Rizika IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14691
17.2.16 10:25

Ahoj zakladatelko, je tady diskuze nízké amh, což jsou holky, co ani po velkých dávkách hormonů jejich tělo není ochotno vydat víc jak dvě tři vajíčka - takže vysoké dávky jsou zbytečné a chodí na nativy nebo na minimálky, což je stimulace s malým množstvím hormonů - takže tělo místo jednoho dvou vajíček vyprodukuje třeba 3-4. Což se mi v tvém případě zdá jako ideální řešení, a dětí už máme přes čtyřicet - dělám statistiku- ona je to taky velká diskuze. Navíc na odběry vajíček ani nechodíme pod narkózou, rozhodně to není nic děsného, jak by člověku připadalo, i ta narkóza - u nás dost opakovaně, není nic moc. Klidně zajdi, holky ti ve spoustě věcí můžou poradit :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
17.2.16 10:27

@Jahru Jasně, všichni můžou říct svůj názor, ale od člověka, který tohle nemusel nikdy řešit a otěhotněl tzn tak, že se chlapovi otřel o trencle a už to bylo, tak to ničemu nepomůže. Tvůj názor je dost zkreslený tím, že jsi v pohodě otěhotněla a tohle nikdy řešit nemusela a tudíž se nedokážeš vžít do toho, jaké to je, když nejde roky otěhotnět. Myslím, že by jsi názor změnila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
17.2.16 11:04
@Meligethes píše: Že mu vubec nedám šanci… zajimave receno. a zohledňuje nekdo, ze on mi vlastne neda sanci pocit dite prirozene, kdyz ja tu moznost mam? To je druhy uhel pohledu…Ja mam možnost najit si jineho partnera, ktery je plodny a on ma moznost najit si jinou partnerku, ktera oujde na ivf. Ale mame se radi a chceme byt spolu a kazdy trochu ustoupime. A ja mu tu sanci davam, nativem, sice mensi pravdepodobnost, ale je tu…

Musím říct, že tento přístup mě opravdu zarazil. Také jsme měli problém se spermiemi, ale celou dobu to byl NÁŠ problém a né partnera neschopnost udělat mi dítě. Za celou dobu mě ani jednou nenapadlo, že s jiným by to možná šlo :nevim:
Jinak k tématu. Né, o rizikách jsem nepřemýšlela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
17.2.16 11:21
@ElisC píše:
Musím říct, že tento přístup mě opravdu zarazil. Také jsme měli problém se spermiemi, ale celou dobu to byl NÁŠ problém a né partnera neschopnost udělat mi dítě. Za celou dobu mě ani jednou nenapadlo, že s jiným by to možná šlo :nevim:
Jinak k tématu. Né, o rizikách jsem nepřemýšlela.

Mne to taky nenapadlo, byla to jen ma reakce na prispevek, ze ja nedam priteli sanci. Absurdni prispevek, proto jsem napsala druhe absurdum, ze vlastne on neda sanci me a ze oba.mame jine moznosti. Samozrejme ze to tsk necitim, chci byt s partnerem, chci dite s nim, jen sama za sebe odmitam klasicke ivf. Proto resime jine alternativy a chtela jsem znat Vase nazory.wzda jste zdravotni rizika s tim spojena take resily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
17.2.16 11:22
@julie74 píše:
Ahoj zakladatelko, je tady diskuze nízké amh, což jsou holky, co ani po velkých dávkách hormonů jejich tělo není ochotno vydat víc jak dvě tři vajíčka - takže vysoké dávky jsou zbytečné a chodí na nativy nebo na minimálky, což je stimulace s malým množstvím hormonů - takže tělo místo jednoho dvou vajíček vyprodukuje třeba 3-4. Což se mi v tvém případě zdá jako ideální řešení, a dětí už máme přes čtyřicet - dělám statistiku- ona je to taky velká diskuze. Navíc na odběry vajíček ani nechodíme pod narkózou, rozhodně to není nic děsného, jak by člověku připadalo, i ta narkóza - u nás dost opakovaně, není nic moc. Klidně zajdi, holky ti ve spoustě věcí můžou poradit :mavam:

Ahoj, dekuji moc, podivam se tam :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
17.2.16 11:40

Jinak já jsem měla také problém s klasickým IVF - já kvůli tomu, že jsem si nedovedla představit, že jedno dvě embryjka využiju a nějaké případně vyhodím, jiní mají problém z náboženských důvodů, někdo zdravotních - nevidím na tom nic neoprávněného a „mimo“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.16 11:46
@Meligethes píše:
Ja samozrejme nechci partnerovi odeprit moznost mit vlastni dite, zkusime to několikrát tim nativem. Ale zase na druhou stranu, problem je na jeho strane a bylo by to moje telo, ktere by vse muselo podstoupit. A tohle by mel zase respektovat partner, ze je to me telo a me rozhodnuti. Ale jak rikam, do IVF bych nesla ani, kdyby byl problem na me strane.
Dekuji moc za nazor : o )

ahoj, my řešíme neplodnost, ale u nás je to jasné buď biologické dítě pro nás oba a nebo adopce. Pokud jsi mladá je velká šance, že se vám ivf povede. Zkus si to představit naopak - máš problém s plodností a chlap si pořídí dítě s jinou a ty kušuj, protože to je to tvoje chyba. Pokud by byla šance, že by se mohly použít manželovi spermie šla bych to už jen proto, že chci vidět, jak vypadá naše společné dítě a ne dítě moje a nějoho ze spermabanky :-/ což budeš muset jednou říct i svému dítěti… Přijde mi, že manžela moc nemiluješ :think:

• Citovat
  • Upravit
470
17.2.16 11:50
@Meligethes píše:
Mne to taky nenapadlo, byla to jen ma reakce na prispevek, ze ja nedam priteli sanci. Absurdni prispevek, proto jsem napsala druhe absurdum, ze vlastne on neda sanci me a ze oba.mame jine moznosti. Samozrejme ze to tsk necitim, chci byt s partnerem, chci dite s nim, jen sama za sebe odmitam klasicke ivf. Proto resime jine alternativy a chtela jsem znat Vase nazory.wzda jste zdravotni rizika s tim spojena take resily…

víc než zdravotní rizika jsem řešila, že chci dítě s mužem, kterého miluju, určitě bych ho neodepsala jako ty, když je tady šance mít vlastní děti :nevim: předpokládám, že jsi hodně mladá, ne moc zamilovaná, tak řešíš sebe a vlastně je to o. k., ale časem se to manželovi rozleží v hlavě, jak to s ním máš + budeš za čas vysvětlovat dítěti, že táta není jeho táta, protože ty jsi řešila sebe a nechtěla nic riskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
17.2.16 11:58

"

