Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máme patrový dům, plovoucí podlahy, psy. Doporučíte prosím vhodný robovysavač i s funkcí vytírání?
@jaruv píše:
Máme patrový dům, plovoucí podlahy, psy. Doporučíte prosím vhodný robovysavač i s funkcí vytírání?
Máme Roomba 962 a spokojenost. 2v1 bych nebrala. Dá se k tomu dokoupit i mop, který komunikuje s vysavačem.
@jaruv taky nejaky shanim 😃 uz pul roku, ale nejak nemuzu najit ten pravej ![]()
@jaruv píše:
Prosím anonym, nemusí každý vědět co máme doma. Včera jsem od Ježíška dostala Roborock 5s max, dnes jej testuji a super. Z koberce vysaje víc než klasický vysavač. Mopovani na hladké podlaze je podobné, jako plochým mopem. Když je něco naschnuteho, nechám ho projet místo víckrát. Tam kde je hrubé matné lino, tak vytírání nic moc, ale je to zase podobné plochému mopu třeba od Viledy. Takže já jsem spokojená. Máme uklizeno a já mám nohy na stole ![]()
@Berry77 me to teda taky dost pobavilo
vzdyt uz to ma doma snad kazdej ![]()
Mne to prislo trosku zbytecny, kdyz jsme meli mini bydleni, ale ted uz se to hodi ![]()
@P4ja Pokud je mop zvlášť, vytře lépe? Nebo je to lepší ohledně manipulace?
Hledám ideální řešení robotického vysavače s mopovánim.
Nyní mám Concept 2 v1 a jsem zklamaná. Budu ho vracet. Tak už bych na druhý pokus chtěla něco, co bude opravdu fungovat a splní to mé očekávání.
@Lama Lama
Chtěla bych kvalitní vysávání i vytirání. Concept má potíže s vytiráním - radí reklamovat… Nepouští vodu. Nejsem sama. Na tuto chybu si stěžuje více zákazníků. Jeden zákazník koupil i druhý kus a má stejný problém. Občas začne jezdit zmateně - ač dříve luxoval systematicky. Nyní se stává, že se zastaví v půlce místnosti a hlásí - nabíjím se. Při baterii 90%.Takže od této značky chci ustoupit. Mám 45 dní na vrácení.
Nemám ráda flekatou podlahu. Tak nevím, zda je lepší nejdříve vyluxoval a potom teprve vytřít? Vytře lépe samostatný robot? Nebo stačí nasadit mopocací nástavec?
Ideální by byl dálkový ovladač, ale ten dnes moc robotů nemá.
Aplikace jednoduchá, v češtině.
@lasička1 Ja Ti nevim, mam iloox, na vysavani super, ale vytirani jsem nezkousela. Nadobka je asi na deci a pul vody, neumim si predstavit, jak by to mohlo kvalitně vytřít…
Edit:ten iloox ma i dálkový ovladač, ale ten jsem ani nevybalila, ovladam ho pres appku.
Já už jsem to psala do jiné diskuze. Podle mě to nemusí být nutně o vysavači, ale o uživateli. Roboticky vysavač, zejména s vytira im, není určený pro pečlivě milovníky úklidu, co chtějí srovnávat dokonalost svého úklidu s robotem. Budou zklamání. Naopak z robota budou nadšení líní uživatele, které obtěžuje i jednou dvakrát týdně vytrit a pokud to za ně udělá někdo (nebo něco) jiný, tak nemají problém slevit z nároku. Uklízí to lépe, než ukrajinská uklízečka nebo dvanáctiletý dítě, kterevyslu. Narozdíl od výše zmíněných to nepinda, ikdyby h to poslala vytira 5× denně
@Lama Lama Mam to naopak. Tim, ze jsem lempl, musim pak vytřít pořádně. Rekla bych, ze vytiraci robot je pro ty, co se u nivh da jist z podlahy, ale ony porad vidí bordel ![]()
@Ba-stet píše:
@Lama Lama Mam to naopak. Tim, ze jsem lempl, musim pak vytřít pořádně. Rekla bych, ze vytiraci robot je pro ty, co se u nivh da jist z podlahy, ale ony porad vidí bordel
Ne. Ale pošlu ho třeba 3× denně. Zatímco sama bych to dělala 2× týdne.
Naši mají cca 8 let starého Roombu a super, furt uklízí parádně. My s přítelem pořídili Roombu i7 a ten už má i mapu bytu, takže si ho člověk může z práce poslat uklidit kam jen potřebuje. Vymete to i ten nejjemnější prach. Brácha má též Roombu E5 s tím, že teda nemají tu mapu a to jim prý dost chybí. Jinak jsou ale také spokojeni.
Dvě kamarádky mají Sencor (přesný typ nevím) a spokojené nejsou. Prý to jezdí naprosto nesystematicky a neuklidí vše.
Ty vytírací a parní bohužel jen rozpatlají bordel, takže za mě je to k ničemu. Raději 1-2× týdně vytřu. I tak je to úplně o něčem jiném, když se mi každý den samo vyluxuje ![]()
@Lama Lama píše:
Ne. Ale pošlu ho třeba 3× denně. Zatímco sama bych to dělala 2× týdne.
Aha, tak pro mě by to 3× denne byl větší opruz, nez se chopit normalniho nebo parniho mopu jednou dvakrat týdne… ![]()