Riziko Down 1:35 a vyšší - zkušenost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1490
4.3.15 07:46
@martula78 píše:
Prenascan je jaké vysetreni? Dr. mluvil o testech krve co stojí pres 10tis. a delaji se v cizině nebo tu plodovku. Ale to říkal jen moznosti, protože to riziko downa si musíme promyslet sami jestli je pro nás velké nebo male.

Ano, jsou to testy krve, které se provádějí jen v cizině a nehradí je pojišťovna, takže stojí kolem 12tis., ale je to neinvazivní vyšetření, tudíž neriskuješ potrat jako při odběru plodovky, ta se dělá v případě, že ty krevní testy nevyjdou dobré..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
4.3.15 09:54

Mě 1:4000 v 36 letech přijde jako dobrý výsledek. Oni tam započítávají věk, takže dle krve a UZ, kdyby tam zadali věk třeba 30, bude ten výsledek jinde. Já měla ve 30 výsledek asi 1:18000. Ale kdyby tam zadali věk o pár let víc, určitě by byl ten výsledek jiný a třeba i podobný tvému. Rozhodně nechci nějak rozebírat tvůj věk, aby to špatně nevyznělo :D. Jen chci říci, že klidně mohly být výsledky krve a UZ velmi dobré. U mě nějak špatně zkompletovali krev a UZ - z krve vzali výsledky někoho jiného a ten den mi volali, že to spletli. Vyšlo to nějak asi 1:4000 a doktor říkal, že vše v pořádku, výsledek negativní. Po přepočítání s mou krví to nakonec bylo lepší, ale i tak na tento výsledek říkali, že je to v pořádku. Na plodovku či spíš v tomto týdnu odběr choriových klků bych nešla, je to příliš invazivní. Ten Prenescan bych asi také nedala, to spíš při větším riziku. Ale pokud se bojíte a chcete mít jistotu, podstoupila bych Prenescan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
4.3.15 11:01

U me ten Prenescan by nebyl asi objektivní, říkal doktor, ze nad 110kilo muzou byt výsledky zkreslene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
4.3.15 11:32
@martula78 píše:
U me ten Prenescan by nebyl asi objektivní, říkal doktor, ze nad 110kilo muzou byt výsledky zkreslene.

Je to samozřejmě na vás. Ale mě přijde 1:4000 dobrý výsledek, na plodovku nebo choriové klky bych nešla. Riziko předčasného porodu nebo potratu je po těchto vyšetřeních podstatně vyšší (mám pocit, nevím přesně, ale že se toto řešilo ohledně druhotrim screeningu, který je často falešně pozitivní. A že se bere pozitivní, pokud je riziko vyšší než nějakých 1:320, což je populační výskyt Downa a riziko vážných komplikací po plodovce je vyšší, třeba 1:150 nebo 200 nebo tak nějak, teby asi 2× vyšší). Ty čísla nevím přesně, abych nekecala. Ale bylo to větší riziko, než to, že se narodí Down, kvůli čemuž se to vyšetření dělalo :nevim:. Já měla riziko v druhotrim screeningu 1:50 a nešla jsem na plodovku (mě vyšel prvotrim dobře a ani genetička plodovku nepreferovala, dohodly jsme se nakonec na dvou hodně podrobných UZ - nemusí Downa 100% odhalit, ale asi by nějaké ukazatele byly. Malá je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
23.3.15 14:42

Holky, nám vyšly pozitivní NT testy, šíjové projasnění 2,3 mm, což genetička shledala jako obrovskéééééééé, krev byla ok a vysledek 1:99 :( genetička mě hned hnala na amnio a tak jsem se rozhodla pro prenascan, dneska mě nabrali krev a budeme 2-3 týdny čekat, mám šílenej strach, posdoutpila jsem dnes i speciální UTZ, což nevím v čem byl spešl, dr. tři minuty jezdila po břiše, pak nic neřekla a jen mě poslala na krev. prej nic nového nevidi :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41285
23.3.15 14:49
@veronika67 píše:
Holky, nám vyšly pozitivní NT testy, šíjové projasnění 2,3 mm, což genetička shledala jako obrovskéééééééé, krev byla ok a vysledek 1:99 :( genetička mě hned hnala na amnio a tak jsem se rozhodla pro prenascan, dneska mě nabrali krev a budeme 2-3 týdny čekat, mám šílenej strach, posdoutpila jsem dnes i speciální UTZ, což nevím v čem byl spešl, dr. tři minuty jezdila po břiše, pak nic neřekla a jen mě poslala na krev. prej nic nového nevidi :nevim: :nevim:
Žádná zpráva, dobrá zpráva. Kdyby něco nového viděla, nemuselo by to být jen v dobrém. Drž se toho, že tam nic fatálního (konečného) dnes neviděla. Určitě to bude dobré!! Vím, že těch 14dní bude mazec, ale teď je nejdůležitější, aby jsi byla co nejvíc v pohodě a nerozrušovala se! Držím palce :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
23.3.15 14:50

@Keyllah děkuji, no snažím se myslet, že to bude ok, protože mi další dr, říkal, že měl příůady kdy bylo rizik 1:2 a děti byly zdravé a pak měl i případy kdy bylo riziko 1:300 a dál a děti postižené, tak tyhle testy jsou k ničemu :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
23.3.15 15:16

@veronika67 Chci jen uklidnit - starší měl NT 2,1, podle doktora (a byla to fakt kapacita) vyšší, ale nic dramatického, krev byla ok, celkové číslo nevím, nikdo nic neřešil a syn je zdravý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
23.3.15 16:52

@AliTad dekuji,snad to bude u nas taky dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
27.3.15 18:13

Ty jo koukam, ze ja mam nervy uplne zbytecne…Ja mela testy hranicni na DS a to 1:530… mam termin na dva mesice a uz se tesim az bude mala venku..prvni dcerka je zdravoucka a ja se tu stresuju.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
25.8.15 17:52

Ahoj holky, tak já měla špatný prvotrimestrální screening vyšlo mi pro downa riziko 1:25, odebrali mi plodovou vodu, ze začátku jsem nechtěla, všechna ta rizika atd…, ale nakonec jsem podstoupila, žádné nečekané komplikace nebyly, vše proběhlo v pohodě a nakonec je výsledné riziko 1:4000 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
25.8.15 19:22

Tak to je super…Ja plodovku nepodstoupila a i prez vysledek mam krasnou zdravou skoro 3mesicni holcicku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
25.8.15 19:34

Já taky nechtěla…, ale pak se vytvořil nějaký výpotek na plíci, tak sem chtěla mít jistotu radši, jako musím taky podotknout, že je mi teprve 21 let..:D a stejně mě na takovýhle vyšetření chtěli hnát.. pak jsem přišla k jinejm doktorům a ti mi říkali, proč mě posílají na takový vyšetření, když sem tak mladá atd atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
25.8.15 19:37

Me bylo pri prvnim tehu 20 a to bylo vse v pohode a ted je mi 24…a vysledky na hranici…furt jsem jen brecela a strasne se bala..a kdyz mi pak malou dali tak ze me vse spadlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
25.8.15 19:38

Mě tohle čeká až v lednu, ale už se strašně těším :) taky nás čeká holčička :) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí