Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Řekni, že váš se budí a hotovo. Hlavně ji neříkej, že si neměla dělat dítě a podobný chytrosti ![]()
Doporuč ji film Kam zmizela Madelene a myslím, že jí to brzy přejde. Svůj názor bych řekla. Resp. bych je nehodnotila, ale řekla bych, že já dítě samotné doma ani jinde nenechávám. A konec, víc netřeba říkat.
Nestrkat nos… každý si to děla nejak…
My třeba na chatě taky nechávali syna v cestovní postýlce a šli si sednout pod pergolu asi 300m od chaty s jinými chatari… když se vzbudil, tak jsem tam šla. Ono než se úplně probral, tak z chuvicky bylo už slyšet takový chrochtanec ![]()
Do hospody někde u baráku bych teda fakt nesla, ale je to každého vec.
Do které restaurace to chodí? Do té, co je už půl roku zavřená? Jinak, já bych se moc nežinýrovala a svůj názor bych jí řekla. Možná bych použila i slova jako „nezodpovědná káča.“
Nevnucuj ji duvody, proc je jeji pristup dost nevhodny, ale jednoduse predem narovinu jim s manzelem reknete, jak to mate v planu delat vy. Aby pak nevznikala kysela nalada na miste. Neumim si predstavit, ze bych to praktikovala jako ona, neexistuje.
Nikde nepíšu, že bych ji chtěla říkat, že si neměla dělat dítě atp. To si ani nemyslím, jinak se zdají jako fajn lidi, co se o něj hezky starají, jinak bych neměla zájem se s nimi bavit, že… Ale tohle mě docela zarazilo, že nemají strach…
kdyby to bylo hned u baráku, neřeknu, ale 1km se mi zdá daleko…
@Janli píše:
Do které restaurace to chodí? Do té, co je už půl roku zavřená? Jinak, já bych se moc nežinýrovala a svůj názor bych jí řekla. Možná bych použila i slova jako „nezodpovědná káča.“
My žijeme v zahraničí, restaurace máme otevřené
ale potkali jsme se ja češka a ona slovenka žijící v cizině.
@Anonymní píše:
Nikde nepíšu, že bych ji chtěla říkat, že si neměla dělat dítě atp. To si ani nemyslím, jinak se zdají jako fajn lidi, co se o něj hezky starají, jinak bych neměla zájem se s nimi bavit, že… Ale tohle mě docela zarazilo, že nemají strach…kdyby to bylo hned u baráku, neřeknu, ale 1km se mi zdá daleko…
Tak ji prostě řekni, že ty to neděláš a dál to neřeš.
co tady chceš slyšet? Jak je to nezodpovědné, jak je pitomá apod.? A není to jedno… Ona je matka, ona si rozhoduje.
@janickaIII
Ano, chci slyšet, jestli i ostatním maminkám přijde tohle chování normální a nebo ne… nemam v okolí nikoho s takhle malými dětmi a nemám to kde řešit.
@Anonymní píše:
@janickaIII
Ano, chci slyšet, jestli i ostatním maminkám přijde tohle chování normální a nebo ne… nemam v okolí nikoho s takhle malými dětmi a nemám to kde řešit.
Mě to normální nepřijde. Ale mě nepřijde normální ani aby se oba rodiče opili,. když mají doma malé děti. Myslím opili tak že nebudou schopni se o dítě postarat. Sama se bojím dojít jen pro poštu. Ale každý má tuhle hranici jinde.
To vzdycky zeru, kdyz prispevek zacina : co si myslite o tom, ze moje kanaradka…
![]()
Tak jako co chces slyset? Sama sis odpovedela, ze ti je tak trochu nestandardni a vetsina matek ti rekne, ze takto male dite si nedovede predstavit bez dozoru, a je vcelku jedno, jestli to dite zrovna spi nebo ne…jako nac se zinyrovat? Proste rict, ze svuj rezim prizpusobuji svemu diteti…ty ji nemusis nic vysvetlivat, nedejboze se obhajovat. Obecne pokud vidim, ze nekdo ma uplne jiny styl vychovy, tak s nim teda rozhodne nejezdim na vikend ![]()
@Anonymní píše:
@janickaIII
Ne není to normální, tvoje kamarádka je nezodpovědna ženská, nikdy bych se jí v tomto směru neprispusobila. Naopak bych ji řekla co si o tom myslím.
Mě to normální nepřijde. ALE kdybych v okolí měla někoho, kdo dítě samo nechává, neřešila bych to - jejich dítě = jejich zodpovědnost. Jediné co by z toho mohlo vzniknout je hádka, zapomeň na to, že by si ona jako matka uvědomila, že to není úplně v pořádku.
Takže moje rada je, ať to neřešíte, řekněte jim o tom, že Vaše dítě, ale nechávat samotné nebudete a hotovo. Ať s tím počítají. ![]()
Ženy, zajímá mě váš názor…
Moje kamarádka, má skoro ročního chlapečka a nechává ho občas samotného doma na chůvičce, když večer usne a jde třeba s přáteli nebo manželem do restaurace, která je od nich asi 10minut pěšky. Docela jsem zírala, ale kamarádka se brání tím, že se ji malej v noci nebudí. Já mám syna skoro 2letého a občas se budí, ale ikdyby se nebudil, nenechala bych ho doma samotného. Nikdy člověk přece neví, co se může stát. A že mě napadá spousta věcí… Nic jsem ji neříkala, moc dobře a dlouho se neznáme, dobré kamarádce bych určitě svůj pohled vpálila ihned. Říkám si, že je to její věc… Jenže teď máme společně jet na prodloužený víkend pryč, víc se seznámit a ona se chce jít s manželem bavit a synka opět nechat na pokoji na kameře a jít večer do městečka (vzdálené asi 1km) na drink. Já ale určitě vezmu prcka s sebou, půjdeme dřív a prostě buď usne v kočáru a nebo půjdeme domu, až bude unavený, stále kojím, takže si stejně dám jednu skleničku, víc ne, chci být brzy na ubytování a bavit se klidně tam, když budou kluci spinkat vedle v pokojíku. Beru to tak, že jsem si udělala dítě s tím, že se o něj budu starat a budu muset upřednostnit jeho potřeby a bezpečí a ne trajdat bez něj ve městě, když nemám hlídání. Hlodá mě, jestli jim říct náš (s mužem) názor na věc a nebo jsme jen oba příliš starostlivý a radši do toho nestrkat nos…