Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Mendys píše:
@terinka4444, hele ty rejpalko jedna závistiva!!! Nejsem typ pro tyhle fóra, protože přesně jsem věděla, že se najde někdo takovej jako jsi Ty!!! Celej život jsem makala, a odvadela daně a další jiné poplatky, nikdy jsem nevyužila nějakého finančního příspěvku, a jestlize jsem se docetla, že tady ta možnost je, tak proč ji nevyužít??? Myslím, že jsem státu zaplatila víc jak 220000 na kterých bych mohla mít eventuálně nárok!!!! A to, že jsem se rozhodla být tady, je moje věc, a do toho Ti nic není, takže si strc svy kecy jinam, a vubec se do myho příspěvků nemotej!!! Bože můj!!!! To jsou originál závistivi CESI!!!
co Ti jako proboha máme závidět
.Když jsou tady zaprdění Češi, tak se divím, že Ti vůbec za to stojí se tady s námi zahazovat.
@Burj Chalifa píše:
co Ti jako proboha máme závidět.Když jsou tady zaprdění Češi, tak se divím, že Ti vůbec za to stojí se tady s námi zahazovat.
vířivku jí závidíme, to neznáš? Já to jednou viděla v americkém filmu, to je taková vana s bublinkama ![]()
Ahoj holky, obnovuji téma.
Nevíte některá jak je to s rodičovským příspěvkem, když žijete v cizině? Co jsem se ptala zatím přes email, tak teoreticky lze žádat. Není tu některá z vás co to v poslední době vyřizovala?
Jedna z mála podmínek je Rodič musí mít společně se svým dítětem trvalý pobyt a bydliště v ČR. Pokud v Čr nežiješ, nárok tady nemáš. Chceš se s dítětem vracet?
@Anonymní píše: Více
Tak přece když tady s dětmi nežiješ, tak nemůžeš nic pobírat, na základě čeho bys to chtěla?
Asi to lze, odpověď ÚP, přikládám dole. Proto se ptám, zda někdo žádal. Na mateřskou nárok není, protože nemám odvody v ČR za poslední dva roky, to vím, ale rodičák berou u nás i ti, co v životě nedělali a do systému nepřispěli.
“ Dobrý den,
jelikož v zemi které žijete se rodičovský příspěvek nevyplácí, tak máte nárok na rodičovský příspěvek v ČR. Je potřeba doložit Žádost o rodičovský příspěvek, formulář Doplňující údaje o společně posuzovaných osobách pro účely vyplácení dávek v rámci EU.”
Aha, já měla za to, že každá EU země má dávku odpovídající RP. Tak by mě tajímalo jaká země to je ![]()