Rizika při koupi družstevního bytu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3513
14.2.12 12:16
mag píše:
MMartina1 píše:
mag píše:
marti81 píše:
mluvím o dřívější době než rok 2005, nechci se hádat, pokud to už neplatí, což už jsem taky našla, omlouvám se za špatnou informaci :zed:
Ani před rokem 2005 to neplatilo.
já myslím, že platilo, protože se to opírá částečně o občanský zákoník z roku 1964, který mimo jiné platí dodnes a obchodní zákoník, který je z roku 1991.
No však, já myslela, že neplatilo to, co psala Mmartina1, ale platilo to, co jsme psaly my.

já ti rozumím, já jsem MMartina :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
14.2.12 12:19
MMartina1 píše:
mag píše:
MMartina1 píše:
mag píše:
marti81 píše:
mluvím o dřívější době než rok 2005, nechci se hádat, pokud to už neplatí, což už jsem taky našla, omlouvám se za špatnou informaci :zed:
já myslím, že platilo, protože se to opírá částečně o občanský zákoník z roku 1964, který mimo jiné platí dodnes a obchodní zákoník, který je z roku 1991.
No však, já myslela, že neplatilo to, co psala Mmartina1, ale platilo to, co jsme psaly my.

Ježkvo voči, já jsem trochu mimo :mrgreen: myslela jsem marti81.

Jsem dneska vstávala v půl pátý, tak asi proto :mrgreen:

Prostě to platilo i před rokem 2005. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
14.2.12 12:21
mag píše:
MMartina1 píše:
mag píše:
MMartina1 píše:
mag píše:
marti81 píše:

Ježkvo voči, já jsem trochu mimo :mrgreen: myslela jsem marti81.

Jsem dneska vstávala v půl pátý, tak asi proto :mrgreen:

Prostě to platilo i před rokem 2005. :lol:

a mě dneska bolí hlava jako střep :pankac: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
14.2.12 12:22

Prostě bezva den :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
EWICE
15.2.12 21:55

Otazka k prodeji DB bytu

Chtela bych se zeptat, na jednu vec, kdyz koupim DB v osobnim vlastnictvi na hypoteku, je mozne treba po dobe fixace hypo ten byt prodat, kdyby se stalo to ze se neco stane a ja nebudu schopna dal platit hyppo?

• Citovat
  • Upravit
3513
15.2.12 21:59

DB v osobním vlastnictví neexistuje. Buď je to družstevní byt, nebo byt v osobním vlastnictví.

Jinak si myslím, že u tebe bude dost důležité, jestli si dá banka na katastr plombu - zástavní právo - na ten úvěrovaný byt. Pak by ses musela nejdřív dohodnout s bankou na tom, že na splátky nemáš prostředky a že byt chceš prodat. Osobní zkušenost ovšem nemám, možná někdo napíše víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
15.2.12 21:59
EWICE píše:
Chtela bych se zeptat, na jednu vec, kdyz koupim DB v osobnim vlastnictvi na hypoteku, je mozne treba po dobe fixace hypo ten byt prodat, kdyby se stalo to ze se neco stane a ja nebudu schopna dal platit hyppo?

Tak za prve DB (pokud myslis druzstevni byt) v osobnim vlastnictvi neni!

Nemovitost v osobnim vlastnictvi muzes prodat kdykoli i s hypotekou, ale je to o hodne slozitejsi. Fixace slouzi k tomu, ze v te dobe muzes vyplatit hypo bez vetsich sankci, ale jinak ji muzes vyplatit kdy budes chtit, akorat budou vetsi poplatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
15.2.12 22:01
MMartina1 píše:
DB v osobním vlastnictví neexistuje. Buď je to družstevní byt, nebo byt v osobním vlastnictví.Jinak si myslím, že u tebe bude dost důležité, jestli si dá banka na katastr plombu - zástavní právo - na ten úvěrovaný byt. Pak by ses musela nejdřív dohodnout s bankou na tom, že na splátky nemáš prostředky a že byt chceš prodat. Osobní zkušenost ovšem nemám, možná někdo napíše víc.

Pokud kupujici kupuje taky na hypoteku, banky komunikuji mezi sebou a vyplaci jedna druhou, zastava teoreticky zustava, akorat ve prospech jine banky, kdyz ma kupujici hotovost, muze se kupni smlouva osetrit tak, ze jejich kupni cenyx vyplaci hypoteku a nemovitost je „cista“… ale to nejde vzdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
EWICE
15.2.12 22:35
Barca12345 píše:
EWICE píše:
Chtela bych se zeptat, na jednu vec, kdyz koupim DB v osobnim vlastnictvi na hypoteku, je mozne treba po dobe fixace hypo ten byt prodat, kdyby se stalo to ze se neco stane a ja nebudu schopna dal platit hyppo?

Nemovitost v osobnim vlastnictvi muzes prodat kdykoli i s hypotekou, ale je to o hodne slozitejsi. Fixace slouzi k tomu, ze v te dobe muzes vyplatit hypo bez vetsich sankci, ale jinak ji muzes vyplatit kdy budes chtit, akorat budou vetsi poplatky.

Fixace-Vždy po uplynutí doby fixace je možné celou zbývající částku bez sankce splatit. Jsi se asi trochu spletla ne?

• Citovat
  • Upravit
9649
16.2.12 05:53
EWICE píše:
Barca12345 píše:
EWICE píše:

Fixace-Vždy po uplynutí doby fixace je možné celou zbývající částku bez sankce splatit. Jsi se asi trochu spletla ne?

Ne, napsala jsem v podstate to same… ;)
„Bez vetsich sankci“ bylo mysleno tak, ze tam nebude pokuta, poplatky za predcasne ukonceni jsou vetsinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
EWICE
16.2.12 20:42
Barca12345 píše:
EWICE píše:
Barca12345 píše:
EWICE píše:

Fixace-Vždy po uplynutí doby fixace je možné celou zbývající částku bez sankce splatit. Jsi se asi trochu spletla ne?
„Bez vetsich sankci“ bylo mysleno tak, ze tam nebude pokuta, poplatky za predcasne ukonceni jsou vetsinou.

No a muzu ten byt prodat kdyby se neco stalo i kdyz bude zatizeny hypotekou?

• Citovat
  • Upravit
9649
16.2.12 20:44
EWICE píše:
Barca12345 píše:
EWICE píše:
Barca12345 píše:
EWICE píše:

No a muzu ten byt prodat kdyby se neco stalo i kdyz bude zatizeny hypotekou?

Jo muzes, jak uz jsem psala, je to trochu vice papirovani, ale jde to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
1.4.12 21:27

:mavam: Ahojky
neporadil by mi nekdo?
Mam zajem o koupi bytu ve druzstevnim vlastnictvi ale s okamzitym moznym prevodem do OV. Zatim jsem jeste nic nepodepsala ani predkupni smlouvu a dnes jsem na katastru zjistila ze je na bytu zastavni pravo zakonne. S pani z realitky jsem domluvena ze mi preda o tom vsechny info a detaily me ale zajima jak postupovat dale. Ma vubec smysl takovy byt kupovat? Nedostanu se do nejakych problemu? Jak mam doshnout toho aby to bylo smazano a byt zaznam nemel?
Jestli ma nekdo nejake zkusenosti v tomto prosim poradte. :think:
 Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
1.4.12 21:34

a není ten dům po revitalizaci? Ono totiž neexistuje, aby na jedné družstevní bytové jednotce bylo zástavní právo, protože družstevní byt, respektive členské právo zastavit nelze, vyjma samozřejmě exekuce, která se na členský podíl vztahuje. Spíš si říkám, jestli si družstvo jako takové nevzalo úvěr na opravu či revitalizaci, pak by tam banka asi nějakou blokaci mít mohla. V tomto případě žádné riziko koupě družstevního podílu asi nevidím.
Obrať se na představenstvo domu a zeptejte se, co to znamená a proč to zástavní právo na tom domě vězí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
1.4.12 21:35

@Ruzenka85 No, to záleží o jakou zástavu se bude jednat, tudíž potřebuješ komplet výpis z katastru, tam by to mělo být, protože nějak nemám představu, co by to mohlo být :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí