Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kelsey píše:
Takze je tohle uvazovani, ze odejdes od maleho dite tvoje, pritele nebo jste oba stejne na sisku?
Dekuji za nazor. Tohle je moje uvažování. Nesedim diteti u postylky celou dobu spanku. A pokud mam byt v jiné mistnosti a nebo nachvilku odbehnu tak v tom takovy problem nevidim, zvláště pokud je na nanny a mam kameru.
V žádným případě. Váš partner je totalni idiot, kdyz po vas tohle žádá a má naprosto tupý řeči!
Nikdy bych takhle malé dítě neooustila.
At vam ji pohlida rodina, ktera zije pres ulici a je to, ne?
@lilith1 píše:
Nejsem nijak uzkostna, ale kdyz byl klukovi rok tak jsem tezce vahala v panelaku i jet ke schrance..do prizemi..nikdy nevis.
Tak jet bych se bála taky, nikdy nevíš, kdy se mrcha výtah zasekne, to mi to na vesnici přijde bezpečnější přes tu ulici.
Nikdy. Nechapu jak muzete chodit i takhle k rodicum? Co kdyby se dite treba zacalo dusit slinama nebo ja nevim cim.. muze se treba poblinkat ze mu nesedlo jidlo a bude samo. Jste blazni.
Ne a tvůj přítel je blbec ![]()
Dítě se třeba může začít dusit, nebo se nešikovně bouchne o postýlku nebo se bude snažit vylézt z postýlky.., reálné je cokoliv.., neriskovala bych to, s takovými věcmi se pak špatně žije.. ![]()
@Jetonormalni píše:
Dekuji za nazor. Tohle je moje uvažování. Nesedim diteti u postylky celou dobu spanku. A pokud mam byt v jiné mistnosti a nebo nachvilku odbehnu tak v tom takovy problem nevidim, zvláště pokud je na nanny a mam kameru.
A k čemu ti je kamera, když jsi pryč? Než bys dobehla zpátky, tak muze byt dítě udušené, případně vyskočí z postýlky a vyvede kdovico ![]()
Divej, abych ti to zakladatelko vysvetlila. Muze nastat situace, kdy kazdy krok navic je rozhodujici a nepomuze ti chuvicka nebo videochuvicka. Abys pak nelitovala, proc sem tam sla, proc sem nebyla bliz, mohla jsem reagovat driv…Proste nekdy je potreba zakrocit hned. Nechapu, ze ti to nedochazi, pokud nedejboze neco takoveho zazijes muzes se tak akorat divat na chuvicce, a to nikomu nepomuze, rozumis…?
A partner je nesvepravnej, že tě potřebuje mít za zadkem a nezvládne si to vyřídit sám?
ne, malé dítě bych doma nenechala, partnera poslala s tímhle názorem někam a to dost rázně. Protože jinak bude mít takových blbých názorů víc.
@Aduš8 Tchyne, kdyz byla dite, tak je rodice takhke nechali vecer doma tri deti (nejstarsi asi 4 roky) a sli na ples nebo do kina. ![]()
On si rekne pouze tri kilometry. Tam se zakecas, zdrzis v obchodech, prestoze si je puvodne nic takoveho neplanujes, nabouras nebo co.
Moznosti je milion. Mas bonus, ze rodina je vedle, at teda hlidaji oni. Vzala bych dite sebou. Kde je problem vzit dite sebou?
@j.a.n.i1 píše:
@alun-ka Tak je fakt, že my máme kliku i z venku, to celkem tohle riziko minimalizuje
Tak zrovna v techto pripadech je zcela legitimni volat hasice (zamecnikovi to obvykle taktu hodku trva).
Chlap asi nema zadny rodicovsky pudy, ani ty zakladni…natoz nejaky rozum.
Nejsem zadna uzklostlivka, ale vim ze u malyho ditete staci mzik…kolikrat mam svoji 16m malou pred ocima a nez neco dobehnu, kdyz nekde pada, nebo cokoliv pacha…natoz byt 3 km. Chlapa bych kopla do hlavy, aby se mu rozsvitilo a zacal premyslet, nebo rovnou do zadele…
Nejsem zadna paranoidní uzkostliva matka, ale rocni dite bych teda nenechala doma samotne ani chvilku
Taky je mi protivny, kdyz musim nekdy mimino budit kvuli vyzvednutí starsiho ze skolky, kterou mame kousek od baraku… Ale to se neda nic delat. Od rocniho bych nesla dal jak s kosem
Kdyz uz muze tvoje mama kdykoliv pribehnout, tak uz snad muze prijit preventivne predem, ne? Nemusi se samotnymu diteti doma tisickrat stat nic a po tisici prvni bude nejaky pruser. A pujdete si za to sednout.