Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Kačus82 zkus se nad to trošku povznést a nebrat si to tolik osobně… myslím, že tady zbytečně každého urážíš pro jiný názor než máš ty…
Pro zamestnavatele by bylo ferovy, abys na ten rizikac (kdyz je teda ten vlak takovy riziko) sla jeste ve zkusebce. Tak se te aspon bude moct zbavit, budes cely tehotenstvi na rizikaci a pak rovnou na materskou, ne? Takze vypadek nejakych penez nebude. Kdyz uz mas pocit, ze jit mezi lidi je pro tehotny takovy riziko, ale pak doufam, ze nebudes chtit vychazky!! Jestli bys stihla jeste jednu zkusebku v lepsi praci a normalne cely tehotenstvi, kdyz nebude zdravotni problem, pracovat? No asi jo, nedokazu si predstavit, ze se jdu zensky zeptat, jestli je tehotna nebo se prezrala/pribrala/je nafoukla, na spouste zenskych nejakej 16.tyden nepoznate, nebo aspon ja ne, kdyz to bricho dobre oblecou. No a pak je prece ochranna lhuta… to se da prinejhorsim preklenout i na pracaku.
Jinak ja sama potratila, pritom se to rozjelo o vikendu, kterej sem nic nedelala, praci mam “kancelarskou” a zrovna stresy nebyli, kdyz je to opravdu spatne, tak ani lezeni nepomuze.
@hospodki píše:
@Kačus82 prý se snažili dlouho. Tj ne 3 měsíce co má zkusebku, takže přemýšlet nad tím mohla. A ano, já si před rodicakem sehnala praci na dobu neurčitou, snadné dojíždění a odpracovala dobu určenou zaměstnavatelem kdy pak mám další bonusy z jeho strany… Takže každý má tu možnost, jenom nad tím přemýšlet a ne se snažením vypnout mozek a natáhnout ruku
Ty prece ale nevíš, co se stalo, ze najednou musela měnit zaměstnání. Stat se muze doprcic cokoli. Tobe to vyslo, me to vyslo. Ale znam lidi, ktere propustili ve vlne šetření, jejich „chybou“ bylo treba jen to, ze byli sluzebne nejmladsi. Ja netvrdim, ze zakl. je nejlepsi a nejnemocnejsi člověk, ale vy drsonky v sobe nemate spetku pochopeni, velkorysosti a nejake lidske solidarity nebo jak to rict. Vzdyt blba nahoda nebo i nasledek nejake nerozvaznosti se muze stat každému. Spatne odpoustim zly umysl, ale toto je normalni lidska situace…
Ahoj zakladatelko,
píšu za sebe, jak jsem to měla já. Dlouho jsem nemohla otěhotnět, dělala jsem velice náročnou práci, jak po psychické tak po fyzické stránce (Manažerka 25-ti členného kolektivu), denně jsem měla kontak se spoustou zákazníků, řešila jsem veškeré nepříjemné záležitosti jak se zákazníkem, s podřízenými i nadřízenými. Dojížděla jsem do práce autem 70km tam a 70km zpět, k tomu 13-ti hodinové směny od 8:00 do 21:00 hod. Tato práce byla velice dobře placená ale vím že peníze nejsou vše. Práci jsem ukončila, nechala se zaměstnat v místě bydliště, kde mám sice méně peněz ale božskou pohodu, a do měsíce v nové práci jsem byla těhotná
. Nuvěřitelné co dokáže psychika, byl to skvělý krok a neměnila bych. Začátky těhotenství sice byly náročné (nevolnosti, únava,.. ) ale nic co by se nedalo vydržet a co by se ve druhém trimestru nezlepšilo. Proto bych za sebe poradila, najít si práci v místě bydliště kde budeš mít větší klid. Uvidíš že budeš ráda, že máš nějaký pravidelný režim, kontakt s lidma a nebudeš odkázaná na vycházky. Doma se začneš brzo nudit. Samozřejmě by bylo něco jiného pokud by si měla opravdu vážný zdravotní problém, to se tě ale zatím netýká.
@bobulka88
Takže aby náhodou někomu nebylo ukrivdeno, nedáme ji ani materskou, nic. Má mít nasetreno. Achjo, tolik lidské zloby a závisti nebo co tohle je ![]()
@Margit. Tomanova píše:
@Kačus82 zkus se nad to trošku povznést a nebrat si to tolik osobně… myslím, že tady zbytečně každého urážíš pro jiný názor než máš ty…
Prosim koho jsem urazila? A jinak neboj, internet vubec neberu osobne, nato mam svuj bohaty život. Spis mam pocit, ze ty, co se tu sletaji a klovou, jak tajdle nejaka tehna okrada statni kasu by se mohly povznest ![]()
@Kačus82 píše:
Jasne, je uplne bezvadné měnit v tehotenstvi práci, takze ted cestne odejde, zacne obchazet pohovory, udela se ji fakt blbe a bude nahrana. A vsichni tady ve spolek si budou tukat na celo, jestli se nezblaznila odchazet z prace
Tak ale v tom případě, ať doklepe zkušebku v tomhle místě a na neschopenku nastoupí, až (pokud) bude mít problémy.
Zakladatelka ani nemá potvrzeno, že je těhotná a už řeší neschopenku. Neschopenku proto, že by musela:
To jsou ale věci, které se můžou stát ikdyž bude na neschopence. Bude tedy zavřená 24/7 doma, aby se tomu vyhla? Pochybuju.
Neřeknu, kdyby jí bylo aspoň blbě, to by možná značilo, že tam v budoucnu ta nevolnost a zvracení bude, ale ono není.
Ty to všechno porovnáváš se sebou. Porovnej ale to, že ty jsi podle svých slov měla problémy. Zakladatelka je nemá. Pokud chce neschopenku, bylo by k zaměstnavateli fér, aby na ni nastoupila ve zkušebce anebo mu narovinu řekla, jak se věci mají.
Třeba zaměstnavatel překvapí a nabídne home office, třeba má jinou pobočku blíže k bydlišti,…
Ale jak jsem psala jinde, je vidět, že každá máme jiný názor a možná je zbytečné rozvíjet debatu, která zakladatelce neporadí.
@Kačus82 i kdyby jí vyhodili a hledala práci, tak v té době těhotná nebyla, tudíž měla větší moznosti než přijít na pohovor s pupkem. V tomto případě solidární nejsem. Kdyby mi řekla, že se snažila 5 let nebo třeba měla 3 potraty, tak mlčím a soupu nohama. Sama jsem skončila na 2 týdny na neschopence kvůli bloknutym zádům (17-18tt) a doktorka na kontrole říkala ' tak to už zůstanete doma že?' řekla jsem že ne, když už to nebolí a ona byla vyloženě v šoku. V práci mě taky odepsali, že se určitě nevratim… Pro mě prostě dojíždění a bacil který nemusí chytit není důvod. Má snad sníženou imunitu?
@smoule.koule píše:
Tak ale v tom případě, ať doklepe zkušebku v tomhle místě a na neschopenku nastoupí, až (pokud) bude mít problémy.
Zakladatelka ani nemá potvrzeno, že je těhotná a už řeší neschopenku. Neschopenku proto, že by musela:
- dojíždět
- potkávat lidi
- chytit bacila
To jsou ale věci, které se můžou stát ikdyž bude na neschopence. Bude tedy zavřená 24/7 doma, aby se tomu vyhla? Pochybuju.
Ty to všechno porovnáváš se sebou. Porovnej ale to, že ty jsi podle svých slov měla problémy. Zakladatelka je nemá. Pokud chce neschopenku, bylo by k zaměstnavateli fér, aby na ni nastoupila ve zkušebce anebo mu narovinu řekla, jak se věci mají.
Neřeknu, kdyby jí bylo aspoň blbě, to by možná značilo, že tam v budoucnu ta nevolnost a zvracení bude, ale ono není.
Třeba zaměstnavatel překvapí a nabídne home office, třeba má jinou pobočku blíže k bydlišti,…
Ale jak jsem psala jinde, je vidět, že každá máme jiný názor a možná je zbytečné rozvíjet debatu, která zakladatelce neporadí.
Souhlas, bylo by to nejferovejsi reseni ![]()
@NinaU. U spousty techto dotazu mi jen pripadne, ze je tehotenstvi unik z prace, ktera se mi nelibi.
@bobulka88 souhlasím… a přitom je to smutné… švagrová chtěla taky dítě kvůli tomu, že už jí to nebaví v práci… teď je v 5 týdnu a už plánuje jak od září bude doma, protože se jí prostě pracovat nechce
… a ty co se snaží otěhotnět léta (v mém případě dva roky) tak lítají po doktorech, chodí na umělá oplodnění a nic z toho… ![]()
@Margit. Tomanova píše:
@bobulka88 souhlasím… a přitom je to smutné… švagrová chtěla taky dítě kvůli tomu, že už jí to nebaví v práci… teď je v 5 týdnu a už plánuje jak od září bude doma, protože se jí prostě pracovat nechce… a ty co se snaží otěhotnět léta (v mém případě dva roky) tak lítají po doktorech, chodí na umělá oplodnění a nic z toho…
Drzim palce. A az se ti to podari a budes se o to vymodlene mimino nat, tak i tebe moralne podporim, abys nemusela řešit blbou praci, kdyby neco ![]()
@Margit. Tomanova hele my se snazime taky 2 roky, teda zatim prirozene, zatim jsem po potratu v 9+ a teda na rizikovy jen z duvodu // na testu bych nesla, kdyz bych se citila v poradku, ale ja mam ted praci, ktera me vylozene nestve. A pritom moje reseni nahore jedno obsahovalo PN i materskou, druhy praci (bude vic penez nez na PN) + materskou, a stejne jsem tu za zavistivou.
Konecne pricetny prispevek. Stalo se mi neco podobneho. Bylo mi sice zle (celodenni nevolnosti) a koketovala jsem s myslenkou zustat doma, ale byla jsem za hrdinku, jeste sluzebka do Nemecka a Chorvatsko na otocku (tehotenstvi neni nemoc, ze) a lup ho. Ted sedim doma a drzim hubu a krok. Ale tady ta vlna pohrdani a plivani, to me teda prekvapilo