Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nenechala, ale ty ho tak necháváš, tak se nediv, že to chce dělat taky
Ne, je to pro mě stejná nezodpovědnost, jako nechat dítě zamknuté v autě na parkovišti.
@Jetonormalni píše:
Dekuji za nazor. Tohle je moje uvažování. Nesedim diteti u postylky celou dobu spanku. A pokud mam byt v jiné mistnosti a nebo nachvilku odbehnu tak v tom takovy problem nevidim, zvláště pokud je na nanny a mam kameru.
Takže se s partnerem vlastně lišíte jedině v tom, jak dlouho je pro vás přijatelné nechat roční dítě zcela samo.
Nic ve zlým, ale kdyby se něco stalo, když budeš u vašich, kolik minut by ti trvalo než se k dítku vrátíš?3?5? a teď si představ, že se něco stane v momentě, kdy poběžíš. Zalomíš klíč, uklouzneš ve spěchu na schodem, jak poběžíš přes silnici něco tě srazí atd. Vše má rizika, je jen otázkou, zda jim nejdeš zbytečně naproti…
Upřímně, chodili jsme o pár pater výš k sousedům na kafe, s video chůvičkou. Párkrát do roka. A stejně jsem byla nervózní.
Tohle si představit neumím. A to fakt nejsem přecitlivělá matka, moje dítě chodilo v 1. třídě samotné do/ze školy, chodí běžně samo ven, ale tohle je na mě moc.
@Jetonormalni píše:
Víte co je na tom to nejsmutnější? Ze oboji je možné a i jsem mu to navrhla a jen jsem si vyslechla dalsi vlnu kritiky..
Nakonec jsem samozřejmě nikam nejela!
A co kdyby mu tohle nenormální chování idio*ské vysvětlila jeho matka? Jestli s ní má dobrý vztah, tak by mohl pochopit, že jeho uvažování je nenormální.
Odjet si někam do tramtarie a dítě nechat o samotě - jak bylo řečeno, může se stát cokoli.
Kdyz ma pritel nocni, musim s nervama vyvencit ve 22:00 psy (otazka 7 minut). Jinak bych malyho doma samotnyho fakt nenechala.
Neviděla jste nedávno ve zprávách, jak nechala maminka doma spící batole a šla na deset patnáct minut asi tak pět minut od domu na úřad nebo poštu nebo co to bylo a dítě mezitím uhořelo? Respektive se udusilo zplodinama… Jako a paní prý slušná, o dítě se starala, byla pryč deset minut a… Já se divím, že vůbec máš nervy jít přes ulici a necháš dítě doma samo… Radši bych vzala nosítko a jela něco řešit tak když nechceš kočár třeba. Já byla i na úřadě, do obchodu, a poštu atd beru nosítko, když nechci kočárek… Jako to dítě si nemusí udělat nic samo, jakože se třeba špatně nepřetočí nebo nevím, ale nikdy nevíš, co se může stát v domě například. Neriskovala bych, můžeš si to pak vyčítat celý život…
@Svistice píše:
@Aduš8 Tchyne, kdyz byla dite, tak je rodice takhke nechali vecer doma tri deti (nejstarsi asi 4 roky) a sli na ples nebo do kina.
Taky jsem to tu uz psala, ze naší nás dali spát a jeli na motorce do vedlejší vsi do kina a nebo na ples.Me byl rok, bráchovi dva, když to zacali provozovat.
Těžce nechápu. Mě by to ani nenapadlo, nezodpovědné jako prase.
Když byl dětem 1 rok a spaly, nešla jsem skoro ani do sprchy a když už, byla to rychlovka s otevřenými dveřmi.. nešla bych ani přes ulici, natož někam jela autem.
Děti začaly zůstávat doma samotné chvilku až ovládaly mobil.
Jet tři kilometry? Autem? A co kdybyste pichli? Nebo vám někdo nedal přednost a bourali jste? A… A… A… Takových atd mám v hlavě dost… Se divím, že máš nervy chodit si do jiného baráku na kafíčko a necháš doma roční dítě samotný. Kdyby začali hořet ve vedlejší místnosti, třeba konvice v kuchyni, ten kouř už bude dávno dítě vdechovat a ty jako si myslíš, že to na chuvicce uvidíš? Že už dýchá kouř? Atd atd… Promiň, ale už tou návštěvou naproti jsi dost nezodpovědná. Nechápu, proč si kafe nedáte u vás, když dítě spi. A nějak jet? Ty vole to jako navrhne táta vlastního dítěte? Bože
Nebudu přemýšlet nad tím, co se může stát..ale proč proboha to dítě nevezmete sebou? Pátrám v hlavě co je za místo, kam musí oba rodiče ale nesmí tam mimino v kočáru… napadá mě snad leda nevěstinec
nebo uhelný důl, vysoké pece, krysí doupě…
ne, fakt nejste normální.
Mám sedmiletá dvojčata a ještě jsem je nikdy nenechal doma samotné a neodjela někam autem. Jo do sámošky přes ulici na nákup nebo na poštu o 3 ulice dál ano, ale autem (byť jen ty 3km) pryč ne. A už vůbec ne v noci. Říct mi tohle někdo k ročnímu, myslím si, že se zbláznil.
@Jetonormalni píše:
Padlo to tu několikrát, prozraď nám, kam jste měli jet, že dítě nemohlo s vámi nebo nemohlo mít chůvu, babičku, kamarádku?
@Jetonormalni píše:
Dobrý den. Mám takovy hloupý dotaz. Nechali by jste doma rocni dítě jen pod dohledem web kamery/chůvičky? Ja rozhodně ne, ale muj partner si myslím, ze jsem naprosto nemožná, kdyz s nim nechci jet neco zaridit cca 3 km, kdyz malá spi a argumentuje tim, ze k mym rodicum tak chodime běžně. Jenze ti bydli naproti pres ulici a tak se muzu kdykoliv okamzite vratit..Pry tam kdyz tak doběhne nase mama..nedovedu si predstavit jak k nam bezi natož, ze najde zvonici telefon. A prijde mi zcestna i hláška, jestli ji hodlam stat za zady i v 15..vzdyt je ji teprve rok!!Zajimal by me nazor i dalsich lidi. Děkuji.
Mám doma o rok a půl straší dceru a v životě by mě nenapadlo jí nechat doma samotnou ikdyž spí. Jako jdu třeba a odpadkama, to jsem co cca 2 minuty zpátky a i tak mám blbej pocit. Tvůj partner asi nemá o vaše dítě moc strach.