Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Přidat jídlo, používat smetanu, pribnáky, víc bílkovin, kaše a jiné jídlo víc mastit - třeba panenským slunečnicovým olejem, nabízet hodně ovoce, klidně přidat pečivo, třeba i sladké.
No a neřešit to - je zdravý, prospívá, hodně se hýbe, roste.
@Sandruska27 píše:
Ahojky, mám ročního syna a hubne. V 10 měs na prohlídce měl 8800g do té doby krásně přibíral, na roční prohlídce nepřibral nic a stál na váze tedy 8800g, začal ale od 11 měs chodit a neposedí, neustále něco tahá, lítá atd. Je akční.
Sní ráno jogurt 150g, obed tomu moc nedá tak 120-150g, mlicko 210ml, presnidavka 150g, kase na veceri plna miska, nekdy v noci mlicko 210ml.Ted jsme byli po 14 dnech od rocni prohlidky na ockovani a prevazils jsem ho a zhubl za tech 14 dnu 200g. Ale byl tyden nemocny sesta nemoc.
Dr. Rikala ze prospiva ze je zdravy a ze vyrostl a ze by to neresila, ze to co sni to vybeha a vykadi atd
Mám si vyzadat krevni testy nebo se bat?
Vypada uplne zdravě ale mam strach
Dekuji
Spis bych uz zařadila normalni jidla. Ovoce, pecivo s necim, polevky, normalni obedy atd. Dcera v roce jedla to co my, nekorenene, nemasne, neslane. Kase uz nechtela. Jogurt jsem dávala s ovocem, nebo kasi s ovocem. Pokud ji sklenicky, tam je malo masa, je to jen zelenina, voda a brambor/ryze