovské spermie. To mi přijde vůči partnerovi opravdu sobecké. Blbě jsem četla úvodní příspěvek a tohle jsem tam přehlídla, což je dost zásadní
. Asi hraje dost velkou roli věk, biologické hodiny a nedomýšlíš důsledky, nic ve zlém..
@Samantha9 píše:
Jinak tě teda zakladatelko obdivuju, že by jsi byla ochotná jít do dárcovské spermie. To mi přijde vůči partnerovi opravdu sobecké. Blbě jsem četla úvodní příspěvek a tohle jsem tam přehlídla, což je dost zásadní. Asi hraje dost velkou roli věk, biologické hodiny a nedomýšlíš důsledky, nic ve zlém..
Prave, ja chapu, ze pro nekoho ivf neni. Ma hodne moralnich odpurcu, nekdy jsou ty duvody logicke, stejne jako ze ta zdravotni rizika mohou v budoucnu nastat. Mne jen drazdi ty darovane spermie.
@Meligethes píše: Že mu vubec nedám šanci… zajimave receno. a zohledňuje nekdo, ze on mi vlastne neda sanci pocit dite prirozene, kdyz ja tu moznost mam? To je druhy uhel pohledu…
On ti neda sanci pocit dite prirozeni diky jeho zdravotnimu stavu. To je to v dobrem i ve zlem. On te nezene na iui ci ivf z duvodu, ze se mu nechce soulozit.
@Cuddy píše:
On ti neda sanci pocit dite prirozeni diky jeho zdravotnimu stavu. To je to v dobrem i ve zlem. On te nezene na iui ci ivf z duvodu, ze se mu nechce soulozit.
Ano ja to chápu, ja jen zohlednuji svuj zdravotni stav v tomto pripade. A holky s tou spermii, bavili jsme se o adopci, ze bychom do toho v budoucnu pripadne sli, ale rak shodli jsme se, ze darovana spermie je lepsi…
Příspěvek upraven 17.02.16 v 10:15
Do IVF bych taky nešla. Ale ani do využití dárcovských spermií nebo vajíčka. Buď by děti byly přirozeně nebo by nebyly vůbec.
Ale je pravda, že tohle jsem řešit nemusela, otěhotněla jsem bez problémů. A těžko říct, jak bych mluvila, kdyby to nešlo. Ale spíš si myslím, že bych opravdu zůstala bezdětná.
@Meligethes píše:
Proberu to s pritelem i s lekarem, jestli by ta životospráva mela v jeho pripade na kvalitu spermii vliv. Dekuji
a dělali vám genetiku? Nám ano, zda není muž nositelem genu cystické fibrózy, protože ten může způsobovat tak špatný spermiogram, jako máme my, embryo by potom před transferem muselo být ještě geneticky vyšetřeno, pokud by se gen prokázal. Momentálně, dokud nebudeme znát výsledky genetiky o těhotenství ani nestojím. Jinak ten stav může být dán geneticky celkově a nenaděláte s ním nic i když parntenr zhubne a bude samý sval a bude se cpát vitamíny horem dolem. U nás třeba ani po půl roce cpaní se všemi možnými vitamíny, pravidelnému pohybu a zdravějšímu straovování nedošlo ke zlepšení a spermiogramy vyšly úplně stejně, takže už na to kašleme.
Máme jen necelý milion v ml, 99% s defektem, progresivní pohyb vpřed jen pár procent..
@Meligethes píše: Že mu vubec nedám šanci… zajimave receno. a zohledňuje nekdo, ze on mi vlastne neda sanci pocit dite prirozene, kdyz ja tu moznost mam? To je druhy uhel pohledu…Ja mam možnost najit si jineho partnera, ktery je plodny a on ma moznost najit si jinou partnerku, ktera oujde na ivf. Ale mame se radi a chceme byt spolu a kazdy trochu ustoupime. A ja mu tu sanci davam, nativem, sice mensi pravdepodobnost, ale je tu…
Máš k tomu celému opravdu dost podivný přístup. Každý si to v hlavě rovná asi jinak.. Hlavně že se shodnete vy dva o ničem jiném to není.
@Meligethes píše:
Ano ja to chápu, ja jen zohlednuji svuj zdravotni stav v tomto pripade. A holky s tou spermii, bavili jsme se o adopci, ze bychom do toho v budoucnu pripadne sli, ale rak shodli jsme se, ze darovana spermie je lepsi…
Budu vám držet palce, aby se vám podařilo otěhotnět přirozeněji - bez dárcovské spermie nebo adopce a nad tou životosprávou bych se vážně zamyslela a dupala po něm, at s tím něco dělá. Můj měl horší spermoš, začal běhat, pít ječmen, chlorellu a hned to bylo lepší..
Jasně, že jsem nad tím přemýšlela, než jsem šla na ivf. Ale radši teď, když jsem mladá, budu šťastná a pak v 50 MOZNA budu mit rakovinu a možná taky ne.
@Samantha9 píše:
@Jahru takovéhle příspěvky zakladatelce opravdu pomohou
Nechápu? ![]()
Zakladatelka se ptala na názor na IVF. Je snad můj příspěvek o něčem jiném?