Rizika opakovaných IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.3.15 14:36

Ultrazvuk prsou stoji cca 300 Kc a jednou rocne si myslim, ze ma vyznam u kazde zenske, at uz hormony brala nebo ne. Kamaradka loni na tohle zemrela :,( a v zivote zadne hormony nebrala. Samovysetreni je sice fajn vec, ale treba ja mam fibroadenom (nezhoubny a neskodny uzlik) asi 15 mm veliky, presne vim kde a ve kterem prsu a stejne ho nenahmatam.
Jinak by to meli delat ve vsech mamologickych centrech, nektera zadanku od obvodniho gyndr. vyzaduji (i kdyz si to pak clovek sam zaplati), cinkla bych do nejblizsiho a v nejhorsim si tu zadanku proste u gyndr. vyzadas.

Na rakovinu delozniho cipku je cytologie nejlepsi prevenci, na ty ostatni problemy „uvnitr“ pak ultrazvuk. Ale treba moje zkusenost je, ze zdaleka ne kazdy doktor umi pocinajici problem diagnostikovat, u me pojal podezreni az paty, co totez videl (to je zas vyhoda velmi castych folikulometrii, na ty vajecniky vam cuci kazdou chvili nekdo). A konkretne u nadoru na vajecniku jsou jednorocni prohlidky dost na nic, protoze to umi narust velmi rychle a strasne dlouho bezpriznakove a holt kazdy mesic vas obvodak kontrolovat nebude.

• Citovat
  • Upravit
14691
6.3.15 14:36
@robínek píše:
Holky, omlouvám se za odbočení od tématu, nepatřím mezi ty, co podstoupily IVF, HA jsem brala za život všeho všudy 14 dní (bylo mi po ní strašně zle), ale čtu, že řešíte preventivní prohlídky. Já budu po matce nejspíš menstruovat ještě do vysokého věku, což je taky prý rizikový faktor, stejně jako 2 záněty prsou při kojení. Chápu to dobře, že si můžu sama zaplatit UZT prsou bez doporučení lékaře? Na jakém pracovišti? A existuje ještě nějaké jiné preventivní „vyšetření spodku“ krom pravidelného ročního stěru na gyndě? Dík!

ano, na kdejakém středisku je doktor co dělá různé UTZ - kyčlí, břicha, prsou - mě to stálo cca 300,– Kč, byla jsem tam docela dlouho - co si zaplatíš, na to samozřejmě nepotřebuješ doporučení. Jenom jsem se objednala a podle toho jak ta tkáň vypadá mi paní doktorka i řekla, jak často mám chodit.
To vyšetření další - v Praze je nějaké odborné pracoviště, známá tam jezdí, protože mají v rodině spoustu rakoviny už odmlada a tam jí udělali plán všech možných vyšetření. podle míry zátěže ti mohou udělat i genetické testy - ale to záleží, proč se o to zajímáš :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
6.3.15 14:41
@Anonymní píše:
Ultrazvuk prsou stoji cca 300 Kc a jednou rocne si myslim, ze ma vyznam u kazde zenske, at uz hormony brala nebo ne. Kamaradka loni na tohle zemrela :,( a v zivote zadne hormony nebrala. Samovysetreni je sice fajn vec, ale treba ja mam fibroadenom (nezhoubny a neskodny uzlik) asi 15 mm veliky, presne vim kde a ve kterem prsu a stejne ho nenahmatam.
Jinak by to meli delat ve vsech mamologickych centrech, nektera zadanku od obvodniho gyndr. vyzaduji (i kdyz si to pak clovek sam zaplati), cinkla bych do nejblizsiho a v nejhorsim si tu zadanku proste u gyndr. vyzadas.Na rakovinu delozniho cipku je cytologie nejlepsi prevenci, na ty ostatni problemy „uvnitr“ pak ultrazvuk. Ale treba moje zkusenost je, ze zdaleka ne kazdy doktor umi pocinajici problem diagnostikovat, u me pojal podezreni az paty, co totez videl (to je zas vyhoda velmi castych folikulometrii, na ty vajecniky vam cuci kazdou chvili nekdo). A konkretne u nadoru na vajecniku jsou jednorocni prohlidky dost na nic, protoze to umi narust velmi rychle a strasne dlouho bezpriznakove a holt kazdy mesic vas obvodak kontrolovat nebude.

Moc děkuju za informace! :kytka:
Jinak všem, co podstoupily IVF, držím palce, ať je to bez následků. Sama jsem byla nedávno v situaci rozhodování, jestli bych ho podstoupila, kdyby těhotenství nešlo. Dospěla jsem k závěru, že pro první dítě jo, pro druhé ne. Nakonec to nebylo nutné, ale ne každý má to štěstí a touha po dětech je silná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
6.3.15 14:42

@julie74
Dík! A už vám sem nepolezu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.22 19:41

Obnovuji diskuzi. Holky, jak na tom jste po letech?

• Citovat
  • Upravit
68992
8.8.22 22:21

Přispívala jsem na první stránce, v roce 2014. Hlásím, že stále žiju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
8.8.22 22:42

Kamarádka prošla 3 ivf. Už je to snad 10 let a je zdravá co vím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.22 22:55

3 stimulace na ivf,6 krát KET
A jsem po rakovině prsu… hormonální nádor
Takže u mě tak :nevim: ale jestli to s tím souvisí, nikdo neví

• Citovat
  • Upravit
9293
9.8.22 00:48

První IVF před 12 lety. Celkem 3 IVF a zatím vše v pořádku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.