Riziko down syndrom 1:339

2008
12.7.19 10:40

My si nechali udělat Prenascan za těch 12tis - vyšetří cca 80 syndromů.
Nabízeli nám ještě Panorama test na pojišťovnu, poptejte se na to. Vyšetří jen 3 syndromy - Downův, Pataův, Edwardsův.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30
12.7.19 10:51

@dana.dv no mě pravé nabízel jen dvě varianty buď plodovka nebo ten test odběr krve za 10tisic, a nebo ze nepodstoupim ničeho ze to je moje věc.. myslíte ze by to dítě mohlo mít zb339 lidi?! Když mám všechno v pořádku mozek, pater atd.. jsem zoufalá nevím co dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
12.7.19 10:55

Mozna zkus jeste jeden screening, v nejakem centru, ktere se na to specializuje a dela to jak na bezicim pase.

Jinak ja jsem mela po screeningu test z krve - Trisomy.cz, jednoduchy, na vetsinu genetickych poruch, akorat stal 13 tisic. Muj doktor rikal, ze kdybych byla jeho manzelka, tak mne posle na tohle, misto odberu plodove vody.

Drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
12.7.19 10:57

Byla jste ve specializovaném genetickém centru na ultrazvuku nebo jen u svého obvodního gynekologa?
Ve zprávě se nepíše nic o šíjovém projasnění, nosní kůstce… Což jsou důležité ukazatele.
Odkud jste? Objednala bych se na genetiku a řešila tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.19 11:01

Riziko potratu po amniocenteze je 0,5-1%, tzn 1:100-1:200, takze vetsi nez vase riziko Downa. Nechali byste si ditko s Downem? Pokud ano, pak to testovani neni az tak dulezite. Ja mela riziko Downa 1:25 a ostatnich dvou syndromu 1:15, ale jsem uz pomerne stara a riziko, ze se nam treba pak uz nepovede otehotnet nebylo zanedbatelne. Na druhou stranu, Downa bychom si nenechali, ale o nekterych jinych syndromech jsem uvazovala, ze bych si nechala (ne Pataua nebo Edwardse). Sli jsme rovnou do amniocentezy, protoze krevnim testem se tady vysetruji jen ty tri syndromy a u nas bylo velke riziko, ze to muze byt i nejaky jiny syndrom. Ale tva situace je jina: jsi mlada a riziko Downa neni tak vysoke.

• Citovat
  • Upravit
30
12.7.19 11:10

@dana.dv @dana.dv ano byla jsem jen u svého gynekologa, jsem z Ostravy a gynekologa mám v centrum..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
12.7.19 11:13

@Zuzi79 a dopadlo vám to dobře? Já se strašně bojím a nevím Cl dělat pořad jen brecim :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
12.7.19 11:15

Zaplať si prenscan, v porovnání s tím kolik tě bude děcko ještě stat je to úplně nic… Pokud by sis nechala i postižené, tak nic řešit nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
12.7.19 11:20

Objednejte se do Centra genetiky k odborníkům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
12.7.19 11:21

@debra.morgan postižené dítě určitě chtít nebudu..
A nabízí mi jen plodovku a odběr krve za těch 10 tisíc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
12.7.19 11:24

@dana.dv nevíte jaké mají Webové stránky?
A popřípadě kolik je cena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
12.7.19 11:32
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
12.7.19 11:32
@Šarlota98 píše:
@debra.morgan postižené dítě určitě chtít nebudu..
A nabízí mi jen plodovku a odběr krve za těch 10 tisíc..

Ano, prenscan, panorama to je na stejné brdo a stojí to tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
12.7.19 11:41

Při riziku 1:339 bych nešla do dalšího vyšetření, natož odběr plodovky. Protože jak již bylo psáno výše - riziko potratu při odběru plodové vody je cca 1:100. Takže jeden a půl krát vyšší.

Měla bys svému miminku věřit, že je v pořádku. Tvé brečení mu fakt moc nepomáhá. A hlavně pokud jsi z Ostravy, tak zajdi do FNO na Genetiku. Určitě si tam s Tebou minimálně promluví někdo, kdo tomu rozumí. Vezmi sebou zprávu.

Můžeš tam i zavolat a uvidíš, že Tě uklidní, případně pozvou na důkladnější prohlídku.
Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
12.7.19 11:44
@dana.dv píše:
Byla jste ve specializovaném genetickém centru na ultrazvuku nebo jen u svého obvodního gynekologa?
Ve zprávě se nepíše nic o šíjovém projasnění, nosní kůstce… Což jsou důležité ukazatele.
Odkud jste? Objednala bych se na genetiku a řešila tam.

Šíjové projasnění tam je psáno 2,1 - aspoň já to tam vidím napsáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí