Riziko Down 1:35 a vyšší - zkušenost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2483
15.11.13 21:29

@El-Brno moc děkuji. tak si mě vážně uklidnila. Ikdyz ta nejistota a čekání je šílený, ale když ctu jak to hodně vyjde blbě a pak se z plodovky ukáže že je vše v pořádku.

Holky moc děkuji za podporu všem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
16.11.13 10:53

Jen mě napadlo, proč se po pozitivním výsledku screeningu tak dlouho čeká a neudělají odběr choriových klků, který myslím jde udělat už kolem toho 13.týdne?
Jinak koukám, že jsem se spletla - my měli pozitivní screening v druhém trimestru. Ale opravdu moc držím palce, ať to dobře dopadne! Pokud to dobře chápu, tak teď je podezření na Downův syndrom, ale první těhotenství skončilo z důvodu jiných vad - rozštěpy a srdeční vada, tak by byla moc veliká smůla, kdyby to nedopadlo dobře. Tyto vady spolu přece nesouvisí, každá vzniká z jiného důvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
16.11.13 11:40

@Merunka02 ahojky, no jak uz jsem psala, ale mozna ne sem do diskuze, odber chrinikovych klku nejde u kazdeho. ja treba jsem silnejsi a tim to neslo, lezela jsme skoro hodinu na lehatku a nekolikrat do me dr pichla, no bolest silena. ale tim ze jsme silnejsi, tak treba u me to neslo a prez cipek dr nechtela, ze jsou po tom hodne potraty, jak se cipek narusi. takze cekame na odber plodovky, ktery jde odebrat od 15tt behem celeho tehu.
a presne jak pises, nase predchozi tehu skoncilo uplne z jinych duvodu nez mame ted. predtim vyslo ze to byla jen nahoda, ale pokud to i ted tak bude, tak se asi fakt zblaznim. jako dvakrat po s sobe, to je fakt sileny. nosis dite, citis ho a pak ho musis dat pryc. nejdriv jednou a pak treba znova. a jeste ke vsemu je pred vanoci. takze fakt nic moc…
no musime verit. take mi psala kamaradka, ze treba muzeme mit ty hodnoty jeste z predchoziho tehu. no nevim, uvidime co nam povi dr za 14dni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
16.11.13 13:25

@SonikSS Já bych ti tak moc přála, abys už měla všechnu smůlu smůlovatou vybranou a dopadlo to dobře :hug:! A abyste mohli mít krásné Vánoce! Down je sice podmíněný nadbytečným chromozomem, ale je to v podstatě náhoda, nedědí se od zdravých rodičů. Takže by šlo podruhé o blbou náhodu, tak věřím, že to dopadne dobře. Kde ti vlastně dělali screening? Má ten doktor k tomu akreditaci? Stává se, že to dělají i doktoři, kteří tu akreditaci nemají. Záleží i na UZ přístroji, protože třeba u toho šíjového projasnění stačí menší odchylka měření a hned je výsledek
někde úplně jinde. Nevěděla jsem, že ten odběr choriových klků někdy nejde udělat, proto jsem se divila, že ho neudělali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
16.11.13 19:46

@Merunka02 byli sme u pani Frisove-ma soukromou odrinaci v praze a je to spickova kapacita. samozrejmne se tam za vse plati, ale vim ze jsem v nejlepsich rukou. jinak ty klky vetsinou jdou odebrat, ale jsem silnejsi postavy a tim to neslo a jak rikam prez cipek dr nechtela, ze je to moc riskantni zasahovat do cipku. ze uz i plodovka je bezpecnejsi. takze hold nas ceka alespon 14dni klidu a jen v posteli.
no vis, byla bych fakt rada, pac za s sebou dve nahody v tak kratke dobe, fakt nevim co bych delala. ted jsme si nasla pleteni z papiru, sice boli zada, ale ja se tim zabavim na cely den a nemusim na nic myslet. jen premyslim cim kde provazat… doufam, ze uz bude vse v poradku, preci dvakrat po s sobe to neni mozny, aby to bylo…
no tak snad to bude, musi uz :pocitac: a dekuji ti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
16.11.13 21:34

To je moc fajn, to pletení z papíru, že odpoutáš myšlenky. Myslím, že do amniocentézy je to to nejlepší, co můžeš udělat. A po té plodovce vám řeknou alespoň předběžné výsledky hned? Také věřím, že když jde o jinou vadu, ze to dobře dopadne. Vždyť i ten výsledek 1:47 - tak 46 maminek by se stejným výsledkem mělo zdravé miminko a jen jedna nemocné. Tak tam pořád je šance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
17.11.13 10:53

@Merunka02 to jo, na genetice nam rekli, ze videli riziko 1:2 a presto bylo miminko zdrave. coz je fakt vyborne. no jinak nevim kdy budou vysledky o tom sme se zatim nebavili.to se pak na vse zeptam az pujdu na plodovku a ze se mame pripravit ze tam treba i dve hodiny budeme, protoze udela co nejvice pobrobny ult. taky mi kamaradka psala, jesli neni mozne, ze ty vysledky jsou ovlivnene z predchoziho tehu, coz nevim, ale chci se na to take zeptat. preci jen, sme otehotneli dost rychle-dva mesice po potratu tak kdo vi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
17.11.13 11:47

@SonikSS Ty jo, 1:2 a zdravé dítě, to je super. Ale vlastně i u 1:1 je pořád šance 50%, což pořád šance je. S tím předchozím těhu, že by to bylo ovlivněné, se mi moc nezdá, minimálně šíjové projasnění s tím určitě nesouvisí. Ale samozřejmě to nevim jistě, nejsem lékař genetik.
Myslím, že u plodovky řeknou brzy předběžné výsledky a pak se čeká asi 3 týdny na definitivní. Ale to vám přesně řeknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
17.11.13 12:02

A jestě mě napadlo, 1:47 je vlastně přibližně 2% (přesně 2% jsou to při poměru 1:50). Takže je vlastně 98% šance na zdravé miminko :D!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
17.11.13 18:25

@Merunka02 nene, asi sem to blbe napsala, to predchozi nebylo nicim ovlivnene, jen proste nahoda. a ted to vypada na dalsi nahodu, pac vlastne nez jsem otehotnela brali mi krev po tom potratu a to bylo vse v poradku. takze mozna dalsi blba nahoda. no uvidime. jinak nevim jak ty procenta pocitas, ale kdyz si vezmu 47+47 je 94, tim padem bych rekla ze je tam 6%nemoci, ale 94%zdraveho miminka. a to riziko 1:47 nam vysvetlovali na genetice, ze je to jen podminene udelat dalsi testy, ze muze jedna zena ze 47zen mit nemocne miminko, ale taky nemusi, taky muze vsech 47zen mit zdrave miminko… tak doufam, ze se na nas stesticko usmeje a uz bude vse v poradku. uz vazne musi :zed: :zed: :zed: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
17.11.13 19:12

Ahoj ja som mala riziko 1:2 na DS tiez som sa vela naplakala ale dnes mam zdraveho 9 mesacneho chlapceka. bola som aj na odbere plodovky. pre istotu neboj vsetko bude dobre :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
17.11.13 20:11
@SonikSS píše:
@Merunka02 nene, asi sem to blbe napsala, to predchozi nebylo nicim ovlivnene, jen proste nahoda. a ted to vypada na dalsi nahodu, pac vlastne nez jsem otehotnela brali mi krev po tom potratu a to bylo vse v poradku. takze mozna dalsi blba nahoda. no uvidime. jinak nevim jak ty procenta pocitas, ale kdyz si vezmu 47+47 je 94, tim padem bych rekla ze je tam 6%nemoci, ale 94%zdraveho miminka. a to riziko 1:47 nam vysvetlovali na genetice, ze je to jen podminene udelat dalsi testy, ze muze jedna zena ze 47zen mit nemocne miminko, ale taky nemusi, taky muze vsech 47zen mit zdrave miminko… tak doufam, ze se na nas stesticko usmeje a uz bude vse v poradku. uz vazne musi :zed: :zed: :zed: :D

Já to chápu, že první těhotenství nebylo ničím ovlivněné. Psala jsem to i výše,. Odpovídala jsem na to, jak jsi psala, že ti kamarádka říkala, jestli to, že je teď pozitivní screening, nesouvisí s nevydařeným těhotenstvím v nedávné době. Jestli ty hodnoty na screningu nebyly nějak ovlivněné prvním těhotenstvím. Tak na to jsem odpovídala, že si to nemyslím. Jinak 1:47 je asi 2,13% (2,13×47=100). Jak jsi psala 6%, tak to by bylo asi 1:16,6. Takže pro vás jestě lepší. Ale stejně jsou to všechno jen procenta pravděpodobnosti, hlavní je, ať to dobře dopadne. Chtěla jsem tím říct, že 98% šance na zdravé miminko je moc pěkná :D. Tak budu dál držet palce :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2483
17.11.13 20:40

@Merunka02 jo promin, ja mela dlouhy den a i s temi procenty sem to blbe pocitala. jj mas pravdu, je tu porad 98% ze bude mimi zdrave. pokud mi reknou, ze nikdy nebude ainstajn ci nevim co, tak je mi to opravdu jedno. ikdyby se melo mimco hur ucit tak co. dnes stejne skoro i vesjka je k nicemu, takze co, hlavne ze bude mimco stastne a spokojene. a dekuji ti za vse a hlavne za tu podporu. fakt sem si nikdy nemyslela ze neco takoveho budu dvakrat za s sebou prozivat a ze to pokazde jako bude prvni nase miminko a pokazde tam bude neco spatne. tak budeme verit a doufat a dekuji moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
17.11.13 21:13
@SonikSS píše:
@Merunka02 jo promin, ja mela dlouhy den a i s temi procenty sem to blbe pocitala. jj mas pravdu, je tu porad 98% ze bude mimi zdrave. pokud mi reknou, ze nikdy nebude ainstajn ci nevim co, tak je mi to opravdu jedno. ikdyby se melo mimco hur ucit tak co. dnes stejne skoro i vesjka je k nicemu, takze co, hlavne ze bude mimco stastne a spokojene. a dekuji ti za vse a hlavne za tu podporu. fakt sem si nikdy nemyslela ze neco takoveho budu dvakrat za s sebou prozivat a ze to pokazde jako bude prvni nase miminko a pokazde tam bude neco spatne. tak budeme verit a doufat a dekuji moc :kytka:

Jojo, jasně :). Ono je to jedno, nejsme na hodině matiky :D. Ale přišlo mi, že 98% šance, že to dopadne dobře, vypadá lépe než1:47. Proto jsem sem tu matiku tahala. Budu s tebou čekat na výsledek a pevně věřím, že na dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
18.11.13 11:17

Ahojte, nedávno jsem sem taky psala, před 2týdny jsme byli na odběru plodové vody, dnes mi volali výsledky a čekáme naprosto zdravého chlapečka, jsem tak neuvěřitelně šťastná, že to tak dopadlo, takže naděje umírá jako poslední ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí