Riziko potratu ve 28. týdnu? Je to možné?

Anibas55
24.5.12 14:00

Riziko potratu ve 28 týdnu? Je to možné?

Zdravím všechny maminky i budoucí maminky :mavam: , vím že je to hloupost se na to ptát a vůbec o tom přemýšlet, ale já jsem hrozný negativista a pořád se obávám toho, že se miminku pořád něco může stát. Dnes jsem 27+2 týden a chtěla jsem se zeptat jestli miminku hrozí nějaké nebezpečí nebo už si bezstarostně můžu dotěhunkatit až do porodu. Četla jsem že se může něco stát i s placentou, že může mít nějaký infarkt či co a přestat vyživovat miminko, jak se tohle vůbec pozná taková špatná placenta? Každé 3 týdny chodím do poradny, ale můj doktor má jen malý ultrazvuk a nevím zdali vůbec na něco takového vůbec přišel, že placenta je špatná. Ptám se kolik je takových případů, že v takovém pokročilém těhu, může přestat fungovat placenta, jak tomu předcházet atd. Můžu být bez obav nebo strach musím mít celé těhu :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4092
24.5.12 14:04

bohužel riziko předčasného porodu existuje vždy já jsem rodila o 4 týdny dřív na důvod nikdo nepřišel :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
24.5.12 14:06

jak se to pozná?podle mne že miminko neroste tak jak má.doktor to pozná jak pohmatem - růst dělohy nebo ultrazvukem.
Proč hledáš co všechno se ti může stát? 8o 8o 8o být na tvém místě tak se raduju že jsem už v 28.týdnu,že se neotvíráš,netvrdne ti břicho,že ti třeba dopadly všechny testy…a tak…ty místo toho hledáš potíže které by mohly nastat?
ale no tak..... :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
24.5.12 14:07

jo aktomu strach po celé těhu..
těhu je JEN začátek celoživotního strachu o dítě :D :D toho se už nezbavíš,jen budou ty sttrachy jiné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7414
24.5.12 14:11

Ani, vim, ze se to lehko rika, ale nervatit budes asi porad - a s koncem tehotenstvi to neskonci, detem se muze neco stat vzdy a vsude ;-)

O nekolika pripadech, kdy prestala fungovat placenta, uz jsem slysela - a ano, miminko v brise umrelo i v pokrocilem stadiu tehotenstvi. Nevim, jestli na to jsou nejake presne statistiky, ale ty by te asi stejne moc neuklidnily, vid? (Jinak statistiky porodu, zive narozenych deti, mrtve narozenych deti, potratu atd. zverejnuje statistickej urad, ale primo podle diagnozy to tam rozdelene neni)

Jak tomu predchazet? Myslim, ze asi nijak. Proste je to jedna z veci, ktere se prihodi tak nejak samy :nevim:

Pises, ze jsi 27+2. Takze predpokladam, ze te doktor poucil, ze uz si mas pravidelne sledovat pohyby miminka a pokud by se nejak dramaticky menily (dlouhou dobu nic nebo naopak neobvykle zvysena aktivita), tak supky dupky na kontrolu k nemu nebo do porodnice… ;)

Kazdopadne hlavu vzhuru - zatim je vsechno v poradku, tak at to tak vydrzi ;-)

Příspěvek upraven 24.05.12 v 14:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anibas55
24.5.12 14:11
@mikky píše:
bohužel riziko předčasného porodu existuje vždy já jsem rodila o 4 týdny dřív na důvod nikdo nepřišel :think:

No což o to, riziko předčasného porodu, není to nic dobrého, ale v tomto týdnu už je miminko životaschopné a zachránilo by se. Sestra mého přítele (budoucího tatínka) rodila ve 30+6 týdnu, ale malá prý byla velká prý na 35 týden, takže se shodli na tom, že udělají průměr na 33 týden. No a za 14 dní ji měla doma zdravou a krásnou. Spíše se bojím jestli se ještě nemůže stát to, že miminko z nenadání umře z nějaké příčiny třeba nefungující placentou.

• Citovat
  • Upravit
550
24.5.12 14:12

Popravdě nějaká rizika jsou až do konce, to by nás už pak nemuseli kontrolovat :) ale péče v ČR je fakt na špičkový úrovni, maminy odjinud jenom žasnou jak nás tady hlídají. Dr. by určitě přišel na to kdyby se.něco dělo, od toho jsou velké utz a odběry. Hlavně buď co nejvíc v klidu, spoustu věcí neovlivníš, ale mimi tvůj stres cítí a určitě se mu to nelíbí… Jestli to zatím bylo v pohodě, není důvod proč by to mělo být dál jinak. Držím palce a užívej si těhulkování :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
24.5.12 14:13

dotěhunkaco? :mrgreen: mi tu vypadly oči z důlků :mrgreen:
no co bych Ti na to asi tak měla napsat, samozřejmě že vždycky se může něco stát, přejede Tě auto, spadne na Tebe letadlo, vtrhne sem kolumbijská mafie a vyřízne Ti ho z těla :think: jistě, stává se to, proto chodíš do poradny, aby jsi byla pod dohledem a riziko se minimalizovalo. Nikdy Ti nikdo neodpřísáhne, že se to nepodělá, tak je to ale se vším v životě, když nám na něčem záleží. Těm myšlenkám se asi byť na okamžik neubrání nikdo, ale nemyslím si, že by bylo normální, aby Tě paralyzovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anibas55
24.5.12 14:13
@jitkabokule píše:
jo aktomu strach po celé těhu..
těhu je JEN začátek celoživotního strachu o dítě :D :D toho se už nezbavíš,jen budou ty sttrachy jiné ;)

Vím, že bych se měla radovat, jak říkám jsem negativista a vím, že všechno špatné příjde když se to nejméně čeká, já už jsem o jedno miminko přišla, tak možná proto.

• Citovat
  • Upravit
3270
24.5.12 14:24

no..tak jsi aspoň stále ve střehu,a to není na škodu ;) jenže na druhou stranu s přístupem jaký popisuješ,se často něco přihodí.Mám na mysli to,že když je člověk negativista,na všem hledá tu černější stránku,tak se mu i „černé“věci dějí.Když říkají jakou mají smůlu,tak ta smůla se jich jak na potvoru skutečně drží.Jakoby to k těm lidem přitahovalo nebo co :nevim:
Za mě - nepanikař,užívej si klídku pokud mimi není na světě,hodně spi,papkej něco dobrého,raduj se ze sluníčka..zkrátka snaž se být pozitivní at máš veselé a šťastné miminko :hug: Nemůžeš myslet na to co by kdyby nebo tě z toho trefí.

Příspěvek upraven 24.05.12 v 14:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3364
24.5.12 14:26

Anibo - stát se může cokoliv. Ale pravděpodobnost je malá a nejde myslet na všechna možná rizika. To by ses zbláznila. Až se zase začneš strachovat, naordinuj si pozitivní myšlenky, protože jestli jsi zdravá a všechno je v pořádku, tak je velká pravděpodobnost, že všechno dopadne dobře a za 3 měsíce už budeš mít miminko doma v postýlce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anibas55
24.5.12 14:27
@jitkabokule píše:
no..tak jsi aspoň stále ve střehu,a to není na škodu ;) jenže na druhou stranu s přístupem jaký popisuješ,se často něco přihodí.Mám na mysli to,že když je člověk negativista,na všem hledá tu černější stránku,tak se mu i „černé“věci dějí.Když říkají jakou mají smůlu,tak ta smůla se jich jak na potvoru skutečně drží.Jakoby to k těm lidem přitahovalo nebo co :nevim:
Říká se to tak, ale já to mám obráceně, když si říkám nic se stát nemůže, bude vše ok ať se to týká čeho koli tak se vždy něco stane. Nebo když mě ani nenapadne že se něco stane tak je to vždy katastrofa. Proto si raději připouštím všechna rizika a ve všem se tak rejpu :D
  • Citovat
  • Upravit
Anibas55
24.5.12 14:29
@jancab píše:
Anibo - stát se může cokoliv. Ale pravděpodobnost je malá a nejde myslet na všechna možná rizika. To by ses zbláznila. Až se zase začneš strachovat, naordinuj si pozitivní myšlenky, protože jestli jsi zdravá a všechno je v pořádku, tak je velká pravděpodobnost, že všechno dopadne dobře a za 3 měsíce už budeš mít miminko doma v postýlce :palec:

Děkuji za uklidnění, vždy to aspoň podpoří když nee vždy úplně uklidní :)

• Citovat
  • Upravit
concetta
24.5.12 14:49

Ja jsem take takova. Take se porad bojim, ze se neco hrozneho stane. Ale clovek proti tomu musi bojovat, jinak by se fakt zblaznil. To tehotenstvi je na to takove citlive obdobi, ja jsem se take vzeho bala vic. Ale jak rikam, musi se s tim bojovat, nic jineho se neda delat.

• Citovat
  • Upravit
Anibas55
24.5.12 14:56
@concetta píše:
Ja jsem take takova. Take se porad bojim, ze se neco hrozneho stane. Ale clovek proti tomu musi bojovat, jinak by se fakt zblaznil. To tehotenstvi je na to takove citlive obdobi, ja jsem se take vzeho bala vic. Ale jak rikam, musi se s tim bojovat, nic jineho se neda delat.

A v kolikátém jsi týdnu :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí