Riziková poradna - neschopenka?

Anonymní
16.8.21 07:34

Riziková poradna - neschopenka?

Dobré ráno,

chtěla jsem se zeptam. Jsem těhotná, 23. týden a od 25. týdne bych kvůli těhotenské cukrovce na Inzulinu měla jít do rizikové poradny. Co se tam bude dít? Znamená to, že už nebudu chodit ke svému gynekologovi ani k diabetoložce, ale jen tam? Tyto otázky mě napadly až doma, bohužel. A mám nárok na neschopenku? Za celou dobu těhotenství mi ji nikdo nenabídl, i když mi bylo hodně špatně a jsem příšerně unavená. Pracuji jen v kanclu, proto jsem to chtěla vydržet až do konce, ale poslední dobou to opravdu nedávám. Ze sezení mě bolí záda a před PC regulérně usínám. Vstávání ve 4.40 a dopoledne už fakt nemůžu, a odpoledne se musím starat už o dvě děti. Vím, že to není důvod pro neschopenku, proto jsem si o ni ani nežádala, ale myslíte, že kvůli té cukrovce bych měla nárok? Přemýšlím, že pokud by mi byla nabídnuta, tak ji vezmu, i když jsem chtěla být hrdinka. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19984
16.8.21 07:38

Kvuli cukrovce ti pn nikdo nemá, taky sem ji měla a znamenalo to jen kontroly v dia poradně a domácí měření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6730
16.8.21 07:55

Když reknes doktorovi, ze je ti špatně a trochu to prezenes, dá ti ji. :kytka: Ale musis si říct, sami od sebe ti ji nenabidnou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.21 08:31

Mne nikdo neschopenku nenabidl ani v tehotenstvi s dvojcaty, ani s tehotenskou cukrovkou na inzulinu, ani po predchozim porodu mrtveho ditete ve 41tt.
Proste tehotne jsou unavene, chce to zvysit prisun vitaminu, mozna i pohybu, mozna mas anemii (nedostatek zeleza) a chodit driv spat. Ja v kancelari na vysoke manazerske pozici vydrzela az do onech 6tydnu pred terminem porodu.

• Citovat
  • Upravit
6730
16.8.21 08:35

Já ji dostala teda hned, kvůli krvácení a špinění a jsem fakt rada. Únava, nevolnost, krvácení. Nedala bych to, fakt obdivuju ti, co to mají v pohodě a funguji. Já nebyla schopna ničeho první 4 měsíce. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.21 08:42

OK, děkuju, vypadá to, že to budu muset nějak doklepat. Vymýšlet si nic nechci, nejsem sice věřící, ale z rouhání mám respekt. A nevím, jestli únava a pomalu nemožnost zvednout se z postele a něco dělat by jako důvod stačila. :lol: Léčím se i se štítnou žlázou (hypofunkce), ale to už několik let, do toho ta cukrovka a železa jsem měla vždycky míň, několikrát mě odmítli, když jsem chtěla darovat krev - ať beru železo a přijdu za dva měsíce. :lol: Je mi už přes 30, tak je to prostě asi normální, že je mi takhle. Přijdu si ale už hrozně, nechci si furt stěžovat, jak jsem unavená a nic nezvládnu, a to jsem pomalu ten den ani nic neudělala…

• Citovat
  • Upravit
6730
16.8.21 09:15

Podle mě to není o věku, mě je 25 a unavená jsem jak kdyby mi bylo 70, ale teď už je to teda lepší, dikybohu :mrgreen:, tak držím palce ať to nějak doklepete :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí