Roční dítě samotné doma?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2692
25.1.21 20:20

Nešla bych ani k těm rodičům. K neštěstí stačí tak málo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
25.1.21 20:23

Nenechala, ale ty ho tak necháváš, tak se nediv, že to chce dělat taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35805
25.1.21 20:23

Ne, je to pro mě stejná nezodpovědnost, jako nechat dítě zamknuté v autě na parkovišti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
25.1.21 20:29
@Jetonormalni píše:
Dekuji za nazor. Tohle je moje uvažování. Nesedim diteti u postylky celou dobu spanku. A pokud mam byt v jiné mistnosti a nebo nachvilku odbehnu tak v tom takovy problem nevidim, zvláště pokud je na nanny a mam kameru.

Takže se s partnerem vlastně lišíte jedině v tom, jak dlouho je pro vás přijatelné nechat roční dítě zcela samo.
Nic ve zlým, ale kdyby se něco stalo, když budeš u vašich, kolik minut by ti trvalo než se k dítku vrátíš?3?5? a teď si představ, že se něco stane v momentě, kdy poběžíš. Zalomíš klíč, uklouzneš ve spěchu na schodem, jak poběžíš přes silnici něco tě srazí atd. Vše má rizika, je jen otázkou, zda jim nejdeš zbytečně naproti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
25.1.21 20:30

Upřímně, chodili jsme o pár pater výš k sousedům na kafe, s video chůvičkou. Párkrát do roka. A stejně jsem byla nervózní.
Tohle si představit neumím. A to fakt nejsem přecitlivělá matka, moje dítě chodilo v 1. třídě samotné do/ze školy, chodí běžně samo ven, ale tohle je na mě moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
25.1.21 20:55
@Jetonormalni píše:
Víte co je na tom to nejsmutnější? Ze oboji je možné a i jsem mu to navrhla a jen jsem si vyslechla dalsi vlnu kritiky..
Nakonec jsem samozřejmě nikam nejela!

A co kdyby mu tohle nenormální chování idio*ské vysvětlila jeho matka? Jestli s ní má dobrý vztah, tak by mohl pochopit, že jeho uvažování je nenormální.
Odjet si někam do tramtarie a dítě nechat o samotě - jak bylo řečeno, může se stát cokoli.

• Citovat
  • Upravit
1238
25.1.21 20:56

Kdyz ma pritel nocni, musim s nervama vyvencit ve 22:00 psy (otazka 7 minut). Jinak bych malyho doma samotnyho fakt nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
25.1.21 21:06

Neviděla jste nedávno ve zprávách, jak nechala maminka doma spící batole a šla na deset patnáct minut asi tak pět minut od domu na úřad nebo poštu nebo co to bylo a dítě mezitím uhořelo? Respektive se udusilo zplodinama… Jako a paní prý slušná, o dítě se starala, byla pryč deset minut a… Já se divím, že vůbec máš nervy jít přes ulici a necháš dítě doma samo… Radši bych vzala nosítko a jela něco řešit tak když nechceš kočár třeba. Já byla i na úřadě, do obchodu, a poštu atd beru nosítko, když nechci kočárek… Jako to dítě si nemusí udělat nic samo, jakože se třeba špatně nepřetočí nebo nevím, ale nikdy nevíš, co se může stát v domě například. Neriskovala bych, můžeš si to pak vyčítat celý život…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148971
25.1.21 21:11
@Svistice píše:
@Aduš8 Tchyne, kdyz byla dite, tak je rodice takhke nechali vecer doma tri deti (nejstarsi asi 4 roky) a sli na ples nebo do kina. :roll:

Taky jsem to tu uz psala, ze naší nás dali spát a jeli na motorce do vedlejší vsi do kina a nebo na ples.Me byl rok, bráchovi dva, když to zacali provozovat.
Těžce nechápu. Mě by to ani nenapadlo, nezodpovědné jako prase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
25.1.21 21:13

Když byl dětem 1 rok a spaly, nešla jsem skoro ani do sprchy a když už, byla to rychlovka s otevřenými dveřmi.. nešla bych ani přes ulici, natož někam jela autem.
Děti začaly zůstávat doma samotné chvilku až ovládaly mobil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
25.1.21 21:15

Jet tři kilometry? Autem? A co kdybyste pichli? Nebo vám někdo nedal přednost a bourali jste? A… A… A… Takových atd mám v hlavě dost… Se divím, že máš nervy chodit si do jiného baráku na kafíčko a necháš doma roční dítě samotný. Kdyby začali hořet ve vedlejší místnosti, třeba konvice v kuchyni, ten kouř už bude dávno dítě vdechovat a ty jako si myslíš, že to na chuvicce uvidíš? Že už dýchá kouř? Atd atd… Promiň, ale už tou návštěvou naproti jsi dost nezodpovědná. Nechápu, proč si kafe nedáte u vás, když dítě spi. A nějak jet? Ty vole to jako navrhne táta vlastního dítěte? Bože

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
25.1.21 21:19

Nebudu přemýšlet nad tím, co se může stát..ale proč proboha to dítě nevezmete sebou? Pátrám v hlavě co je za místo, kam musí oba rodiče ale nesmí tam mimino v kočáru… napadá mě snad leda nevěstinec :lol: :lol: nebo uhelný důl, vysoké pece, krysí doupě… :mrgreen: :mrgreen: ne, fakt nejste normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4897
25.1.21 21:24

Mám sedmiletá dvojčata a ještě jsem je nikdy nenechal doma samotné a neodjela někam autem. Jo do sámošky přes ulici na nákup nebo na poštu o 3 ulice dál ano, ale autem (byť jen ty 3km) pryč ne. A už vůbec ne v noci. Říct mi tohle někdo k ročnímu, myslím si, že se zbláznil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
25.1.21 21:26
@Jetonormalni píše:
Padlo to tu několikrát, prozraď nám, kam jste měli jet, že dítě nemohlo s vámi nebo nemohlo mít chůvu, babičku, kamarádku?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
25.1.21 21:29
@Jetonormalni píše:
Dobrý den. Mám takovy hloupý dotaz. Nechali by jste doma rocni dítě jen pod dohledem web kamery/chůvičky? Ja rozhodně ne, ale muj partner si myslím, ze jsem naprosto nemožná, kdyz s nim nechci jet neco zaridit cca 3 km, kdyz malá spi a argumentuje tim, ze k mym rodicum tak chodime běžně. Jenze ti bydli naproti pres ulici a tak se muzu kdykoliv okamzite vratit..Pry tam kdyz tak doběhne nase mama..nedovedu si predstavit jak k nam bezi natož, ze najde zvonici telefon. A prijde mi zcestna i hláška, jestli ji hodlam stat za zady i v 15..vzdyt je ji teprve rok!!Zajimal by me nazor i dalsich lidi. Děkuji.

Mám doma o rok a půl straší dceru a v životě by mě nenapadlo jí nechat doma samotnou ikdyž spí. Jako jdu třeba a odpadkama, to jsem co cca 2 minuty zpátky a i tak mám blbej pocit. Tvůj partner asi nemá o vaše dítě moc strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí