Rodičák nově 2012
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Takže dvouletá varianta bude max. 11.500 měsíčně. Tzn. při 18 měsících rodičáku 207 tisíc celkem. Hmmm
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Buffysummers17 píše:
No takze v tom pripade by to vychazelo 21×7600 plus 15×3800 to nejak vychazi ze uz to mam vycerpany a ten posledni rok budu doma zadarmo jestli jsem to spravne pochopila
Tak nebudeš přecházet na nový systém… ![]()
Vždyť to píší, že se to některým stávajícím nevyplatí..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pridam se:
Muze mi nekdo vysvetlit,jakou ma logiku 'mit moznost dat dite dvoulete!!! neomezene do ms-a pritom pobirat RODICOVSKY PRISPEVEK NA NEJ???
Od roku 2012 budete moci dítě, které dovrší dvou let, dát do školky bez omezení a nepřipravíte se tím o rodičovský příspěvek. U dětí mladších dvou let pak nebude platit ono neurčité omezení na pět dnů v kalendářním měsíci, limit bude nově stanoven na 46 hodin měsíčně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Samozrejme za predpokladu,ze bude dochazet do ms,kde je i o dvouletaky zajem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
farska píše:
Pridam se:
Muze mi nekdo vysvetlit,jakou ma logiku 'mit moznost dat dite dvoulete!!! neomezene do ms-a pritom pobirat RODICOVSKY PRISPEVEK NA NEJ???Od roku 2012 budete moci dítě, které dovrší dvou let, dát do školky bez omezení a nepřipravíte se tím o rodičovský příspěvek. U dětí mladších dvou let pak nebude platit ono neurčité omezení na pět dnů v kalendářním měsíci, limit bude nově stanoven na 46 hodin měsíčně.
Nejspíš to bude pro maminy,které se vratí do práce a za ten příspěk si uhradí soukromou školku.jelikož žádná státní dítě mladší tří let nejspíš nepřijme
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pavlínka05 píše:farska píše:Nejspíš to bude pro maminy,které se vratí do práce a za ten rod. příspěk si uhradí soukromou školku.Jelikož žádná státní dítě mladší tří let nejspíš nepřijme
Pridam se:
Muze mi nekdo vysvetlit,jakou ma logiku 'mit moznost dat dite dvoulete!!! neomezene do ms-a pritom pobirat RODICOVSKY PRISPEVEK NA NEJ???Od roku 2012 budete moci dítě, které dovrší dvou let, dát do školky bez omezení a nepřipravíte se tím o rodičovský příspěvek. U dětí mladších dvou let pak nebude platit ono neurčité omezení na pět dnů v kalendářním měsíci, limit bude nově stanoven na 46 hodin měsíčně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pavlínka05 píše:farska píše:Nejspíš to bude pro maminy,které se vratí do práce a za ten příspěk si uhradí soukromou školku.jelikož žádná státní dítě mladší tří let nejspíš nepřijme
Pridam se:
Ne?
Tak ja zrovna znam skolku,kde je v jedne tride 25 deti.Z toho trictvrtina dvouletych,kteri jsou ZATIM petidenni.A neumim si predstavit,co nastane,az vsichni ti nesamostatni bobisci naklusou najednou od ledna VSICHNI,to si o nejakem ramcovem vzdelavani v MŠ budou ti ostatni starsi asi ejnom nechat zdat.Zakon totiz zmenili,ale to,ze veskere vzdelavani v konceptu MŠ je az od tri let,to uz jim jaksi uniklo… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my bydlíme v Praze a musím napsat,že v našem okolí a ani od kamarádek jsem neslyšela,že by se do státní školky dostal človíček mladší tří let.
Tady byli dost přísná kritéria a spousta dětí byla odmítnuta a tom jim byli tři.
Tak to u vás máte štěstí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
farska píše:
Pridam se:
Ale to přece není o MŠ, ale o možnosti mamineek si přivydělat, zapojit je postupně do pracovního procesu, nemusí se bát, že nevyžijou ze zkráceného úvazku atd.
Já to píšu už po několikáté, tenhle zákon měl následovat zákon o péče o děti, který měl umožnit i soukromým a firemním MŠ brát děti mladší 3 let, zaváděl „skupinové“ hlídání dětí a také sousedské. Akorát má zpoždění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ukulina píše:
Takže dvouletá varianta bude max. 11.500 měsíčně. Tzn. při 18 měsících rodičáku 207 tisíc celkem. Hmmm
Ale ty ho budeš moct čerpat dýl, dokud nevyčerpáš, max. do 4 let věku dítěte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maminky a je nějaká změna u 4leté varianty?Slyšela jsem,že si maminky můžou zvolit samy délku,ale nevím zda nově narozených dětí nebo již narozených?Děkuji
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:
Maminky a je nějaká změna u 4leté varianty?Slyšela jsem,že si maminky můžou zvolit samy délku,ale nevím zda nově narozených dětí nebo již narozených?Děkuji
I těch dšíve narozených, pokud alespoň jeden z rodičů měl nárok na PPM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mag píše:Anonymní píše:I těch dšíve narozených, pokud alespoň jeden z rodičů měl nárok na PPM.
no já neměla,partner je živnostník,takže asi nic ![]()
- Citovat
- Upravit
TAk a ani tento super link mi neodpověděl na to, co bych ptořebovala vědět.
RD mám do 3.2.2013 , koncem května čekám mrně. s RD přecházet na nový systém se mi prý nevyplatí. A co s MD a RD na to, co čekám??
Zatím mám prac. smlouvu na dobu neurčitou, ale hrozí zrušení pracoviště, pokud dostanu výpověď, měla by mi ale platit až po ukončení RD a pokud správně chápu, tak až na to mladší dítko. A manžel je momentálně na ÚP. Doufám, že se to co nejdříve změní, ale iluze si radši nedělám.
Nespadnu pak automaticky do 4 leté?? (Pouze rodiče, kteří jsou oba nezaměstnaní, nebudou mít od příštího roku možnost volby a automaticky „spadnou“ do současné čtyřleté varianty.)
Při nároku na MD se mi RD rozpočítá u 3 leté varianty do zbývajícího času - ale kolik to bude? asi mám těhot. demenci, nejsem sto se s tím prokousat.
Chci 3 letou, protože tady v Op je velký problém dostat do školy i to 3 leté, natož 2.
Vyznáse te v tom některá? Poradíte??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Markit.Hl Zkusím to postupně ![]()
Podle metříku a dat co píšeš bych řekla, že máš aktuálně 3 letý rodičák, takže se ti rozhodně vyplatí přejít na nový systém a zvolit maximální částku co budeš moct. Pokud si měla plat nad 16500,– tak zvol hned v lednu těch 11500,– Nevyplatilo by se to v případě 2 letého.
Pokud by se rušilo celé pracoviště, tak můžeš dostat výpověď i na MD nebo RD a platila by hned, nebo tedy po těch 2 měsících výpovědní doby. Ale to tě nemusí trápit, na PPM a výběr rodičáku budeš mít určitě.
To, že je manžel na UP nevadí (tedy z pohledu výběru rodičáku, jinak chápu, že jo).
Pokud chceš rodičák pobírat do 3 let věku, tak to po MD vychází na 7100,–
- načítám...
- Citovat
- Zmínit