Roční dítě vstává v 5 hodin

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2021
10.7.13 10:36

roční dítě vstává v 5

Ahoj maminky, také máte tu zkušenost, že dítě vstává v pět hodin a málo kdy už usne? náš malej spává ještě dvakrát přes den. Včera spal jen jednou, protože dopolední spánek byl delší a odpoledne by usnul pár hodin před nočním spaním, tak už nespal. Ale ať jde spát později večer, když jsme někde pryč, nebo normálně, nebo přes den spí míň, ráno se probudí vždy kolem pátý. Dávám mu v tu dobu už mlíko, že třeba ještě usne, někdy se zadaří někdy ne. pochybuju, že se to dá změnit, ale budu ráda, za vaše zkušenosti. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24016
10.7.13 10:39

Naše nevstává v 5, ale zase si dělá v noci třeba tří hodinovou přestávku :evil: Prostě si vykládá a zpívá a pak už mručí, ale neusne. Až po nějaké době. Někdy po půl hodině, někdy i po třech :evil: :zed: Tak si vyber co je lepší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32871
10.7.13 10:42

Nedá. Mi takhle vstávali a vstávají oba (3r a 16měs.). Občas se stane že jednomu se nějak změní režim (starší někdy po obědě už nespí, usne pak až v 20.30 a vstává v 6.30. Od roka ale běžně vstává v 5.30, spát chodí tak po té 20h, někdy když přes den usne tak až 21.30.
Mladší taky vstává brzo, dneska 5.10, spí jednou denně 2h a spát chodí po 19h. Pro mě je to masakr, závidím těm co lezou z postele s děckem v 9h, ale prostě nedá se. Vstávali takhle i v zimě, všude tma a oni v 6h ready.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
10.7.13 10:43

@Janeynka
Taky jsme měli tohle období, zhruba 3 týdny, osvědčilo se mi mít zatažené žaluzie, asi jí budilo to světlo… Ale jestli se ti budí i když má tmu tak s tím asi moc nenaděláš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katka379
10.7.13 10:45

Ahojky, někde jsem četla, myslím v knize Každé dítě může dobře spát, že pokud dítě vstává brzy, nemělo by se nechat dospat, tzn. že nedávat na dopolední spánek třeba po 3 hodinách od probuzení, ale spíše tak kolem 10hod. (nevím, v kolik chodí spát tvůj malý)…no a nebo zrušit dopo spánek úplně…Zkus do té knížky kouknout, jde stáhnout na Ulozto.cz

• Citovat
  • Upravit
15043
10.7.13 10:45

Nas starsi vstava mezi 5-6 cely zivot. :roll: Je mu sest. Pozdejsi usnuti nema vliv, snad jen kdyby chodil dlouhodobe spat v deset, bude vstavat v osm. Ja jsem ale vecer chtela mit vzdycky klid, takze do osmi obe deti lezeli. V roce myslim, ze lezeli uz v sedm. Zas kdyz si vezmes, ze usne v osm a vstane v sest, tak to spi 10hodin. To mu proste staci, no. :nevim: Pres den nespal asi od dvou let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2788
10.7.13 10:47

Ahoj, naše malá vstává taky cca v 5,30, dnes v 5,15. Hraje si v postýlce a kolem 6, děláme mlíko…Asi je po mně:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
10.7.13 10:48

Syn je ranní ptáče, vstává v 6-7hodhod…odpo už spát nejde… dřív měl období, že usnul v 17hod a vstával ve 3hod… :zed: a byl čilý…pak usnul kolem 8hod… :zed: to jsem rychle změnila…ted chodí v 20hod do 6-7hod…odpo už nejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
10.7.13 10:49

Mne kluk taky takhle vstaval, kdyz bylo leto a brzy svetlo. Ale jakmile byla rano dele tma, tak se ranni vstavani upravilo. Bud rada,,ze ti spi pres den, synovec byl uz od narozeni ranni ptace a spatne spal pres den, takze svagrova do jeho roku a pul byla uplne vyrizena, protoze bud pres den nespal vubec nebo jen 15-30min a vstaval kolem seste. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
10.7.13 10:52

Nevím jestli tě to potěší, ale nejsi v tom sama. Syn spával od roka do dvou let do 4 do rána a pak už prostě nezabral. Zkoušela jse ho nakrmit, vzít k sobě do postele, ingorovat, nezabralo nic (mimochodem v roce už spal jen jednou denně a spát chodil v osm) Když jsem ve dvou letech odbourala odpolední spaní (dvouhodinový boj zřídka korunovaný spícím dítkem) začal se budit „až“ v pět. Ale teď je mu osm a vstává až kolem sedmé, někdy i do osmi takže do školy je to akorát. Jen ve školce to byl trošku problém, protože tím nespaním rušil ostatní děti, ale nakonec býval přes polední pauzu s předškoláky.

• Citovat
  • Upravit
2021
10.7.13 11:03

Já jsem do jedenáctého měsíce kojila v noci dvakrát až třikrát. pak jsem malýho tři dny odnaučovali v noci pít a on se to naučil. Ale tak se nám stávalo, že se probudil a dvě hodiny nechtěl spát. ale myslím, že to třeba byly zuby i když hned nevyrostly. nejlepší to bylo, když se narodil tak každé tři hodiny kojení a od pěti se málo kdy spalo. Tak jsem k večeru už skoro unavou neviděla na deset metrů:) dneska už se tomu směju ale předtím to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
10.7.13 11:04

Mne 9-mesicni prtavka vstava mezi 5-5:30, doufam, ze se to casem zlepsi jako u prvni. Starsi takhle vstavala taky, menilo se to vekem, cca kolem 2 let uz to bylo lepsi. Nyni ve 3,5 letech chodi spat vecer kolem 20:30 a rano vstava kolem 6:30, ale odpolko si da tak 2 hodiny. Kdyz nechodi par dni odpolko spat, spi rano o dost dele, ale je cele podvecery mrzuta a protivna a pada „na hubu“, a to mi za to zatim nestoji ;) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
10.7.13 11:05

U nás se stává obvykle kolem půl 6, dnes v 5 ráno, výjimečně to dá do půl 7 :) V roce ještě spával i chvíli dopoledne a pak po obědě. Budil se i třikrát za noc! :? Teď už tak měsíc spává celou noc a spí jen po obědě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
10.7.13 11:06

Malý jde už v devět zase spát-dospání jak píšeš. jemu se to dost měnilo, když byl malej tak spal v devět, ve dvanáct ve tři a pak o půl osmé. no a pak se mi to posouvalo dopolední i odpolední později a pak zase dřív. ale jednou denně je pro něj málo, je pak ospalej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
10.7.13 11:07
@Janeynka píše: …Dávám mu v tu dobu už mlíko, že třeba ještě usne, někdy se zadaří někdy ne. pochybuju, že se to dá změnit, ale budu ráda, za vaše zkušenosti. :mavam:

Roční mi to naštěstí nedělal, ale dělá mi to teď ve 2 letech. :roll: A také mu dávám mlíko, aby ještě spal. Dnes se vzbudil v 5:15 a já neměla Nutrilon. Tak jsem mu udělala do flašky kaši a on spal do 8:15. 8o :pankac: Nevím, jestli to byla jen náhoda, ale míním to zítra zkusit zase. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí