Rodičák a porodné pro děti narozené v cizině

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36504
11.1.19 22:10
@Mendys píše:
@terinka4444, hele ty rejpalko jedna závistiva!!! Nejsem typ pro tyhle fóra, protože přesně jsem věděla, že se najde někdo takovej jako jsi Ty!!! Celej život jsem makala, a odvadela daně a další jiné poplatky, nikdy jsem nevyužila nějakého finančního příspěvku, a jestlize jsem se docetla, že tady ta možnost je, tak proč ji nevyužít??? Myslím, že jsem státu zaplatila víc jak 220000 na kterých bych mohla mít eventuálně nárok!!!! A to, že jsem se rozhodla být tady, je moje věc, a do toho Ti nic není, takže si strc svy kecy jinam, a vubec se do myho příspěvků nemotej!!! Bože můj!!!! To jsou originál závistivi CESI!!!

co Ti jako proboha máme závidět :mrgreen: .Když jsou tady zaprdění Češi, tak se divím, že Ti vůbec za to stojí se tady s námi zahazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
12.1.19 08:19
@Burj Chalifa píše:
co Ti jako proboha máme závidět :mrgreen: .Když jsou tady zaprdění Češi, tak se divím, že Ti vůbec za to stojí se tady s námi zahazovat.

vířivku jí závidíme, to neznáš? Já to jednou viděla v americkém filmu, to je taková vana s bublinkama :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.25 23:03

2025

Ahoj holky, obnovuji téma.

Nevíte některá jak je to s rodičovským příspěvkem, když žijete v cizině? Co jsem se ptala zatím přes email, tak teoreticky lze žádat. Není tu některá z vás co to v poslední době vyřizovala?

• Citovat
  • Upravit
620
25.6.25 04:20

Jedna z mála podmínek je Rodič musí mít společně se svým dítětem trvalý pobyt a bydliště v ČR. Pokud v Čr nežiješ, nárok tady nemáš. Chceš se s dítětem vracet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34103
25.6.25 07:26
@Anonymní píše: Více

Tak přece když tady s dětmi nežiješ, tak nemůžeš nic pobírat, na základě čeho bys to chtěla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.25 14:14

Asi to lze, odpověď ÚP, přikládám dole. Proto se ptám, zda někdo žádal. Na mateřskou nárok není, protože nemám odvody v ČR za poslední dva roky, to vím, ale rodičák berou u nás i ti, co v životě nedělali a do systému nepřispěli.

“ Dobrý den,

jelikož v zemi které žijete se rodičovský příspěvek nevyplácí, tak máte nárok na rodičovský příspěvek v ČR. Je potřeba doložit Žádost o rodičovský příspěvek, formulář Doplňující údaje o společně posuzovaných osobách pro účely vyplácení dávek v rámci EU.”

• Citovat
  • Upravit
219
25.6.25 14:18

A žijete v zemi EU?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
25.6.25 17:24

Aha, já měla za to, že každá EU země má dávku odpovídající RP. Tak by mě tajímalo jaká země to je :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí