Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, nevím zda s tím máte někdo zkušenost..
dcera bohužel prodělala covid, od soboty měla vysoké horečky a zvracela, byli jsme 2 dny na pohotovosti. Tam pak bylo vše v pořádku, teploty neměla a pustili nás domů. Přijde mi ale teď více unavená, ráno vtává kolem 7 a kolem půl 11 jde spinkat a spí tak 2,5-3 hodiny, vždy spala maximálně hodinu. Po probuzení je chvilku v pohodě a má dobrou náladu ale tak po hodině a půl je ukňouraná, uplakaná, nic ji nebaví, snažíme se zabavit vším možným. Byli jsme i na kontrole u naší paní doktorky a podle poslechu už tam nic není, nevíme ale proč je celý den tak podrážděná
pořád se bojím jestli je ale vše v pořádku. Máte s tím někdo zkušenosti prosím?
Prodělala jsi taky někdy covid?
Tělo je hodně vyčerpané, sama jsem měla vždy cca 1m problémy. Něco jsem dělala a byla hned unavená. Určitě jí dej dost prostoru na spanek.
@ALIPELI píše: Více
Dobre, dřív jsme covid neměla ale ted jsme ho měli obě
Jo, malá měla covid v 6 měsících, v akutní fázi spala téměř 20 hodin(horečky přes 39), pak ještě nějakou dobu trošku víc než obvykle.
Je unavená po nemocni, vždyť je to teprve týden co začala mít horečky. Nech jí odpočívat a spát jak potřebuje. Je to normální. Dcera měla jako malá nejspíš chřipku (v době kdy covid nebyl a chřipka se běžně nestovala) a únava u ní poté také přetrvávala dlouho, snad měsíc byla víc unavená a nic jí nebavilo. Pak to samo přešlo.
Tím bych se nenechala vyvádět z míry. I dospělý člověk bývá po prodělání nemoci ještě nějakou dobu unavený. Jenom si s tím umí obvykle poradit lépe, než malé dítě, které ty pocity v sobě nebude držet a prostě je vyjádří. Dejte jí nějaký čas. Kdyby to přetrvávalo třeba ještě měsíc po, tak pak bych to řešila s lékařem…
@andiedvorakova
Takhle vypadá že jí nic není a nic nebolí ale je teď hrozně vzteklá a protivná, snažíme se vymyslet všechno možné jak jí zabavit, ale nic nepomáhá
@Anicka776 2,5letý syn měl po covidu minimálně měsíc tyto stavy a doteď občas má. Je uřvaný, podrážděný a byl hodně unavený, nechtěl ani vůbec chodit a to už byl kočár od jeho 2 let schovaný, musela jsem ho znovu vytáhnout.
Dávali jsme multivitamíny a probiotika a dost se to zlepšilo.
Normalni, moje deti byly takhle rozsekane treba po chripce. Je potreba ji doprat hodne odpocinku, setrit ji a ono to casem prejde. I dospely neni po nemoci hned v plny sile