Rodičák a divný příjem u příspěvku na bydleni

11.2.25 20:51

Rodičák a divný příjem u příspěvku na bydleni

Mám rodicak teď snížený na 50kc měsíčně ( už cca 3 měsíce, zbývá tam nějakých 50 tisíc, které si pak později bude vybírat manžel) a zkusili jsme si podat žádost na příspěvek na bydlení.

Ve vyrozumění mi přišlo, že muj průměrný příjem je 8200kc. Jak k tomu přišli, když můj příjem je těch 50kc?

Je tady někdo, kdo se v tom trochu vyzná a mohl by mi to osvětlit?

Moc díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1182
11.2.25 20:59

No mělo by tam být napsané, jaké období posuzovali. Nemohli posuzovat ještě předchozí období, kdy si měla vyšší příjem? Pořádně si to přečti. Hoď sem foto rozhodnutí, začerni osobní údaje, jinak můžeme jen věštit z křišťálové koule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
11.2.25 21:13

Rozhodným obdobím pro příspěvek na bydlení je kalendářní čtvrtletí. Příjmy společně posuzovaných osob i náklady na bydlení se dokládají za kalendářní čtvrtletí, předcházející období, na které žadatel nárok na dávku uplatňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
12.2.25 09:05

No a není to nějaký divný? Takže já si na 3 měsíce snížím rodičák na 50,– a budu žádat o příspěvky s tím, že nemám prašule a za další 3 měsíce si to zvednu zase naopak co nejvýš? Moc mi to hlava nebere. Neprůměrují ten rodičák prostě? Ne kolik reálně čerpáš, ale kolik můžeš čerpat?

A nebo tam máš opravdu bordel v těch čtvrtletích.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.2.25 09:12
@Asta135 píše: Více

Taky doufam, ze to berou nejak jako standard prumer, protoze ja vybrala rodicak za 10 mesicu a pak si dala minimum. Dávky mne nenapadly.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.25 20:30

Ano berou minulé čtvrtletí, taky jsem na to koukala, když jsem si snížila rodičák, ale ono to stejně je jen na nájem a ne na hypo na RD, tak si poradíme sami 😊

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat