Roční dítě samo doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
28.5.21 06:21

Osobně byhc ji řekla, že to vnímám jako rizikové chování a sama bych to neudělala. Jak se k tomu postaví je pak její věc :think: jako neumím si prestavit být 1 km od ročního dítěte :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
28.5.21 06:26
@lilith1 píše:
Za me ne. Jasne chuvicka lepsi nez nic, ale kilometr je dlouha vzdalenost. Dite se muze pridusit, nevim co. Ani nahodou.

No, ja bych rekla, ze kilometr je dost prehnana vzdalenost, i fakt dobre chuvicky maji dosah tak 200 m. :think: Takze pokud je dite na klasicke chuvicce, tak bych nemela pocit, ze je mama mimo dosah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
28.5.21 06:55
@Janli píše:
Do které restaurace to chodí? Do té, co je už půl roku zavřená? Jinak, já bych se moc nežinýrovala a svůj názor bych jí řekla. Možná bych použila i slova jako „nezodpovědná káča.“

Asi tak nějak, já měla špatný pocit, i když jsem seběhla před barák pro balík, což je akce na dvě minuty :nevim:
Sedět na zahradě před chalupu je taky o něčem jiném…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35819
28.5.21 07:03
@j.a.n.i1 píše:
No, ja bych rekla, ze kilometr je dost prehnana vzdalenost, i fakt dobre chuvicky maji dosah tak 200 m. :think: Takze pokud je dite na klasicke chuvicce, tak bych nemela pocit, ze je mama mimo dosah.

Můžou mít normální kameru, na tu se můžeš podívat přes aplikaci odkudkoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
28.5.21 07:10
@JancaS84 píše:
Můžou mít normální kameru, na tu se můžeš podívat přes aplikaci odkudkoliv.

To pak ale není chůvička, neb to mě těžko upozorní, že se něco děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.21 07:24

Je to nezodpovědné, neudělala bych to. Kilometr pryč je fakt daleko. Já teď utla taky kontakty s jednou takovou známou, nemůžu říct ani kamarádka. Občas jsme se sešli na kafe, na vínko… ale poslední návštěva u ní.. neee to neee. Prostě její 16tiletá dcera popíjela víno s námi, byli jsme tam 4 kamarádky, celkem bylo i popito.. syn 8mi letý pak křičel že chce spát atť jsme potichu, seděli jsme hned vedle jeho pokoje… tak ho ona uplatila 500ti stovkou že ještě budeme dělat kravál… prostě tohle vše je mimo mé chápaní. A je tam toho více.. ona moc ty děcka neřeší, ale obě mají televize v pokoji za x tisíc, x boxy a nevím co… ale že by se jim věnovala fakt nee, nebo věnuje nákupy drahých věci, sladkosti… Kluk je obézní v 8mi letech docela fest… prostě neshodneme se… utla jsem s ní kontakty, a je mi líp. Mrzí mě tyto výchovy dětí, ale každý ať si dělá jak chce… neříkala jsem ji nic k tomu, její problém, její děti… anonym prosím.

• Citovat
  • Upravit
411
28.5.21 07:49

@j.a.n.i1 mám kameru která snímá a upozorňuje na hluk/pohyb. Je normálně na Wi-Fi, takže na to kouká i manžel v práci :D paní se nezastavam, dítě samotné bych určitě nenechala, jen vysvětluji, ze je možné mít chuvu se senzorem klidně z druhé strany planety. Taky nám to hází upozornění když jsme na víkend pryč a doma se pohne zaclona, to jsou pak trochu šoky :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
28.5.21 08:36

Ono jde teda i o to, resp. hlavne o to, ze kdyz necham takto tedy to skoro mimino zamcene doma a sama jsem pryc, tech 10 minut cesty, ale i pet minut cesty treba…a na te kamere/chuvicce vidim, ze se neco deje, tak i v behu treba tech 5 minut cesty nezvladnu driv nez treba ta 3 minuty…takze nezvladam zareagovat operativne a muze to mit treba klidne fatalni dusledky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
28.5.21 08:37
@Anonymní píše:
@Nickjmeno
Ano chapu, ze rady můžou nekomu vadit. Ale vidat se se stejně starýma detma je uzasny, uz kvuli nim. Oni z toho maji tu radost :) Když za námi prijedou znamy z cech, co maji stejne stareho kluka, nas syn je jak vymeneny v jeho spolecnosti. Oni ty vrstevníky potrebuji :mrgreen: takže škoda o to přicházet jen kvůli nechtěným radám…

Já ale neříkám, že se s jinýma dětma svýho věku nevídá, jen si nemyslim, že důvod k přátelství je: „máme stejně staré dítě“ :lol: Ty rady myslím tak, že oni tu radu nepotřebují, mají to takhle nastavený a jsou tak spokojeni. To že to dělají jinak, neznamená, že je to špatně. Něco jinýho by bylo, kdyby si o radu řekli, že by třeba řekli že nechaj malý doma s chůvičkou a jestli si myslíte, že je to dobrý - až v tuhle chvíli bych se k tomu vyjádřila. Mluvení do výchovy mezi vámi udělá jen zbytečný dusno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
28.5.21 08:58

Na Facebooku někdo v diskuzi jen tak mimochodem prozradil, že je u některých rodičů běžné nechávat doma v noci malé dítě a jít i klidně na osm hodin pracovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
28.5.21 09:01

Já bych takhle malinke dítě rozhodne samotné nenechala, a nechápu to. Ale asi bych s takovou osobou na dovcu nejela, abych se na to nemusela dívat. Stejně jako ty bych vzala své dítě do kočárku s sebou, a kdybych se s nim vracela zpátky na ubytování, nesnesla bych pocit, ze někde poblíž na pokoji leží samotný miminko. Byť tedy “cizi”, ale vlastně ne, protože patří do naší skupiny, která cestuje společně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18646
28.5.21 09:24
@j.a.n.i1 píše:
No, ja bych rekla, ze kilometr je dost prehnana vzdalenost, i fakt dobre chuvicky maji dosah tak 200 m. :think: Takze pokud je dite na klasicke chuvicce, tak bych nemela pocit, ze je mama mimo dosah.

Meli jsme aplikaci v mobilech na hotelu kdyz nedosahla chuvicka pres to jedno patro do restaurace. Je to extremne citlive a vcetne moznosti kamery. Jeden nastavis jako chuvicku a druhy jako rodicovskou. funguje to super…

nicmene k ot. Nenechavam doma ani triletaka kdyz jdu s odpadem. Na podnajmu jsme meli problemy se zamkem jeste jako bezdetni a kolikrat jsme se nemohli dostat dovnitr. Mam to nejak v sobe, ze tohle proste ne. Jako kluk je rozumny, ale je mi jasny, ze ve chvili, kdy odejdu, tak vymysli nejakou blboust ktera by ho jindy nenapadla… U znamych ve vesnici jezdila pani pro starsi do skolky a mladsi nechavala doma spat, ze byla za 15-20 minut zpet. Jednou si mladsi vzala vyjimecne s sebou a zrovna vyhoreli. Ja si predstavuju, ze se jako na potvoru se mnou sekne vytah a mladej doma treba hodinu dve sam.. to fakt nechces. I jako kojence jsem ho proste vzala z postylky do kocaru a sla jsem dolu pro postu… kdyz opominu tohle vsechno, tak si nedokazu predstavit, ze mi dite 10 minut v naprosto cizim prostredi breci nez se k nemu dostanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5959
28.5.21 09:29
@Verurizeckova píše:
Nestrkat nos… každý si to děla nejak…

My třeba na chatě taky nechávali syna v cestovní postýlce a šli si sednout pod pergolu asi 300m od chaty s jinými chatari… když se vzbudil, tak jsem tam šla. Ono než se úplně probral, tak z chuvicky bylo už slyšet takový chrochtanec :)

Do hospody někde u baráku bych teda fakt nesla, ale je to každého vec.

Kdyby se dítěti něco stalo a já dle rady nestrkala do toho nos, tak bych si pak vyčítala, že jsem všemu mohla zabránit a nezabránila. Určitě bych jí řekla, že to není v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
28.5.21 09:46

@Kipa22 ale chápeš, že je to její vec? Pokud ona sama na sebe bere riziko, že jejímu dítěti se muže něco stát, tak je to zcela její problém. Ty nevíš jak to mají, nezijes s nima. Nesnáším tyhle nevyžádané rady ostatních matek. Já ti taky nekecam do výchovy… tak to nedělej ty jiným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
28.5.21 10:39
@Anonymní píše:
Děkuji za názory, jen jsem vážně byla zvědavá, jestli jsem padlá na hlavu, když mi jejich chování přijde nezodpovědné… Pokud se o tom budeme bavit, řeknu ji svůj názor a jak to máme my, ale jestli si z toho něco vezme, je na ní. :D tak caaau

Mně přijde hodně divný nazývat někoho kamarádkou a pak jí drbat a propírat. To nedělá kamarádka, ale křivák :?

Ať si o „kamarádce“ myslíš cokoli, tak to buď neřeš, nebo řeš s ní. Máš snad občanku, tak jsi svéprávná a nemusíš svůj tok myšlenek konzultovat s hromadou úplně cizích lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí