Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kvuli cukrovce ti pn nikdo nemá, taky sem ji měla a znamenalo to jen kontroly v dia poradně a domácí měření.
Když reknes doktorovi, ze je ti špatně a trochu to prezenes, dá ti ji.
Ale musis si říct, sami od sebe ti ji nenabidnou..
Mne nikdo neschopenku nenabidl ani v tehotenstvi s dvojcaty, ani s tehotenskou cukrovkou na inzulinu, ani po predchozim porodu mrtveho ditete ve 41tt.
Proste tehotne jsou unavene, chce to zvysit prisun vitaminu, mozna i pohybu, mozna mas anemii (nedostatek zeleza) a chodit driv spat. Ja v kancelari na vysoke manazerske pozici vydrzela az do onech 6tydnu pred terminem porodu.
Já ji dostala teda hned, kvůli krvácení a špinění a jsem fakt rada. Únava, nevolnost, krvácení. Nedala bych to, fakt obdivuju ti, co to mají v pohodě a funguji. Já nebyla schopna ničeho první 4 měsíce. ![]()
OK, děkuju, vypadá to, že to budu muset nějak doklepat. Vymýšlet si nic nechci, nejsem sice věřící, ale z rouhání mám respekt. A nevím, jestli únava a pomalu nemožnost zvednout se z postele a něco dělat by jako důvod stačila.
Léčím se i se štítnou žlázou (hypofunkce), ale to už několik let, do toho ta cukrovka a železa jsem měla vždycky míň, několikrát mě odmítli, když jsem chtěla darovat krev - ať beru železo a přijdu za dva měsíce.
Je mi už přes 30, tak je to prostě asi normální, že je mi takhle. Přijdu si ale už hrozně, nechci si furt stěžovat, jak jsem unavená a nic nezvládnu, a to jsem pomalu ten den ani nic neudělala…
Podle mě to není o věku, mě je 25 a unavená jsem jak kdyby mi bylo 70, ale teď už je to teda lepší, dikybohu
, tak držím palce ať to nějak doklepete ![]()
Dobré ráno,
chtěla jsem se zeptam. Jsem těhotná, 23. týden a od 25. týdne bych kvůli těhotenské cukrovce na Inzulinu měla jít do rizikové poradny. Co se tam bude dít? Znamená to, že už nebudu chodit ke svému gynekologovi ani k diabetoložce, ale jen tam? Tyto otázky mě napadly až doma, bohužel. A mám nárok na neschopenku? Za celou dobu těhotenství mi ji nikdo nenabídl, i když mi bylo hodně špatně a jsem příšerně unavená. Pracuji jen v kanclu, proto jsem to chtěla vydržet až do konce, ale poslední dobou to opravdu nedávám. Ze sezení mě bolí záda a před PC regulérně usínám. Vstávání ve 4.40 a dopoledne už fakt nemůžu, a odpoledne se musím starat už o dvě děti. Vím, že to není důvod pro neschopenku, proto jsem si o ni ani nežádala, ale myslíte, že kvůli té cukrovce bych měla nárok? Přemýšlím, že pokud by mi byla nabídnuta, tak ji vezmu, i když jsem chtěla být hrdinka.