Mě se to samozřejmě taky nelíbilo… u nás problém nezjistili. Kolísavý spermiogram, jednou byl taky snad na jednomprocentu, jindy lepší. Bylo nám řečeno, že otěhotnět se s tím dá. Nemusí to být jen jedna příčina, le to je fuk. Já jsem dost "biofil. Kupujeme všechno bio, všechno co jde, nepoužíváme žádné chemické prostředky, vše čistím jen octem, nebo mastné umyju ecoverem. v normálním krámě prakticky nenakupuji, jen drobnosti. Na zdraví nám fakt záleží, co ovlivnit mohu, to udělám nejlépe jak jde. Přesto jsem souhlasila s ivf. A mohu teda říct, že jsem byla fakt překvapená, že to skoro nic není. Po hormonech mi nebylo nic, jen trochu psychika, že tam člověk musí a píchá si sám injekce, pak jestli to vyjde… No ten začátek je docela jednoduchý, píchneš si asi 6 injekcí na tvorbu vajíček - jsou to jen polavní ormony, které se po několika dnech vyplaví - jednorázová záležitost neusazuje se to v těle, jak tu někdo psal, nemusí se použít takové množství, ale když už jdu do toho, věděla jsem že jsem zdravá zvládnu to. Pak následuje krátká narkoza na míru. Není to klasická narkóza jako v nemocnici při operaci, tu jsem zažila taky- člověku po ní pulzuje mozek, klepe se, je mu zle… Tohle bya opravdu krátká narkoza na mírus tim, že budeš uspaná pár minut, pak tě nechají probouzet s partnerem v kabince a po dvou hodinách mužeš jít domů - já jse po probuzení z téhle krátké narkozy sla s přítelem ještě do kabinky odebírat sperma, protože nechtěl sám, bylo mi po půl hodce dobře, je to jednorázová záležitost a nijak strašná. Po oplodnění vajíček ti tento cyklus zavedou embrio a v podstatě dál nemusíš brát žádné léky, já to tedydůsledně brala. Jsou to ty samé, které erou ženské v přechodu a to je užívají roky… takže jeden měsíc to brát, když to má pomoct… v tom jsem problémy neviděla. Měla jsem jen jeden problém a to s lékem estrofem, po přečtní toho letáčku jsem myslela, že vyskočím z kůže, tak to si radši ani nečti. Ale já to do sebe nacpala a povedlo se. - na třetí tansfer. Užívala jsem i čínskou medicínu, doporučili mi to přímov centru. Růst hory thaj - se jmenoval ten přípravek na růst sliznice - nahradila byc tím ten estrofe v tvém případě - jsou to jen prospěšné bylinky a mě opravdu pomohly. Taky jsem byla vyděšená z článků, kde ženský popisují, jak je ivf fyzicky vyšerpalo, že je to dohnalo k menopauze a pod-., Po absolvování toho všeho tomu nevěřím, že by měl někdo takové problémy pouze z ivf. Předčasná menopauza přichází po vyčerpání zásob vajec, a tech léků zas není tolik. Vlastně se ještě píchnou asi tři injekce na vyvolání ovulace - někdy kolem přenosu embria - jsou to taky látky které ovlivňují pouze tu jenu věc v těle a po pár dnech nejsou z krve zjistitelné, neusazuje se to, že by z toho měl někdo rakovinu je nesmysl. Já jsem ráda, že jse do toho šli a půjdu do toho znovu. Stojí to za to, ta možnost tu je takdíky bohu za ni. Pokud si to vykonzultuješ, budeš mít minimum léků a doma vlastní dítko. Nebudeš řešit manelovy pocity atd.. Je to samozřejmě tvoje věc. Za mě tomu dávám :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
17.2.16 12:08
@Andělka16 píše:
víc než zdravotní rizika jsem řešila, že chci dítě s mužem, kterého miluju, určitě bych ho neodepsala jako ty, když je tady šance mít vlastní děti :nevim: předpokládám, že jsi hodně mladá, ne moc zamilovaná, tak řešíš sebe a vlastně je to o. k., ale časem se to manželovi rozleží v hlavě, jak to s ním máš + budeš za čas vysvětlovat dítěti, že táta není jeho táta, protože ty jsi řešila sebe a nechtěla nic riskovat.

Ty bláho, holky vy jste drsný, ona nic takového nenapsala, psala, že se bojí zdravotních rizik, to je pro vás tak těžké zkousnout, že všichni neuvažují stejně? Víte jaká jsou rizika IVF? Kolik doktorů vám řekne, že některé léky vám můžou ohrozit i zrak, játra, myomy, a to nemluvím o klasice - rizika nějakých novotvarů - oni totiž někteří doktoři, kteří doporučují po IVF chodit na kontrolu prsou pravidelně a nečekat až to začne na mamografu platit pojišťovna - ne na IVF chodí hodně lidí, ona může taky, jaképak cavyky… :roll: a co teprve kdyby tu někdo vytáhl náboženské problémy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
17.2.16 12:14
@dethak69 píše:
Mě se to samozřejmě taky nelíbilo… u nás problém nezjistili. Kolísavý spermiogram, jednou byl taky snad na jednomprocentu, jindy lepší. Bylo nám řečeno, že otěhotnět se s tím dá. Nemusí to být jen jedna příčina, le to je fuk. Já jsem dost "biofil. Kupujeme všechno bio, všechno co jde, nepoužíváme žádné chemické prostředky, vše čistím jen octem, nebo mastné umyju ecoverem. v normálním krámě prakticky nenakupuji, jen drobnosti. Na zdraví nám fakt záleží, co ovlivnit mohu, to udělám nejlépe jak jde. Přesto jsem souhlasila s ivf. A mohu teda říct, že jsem byla fakt překvapená, že to skoro nic není. Po hormonech mi nebylo nic, jen trochu psychika, že tam člověk musí a píchá si sám injekce, pak jestli to vyjde… No ten začátek je docela jednoduchý, píchneš si asi 6 injekcí na tvorbu vajíček - jsou to jen polavní ormony, které se po několika dnech vyplaví - jednorázová záležitost neusazuje se to v těle, jak tu někdo psal, nemusí se použít takové množství, ale když už jdu do toho, věděla jsem že jsem zdravá zvládnu to. Pak následuje krátká narkoza na míru. Není to klasická narkóza jako v nemocnici při operaci, tu jsem zažila taky- člověku po ní pulzuje mozek, klepe se, je mu zle… Tohle bya opravdu krátká narkoza na mírus tim, že budeš uspaná pár minut, pak tě nechají probouzet s partnerem v kabince a po dvou hodinách mužeš jít domů - já jse po probuzení z téhle krátké narkozy sla s přítelem ještě do kabinky odebírat sperma, protože nechtěl sám, bylo mi po půl hodce dobře, je to jednorázová záležitost a nijak strašná. Po oplodnění vajíček ti tento cyklus zavedou embrio a v podstatě dál nemusíš brát žádné léky, já to tedydůsledně brala. Jsou to ty samé, které erou ženské v přechodu a to je užívají roky… takže jeden měsíc to brát, když to má pomoct… v tom jsem problémy neviděla. Měla jsem jen jeden problém a to s lékem estrofem, po přečtní toho letáčku jsem myslela, že vyskočím z kůže, tak to si radši ani nečti. Ale já to do sebe nacpala a povedlo se. - na třetí tansfer. Užívala jsem i čínskou medicínu, doporučili mi to přímov centru. Růst hory thaj - se jmenoval ten přípravek na růst sliznice - nahradila byc tím ten estrofe v tvém případě - jsou to jen prospěšné bylinky a mě opravdu pomohly. Taky jsem byla vyděšená z článků, kde ženský popisují, jak je ivf fyzicky vyšerpalo, že je to dohnalo k menopauze a pod-., Po absolvování toho všeho tomu nevěřím, že by měl někdo takové problémy pouze z ivf. Předčasná menopauza přichází po vyčerpání zásob vajec, a tech léků zas není tolik. Vlastně se ještě píchnou asi tři injekce na vyvolání ovulace - někdy kolem přenosu embria - jsou to taky látky které ovlivňují pouze tu jenu věc v těle a po pár dnech nejsou z krve zjistitelné, neusazuje se to, že by z toho měl někdo rakovinu je nesmysl. Já jsem ráda, že jse do toho šli a půjdu do toho znovu. Stojí to za to, ta možnost tu je takdíky bohu za ni. Pokud si to vykonzultuješ, budeš mít minimum léků a doma vlastní dítko. Nebudeš řešit manelovy pocity atd.. Je to samozřejmě tvoje věc. Za mě tomu dávám :srdce:

no já taky myslím, že IVF se dá vydržet a není to zas takový problém - mám dítě na jedenáctý pokus, ne všechno byly klasické IVF, ale to jak to píšeš ty - nejde používat logiku ten prášek byl malý a nic mi po něm nebylo, tak to není problém. jaké dávky na stimulaci jsi měla? Ano, klasické injekce na IVF většinou nemají žádné zvláštní nepříjemné následky jako léky, které se polykají na hyperstimulaci - přesto takhle lehce bych jejich užívání teda nepřešla.
To jak píšeš v jedné z posledních vět - neusazuje se to, myslím, že ses nějak zvlášť nepídila a já tě rozhodně nechci strašit, ale taky si nebudeme nic nalhávat, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
17.2.16 13:31
@julie74 píše:
Ty bláho, holky vy jste drsný, ona nic takového nenapsala, psala, že se bojí zdravotních rizik, to je pro vás tak těžké zkousnout, že všichni neuvažují stejně? Víte jaká jsou rizika IVF? Kolik doktorů vám řekne, že některé léky vám můžou ohrozit i zrak, játra, myomy, a to nemluvím o klasice - rizika nějakých novotvarů - oni totiž někteří doktoři, kteří doporučují po IVF chodit na kontrolu prsou pravidelně a nečekat až to začne na mamografu platit pojišťovna - ne na IVF chodí hodně lidí, ona může taky, jaképak cavyky… :roll: a co teprve kdyby tu někdo vytáhl náboženské problémy :mrgreen:

Ptala se na naše názory a ty jsou různé. Pokud nechce slyšet protichůdné názory, má si dát do textu, chci znát jen názory těch, co si myslí, to co já :). To není nic osobního, chtěla znát názory, tak je má. Finální rozhodnutí je jen na ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
24.2.16 08:02

Jsi mladá a zdravá souhlasím tebou, že IVF je velký zásah do organismu, který může ženu poznamenat. V tomto tvém případě má problém tvůj partner a řešila bych to oplozením bez hormonální stimulace, semenem někoho jiného (tj. mít sex s jiným mužem a s tím původním se rozejít, pokud by mu to vadilo). Zní to drsně, vím. Asi se nedokážu plně vžít do role žen, které dítě chtějí a nemohou mít, nezažila jsem to, ale nějak mi to přijde proti přírodě, to injikování lékařem vybrané spermie do vajíčka. A to nejsem nábožensky založená. Přirozenější je mít dítě s někým, kdo ho mít může, než zoufale lpět na dítěti s někým, kdo ho mít nemůže a s kým se pravděpodobně stejně za čas rozejdu. Uznávám, když je problémem při početí např. mechanická překážka, porucha štítné žlázy, atd. - řešit tyto věci má smysl. Ale ty opakované hormonální stimulace, manipulace s embryi, výběr spermií (teď vybereme s chromozómem Y a pak s X, ať je chlapeček i holčička…), to se podle mě časem vymstí, příroda asi věděla, proč kombinace genů daného páru nebyla vhodná. Nikoho neodsuzuju, ale je to můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2454
24.2.16 09:46

@trdlo5 8o 8o 8o mít sex s někým jiným a s tím původním se rozejít… 8o myslím, že většina holek, včetně mě, mají cit ke svému chlapovi a nerozejdou se s ním jen proto, že má špatné spermie a přirozeně to nejde. A chlapečka nebo holčičku jsme si fakt vybrat nemohli, ale čekáme mimčo, které bude geneticky nás obou a všechno co jsme podstoupili, nám za to stálo, ale každého věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
24.2.16 13:24
@trdlo5 píše:
Jsi mladá a zdravá souhlasím tebou, že IVF je velký zásah do organismu, který může ženu poznamenat. V tomto tvém případě má problém tvůj partner a řešila bych to oplozením bez hormonální stimulace, semenem někoho jiného (tj. mít sex s jiným mužem a s tím původním se rozejít, pokud by mu to vadilo). Zní to drsně, vím. Asi se nedokážu plně vžít do role žen, které dítě chtějí a nemohou mít, nezažila jsem to, ale nějak mi to přijde proti přírodě, to injikování lékařem vybrané spermie do vajíčka. A to nejsem nábožensky založená. Přirozenější je mít dítě s někým, kdo ho mít může, než zoufale lpět na dítěti s někým, kdo ho mít nemůže a s kým se pravděpodobně stejně za čas rozejdu. Uznávám, když je problémem při početí např. mechanická překážka, porucha štítné žlázy, atd. - řešit tyto věci má smysl. Ale ty opakované hormonální stimulace, manipulace s embryi, výběr spermií (teď vybereme s chromozómem Y a pak s X, ať je chlapeček i holčička…), to se podle mě časem vymstí, příroda asi věděla, proč kombinace genů daného páru nebyla vhodná. Nikoho neodsuzuju, ale je to můj názor.

být chlapem tak takovou ženskou kopnu do pr… - není o co stát, tam to o není o lásce ani respektu, ale o JÁ JÁ. V pohodě najde ženskou, která místo zahýbání podstoupí ivf nebo adopci.
A jak bys to udělal s tím chlapem, co by tě oplodnil? Tomu bys vyhrožovala čím? Myslíš, že je někdo ochotný se nechat zneužít k plození dítěte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí