Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ne ne nedělám si srandu. Ani to není o JÁ JÁ, spíše je o JÁ JÁ mít dítě za každou cenu, to JÁ CHCI DÍTĚ, i když to příroda nechce (u žen, u muže nebo u obou). A neříkala jsem zahýbat, promluvit si s tím chlapem o tom - nemusel by souhlasit. Je to pro náš svět zřejmě hrozná představa - mít sexuální kontat s někým jiným, přes to nejede vlak - ale nechat vrtat lékaře do vajíček a všechny tyto odběry-vajíček, semene - to je v 21.století v pořádku. o a najít chlapa na oplodnění těžké není
A když by mi muž nedovolil mít dítě přirozeně, tak bych ho asi taky kopla. Být to naopak, (já být on a on být mnou), tak bych pro to měla pochopení. Zas bych ten sex tak nepřeceňovala, to by se dalo vydržet. Jde přece o DÍTĚ ne?
@trdlo5 píše:
Ne ne nedělám si srandu. Ani to není o JÁ JÁ, spíše je o JÁ JÁ mít dítě za každou cenu, to JÁ CHCI DÍTĚ, i když to příroda nechce (u žen, u muže nebo u obou). A neříkala jsem zahýbat, promluvit si s tím chlapem o tom - nemusel by souhlasit. Je to pro náš svět zřejmě hrozná představa - mít sexuální kontat s někým jiným, přes to nejede vlak - ale nechat vrtat lékaře do vajíček a všechny tyto odběry-vajíček, semene - to je v 21.století v pořádku. o a najít chlapa na oplodnění těžké neníA když by mi muž nedovolil mít dítě přirozeně, tak bych ho asi taky kopla. Být to naopak, (já být on a on být mnou), tak bych pro to měla pochopení. Zas bych ten sex tak nepřeceňovala, to by se dalo vydržet. Jde přece o DÍTĚ ne?
ty si myslíš, že tě nějaký cizí chlap vědomě oplodní pro tvého manžela a ten si to nechá líbit? kde takové dva trouby potkáš??? ten chlap oplodnitel tomu bys jak vysvětlila, že na dítě nemá právo? zas taková hvězda nebudeš
Jéé to je trochu naivní poznámka ve světě mužů-rozsévačů. Na to nemusí být žena hvězda. Sít by chtěl každý, dítě jen některý! To bych moha také říct, najdi mi tu troubu, která porodí dítě jiné ženě a vzdá se ho (za úplatu nebo i zadarmo), což se děje a to dost často. Děje se tolik věcí při vzniku dětí, aby byly a hlavně aby ta dotyčná neprožila život bez (svých) dětí. No vidím, že příspěvek vzbudil emoce, ale není nutno brát vše tak vážně Kecalko - někdy je dobré si filozoficky zauvažovat, co by bylo kdyby…Tak pěkný večer, jdu vařit pro rodinku ![]()
@trdlo5 píše:
Jéé to je trochu naivní poznámka ve světě mužů-rozsévačů. Na to nemusí být žena hvězda. Sít by chtěl každý, dítě jen některý! To bych moha také říct, najdi mi tu troubu, která porodí dítě jiné ženě a vzdá se ho (za úplatu nebo i zadarmo), což se děje a to dost často. Děje se tolik věcí při vzniku dětí, aby byly a hlavně aby ta dotyčná neprožila život bez (svých) dětí. No vidím, že příspěvek vzbudil emoce, ale není nutno brát vše tak vážně Kecalko - někdy je dobré si filozoficky zauvažovat, co by bylo kdyby…Tak pěkný večer, jdu vařit pro rodinku
jsi mimo, ale užij si to ![]()
Tady se to nějak rozjelo holky ![]()
Jak už tu bylo řečeno, každý má svůj názor a myslím, že se nemusíte strefovat do někoho, kdo má názor jiný než Vy.
Samozřejmě, že každá chceme dítě svého partnera. Ale otázkou je, zda pro to využít všechny dostupné možnosti na úkor svého zdraví.
Zkoušela jste se některá zamyslet nad tím, že když lékaři vpraví do vajíčka partnerovu spermii, která by za přirozených podmínek nebyla schopná do vajíčka proniknout, je zde možnost, že se stejný problém objeví u toho potomka? tj. že syn takto zplozený bude mít ten samý problém a v budoucnu řešit s parnetkou ty samé problémy ohledně početí. Ale to nikoho neřeší, hlavně, že bude miminko že ![]()
Dnešní doba je bohužel tak uspěchaná, že dnes už se lidé snad ani nesnaží si např. zlepšit životní styl, který by mohl pomoci ke kvalitnějším spermiím (záměrně píši mohl pomoci - pokud je v pořádku imunologie a genetika muže, má na spermiogram vliv především vnější prostředí). Protože dítě musí být nejlépe hned a ne se začít hýbat a zdravě se stravovat, což se na kvalitě spermatu projeví třeba až za rok…
Uff, pisatelka to v této diskuzi nemá lehké! Je to její a jen její tělo, pokud ona má výhrady k IVF, tak to naprosto chápu. Prostě pokud necítí, že je to, co má udělat a má proti tomu výhrady, tak by byla blbost se do něčeho tlačit, co jí není vlastní…
Myslím, že tělo je jen naše a my ženy jsem za něj odpovědné. Někdo chce brát HA, někdo touží tak moc po mimču, že jde do IVF, někdo ale žije zdravě a jeho vlastní zdraví je pro něj nejdůležitější. Na tom není nic špatného a sobeckého!
Jinak určitě souhlasím s tím, že je spoustu věcí, co se dá pro zlepšení spermiogramu udělat. Ono opravdu nepít a nekouřit nezaručuje zdravý životní styl. Mám trochu pocit, že tady máte ještě dost a dost co zlepšovat. Možná bych doporučila si nechat vytvořit jídelníček a probrat bylinky s naturopatem.
Jinak také se s přítelem pokoušíme o mimi a nejsem si jistá, že kdyby na to přišlo, budu úplně v souladu s IVF, ale v tuto chvíli nevím. Doufám, že to řešit nebudeme muset.