Riziko down syndrom 1:339

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3353
12.7.19 13:24

@Šarlota98 Ahoj. Myslim, ze vysledek ti zhorsila nizka hladina PAPP-a, ma byt do 0,5 MOM. A nevidim, zda je pritomna nosni kustka. Tomuze vyslsdek zkreslit. Ja mela naopak nizke Hcg a vyssi riziko Edwardse a me nabidli na Genetice jeste opakovany krevni test (serum integrovany test) a podrobny ultrazvuk v 16tt. A vsechno vyslo v poradku. Dokonce riziko na DS mi snizili z 6000 asi na 36000. Tak se zkus zeptat na toto. Prvne bych prip. volila placeny dna test pred invazivni plodovkou. Hodne stesti :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
12.7.19 13:31

@iizabela mě braly krev na lacno jsem musela dojít braly mi krev 24 června, což teď jsem 13 týdnu a 3 dny..
A včera mi dělaly screeneg 1trimestu..který vyhodnotil Podle utz fotek a podle krve Počítač.. takže já tomu absolutně nerozumím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
12.7.19 13:34

@Kajka9 no mě řekl screneng 1 trimestr. Který stal 900 Kč víc toho neřekl dr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
12.7.19 13:36

Teď jste 13.tyden? tak potom to byl prvotrimestralni screening, to je v pořádku..v tom případě riziko je docela malé a postupovala bych jak píše vrbule…nebo šla na ten krevní test…ale já bych se nebala, to riziko je opravdu malé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30

@vrbule a co prosím znamená ta nízká hladina PAp já se v tom totiž vůbec nevyznám :,(
Taky mi ukazoval na utz pátek žaludek všechno rty jak se hýbou srdíčko ale o nostni kustce se nezmínil já jsem po prve těhotná takže jsem to ani nevěděla :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353

@Šarlota98 Tak to mas podle me za sebou kombinovany screening, ale dle tvych hodnot nechapu, z ceho ti vyslo tak vysoke riziko. Az na tu jednu nizkou hladinu se mi to zda uplne v poradku (nejsem samozrejme odbornik, jen jsem toho ted dost nacetla…). A chybi tam ten udaj o nosni kustce..coz je divne. Ale tenhle test by melo provest certifikovane pracoviste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
12.7.19 13:37

Možná je problém pravé v tom, ze nebyla na specializovaným pracovišti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11659
12.7.19 13:39

@Šarlota98 tak to by měl být screening tedy a kolik si byla tt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
12.7.19 13:44

@Šarlota98 Z krve vyhodnocuji hladinu dvou hormonu, ktere vylucuje placenta. Free beta HCG a PAPP-A. Idealni hodnota je kolem 1. Hranicni je 0,5 -2. Kdyz je nizke PAPP a vysoke HCG ukazuje to na vyssi pravdepodovnost DS. Ale ty mas Hcg v norme. Zkus se zeptat na ten serum integrovany test a opakovany ult za 3 tydny, jak jsem psala vyse. Na genetice v Plzni mi to nabidli jako prvni moznost, hradila to pojistovna. Mesic jsme sice meli nervy, ale stalo to za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
12.7.19 13:44

@iizabela @vrbule a kde to pracoviště je? Pravé ten doktor je soukromník děla i porody i potraty, já žádné pracoviště mě neposlal jen teď by mě chtěl pokud chci já na tu plodovku..
Takže se nemám bát holky? Myslíte ze se narodí zdravá? Nebo zdravý? :(
Taky nechápu ty hodnoty u dalších trizonomi my vyšlo přes 17tisic a o Downův syndrom jen 339 taky nechápu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
12.7.19 13:51

@Kajka9 13 týdnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
12.7.19 14:00

Kde je nejaky seznam pracovist, bohuzel netusim. Hledala bych na webu, podle toho, kde bydlis. U nas se to jmenuje proste Genetika Plzen. Sla bych do dna testu, abych byla klidna, kdyz ti nenabidli nic jineho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
12.7.19 14:01

@vrbule a co si myslíte vy když vidíte tu moji zprávu? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
12.7.19 14:02

Ahoj, taky jsem měla z prvního screeningu smíšené pocity, jako ty jsem měla to Pappa trochu jinak, než je tabulkové. Strašili mě plodovkou nebo těmi testy za tisíce. Na plodovku bych nešla ani za nic, to rizko je vysoké, tisíce se mi po pravdě dávat nechtěly, když jsem jinak měla vše na screeningu v pořádku.

Píšeš, že jsi nebyla na specializovaném pracovišti, ale jen u doktora. Šla bych tedy na genetické pracoviště, kde tomu rozumí a rozeberou to s tebou :) Doktor ti musí dát žádanku (to by neměl být problém, když už straší s plodovkou atd).

Já se objednala do Gennetu, řekla jsem jim, jak mi ten screening vyšel a že chci vědět, co a jak, hned za dva dny jsem tam měla být, jen poprosit doktora o žádanku.

Tam mi udělali screening znovu, a ještě jednou prověřili krev plus mi vysvětlili všechny hodnoty, co jaká znamená, a vyptávali se na dědičné choroby v rodině. Divili se, že mě hned někdo chtěl posílat na plodovku nebo chtěl tisíce, ale prý to tak bohužel někde je, prachy hýbou světem :( Podle nových testů vše v naprostém pořádku, znovu jsme viděli miminko, dokonce se rovnou i dozvěděli pohlaví, dostali krásnou fotku a ujištění, že je vše v naprostém pořádku. Na druhý screening už jsem šla rovnou tam. Neplatila jsem ani korunu :)

Takže moje rada je, zajít na specializované pracoviště, kde se tím opravdu zabývají, rozumí tomu, vše ti podrobně vysvětlí, uklidní tě a vše bude fajn. Držím pěsti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11659
12.7.19 14:04

@Šarlota98 no tak to potom odpovídá na ten screening..ale zašla bych na nějaké druhé odborné pracoviště

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí