Rodičky, nenechte si tlačit na břicho

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4984
1.6.15 17:09
@Bábrdl píše:
Je jedno, kde to budou psát. Pravda je prostě pravda. Dítě je postižené? Je! Označil u soudu znalec zákrok za Kristellerovu expresi? Označil. Přišla matka o dělohu? Přišla.

Nj. :) urcite to nemusi byt prikreslene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
1.6.15 17:11
@Ondrášovka.N píše:
Nj. :) urcite to nemusi byt prikreslene

A co z toho konkrétně je přikreslené?
To mě fakt rozčiluje. To dítě podle tebe vidí? Nebo to ten znalec u soudu neřekl? Nebo podle tebe jí dělohu neodebrali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
1.6.15 17:19
@Bábrdl píše:
A co z toho konkrétně je přikreslené?
To mě fakt rozčiluje. To dítě podle tebe vidí? Nebo to ten znalec u soudu neřekl? Nebo podle tebe jí dělohu neodebrali?

Ja nevim co te rozciluje. Jestli ja, a to ze sem napsala ze Blesk priklesluje. Nemam rada bulvary ktere se prikrmuji na tragediich ostatnich. Viz veta „odobný případ nebo jste Vy sama byla obětí neschopného porodníka? Pošlete nám svůj příběh na mail tip@blesk A nebojim se o to ze casto prikresluji skutecnost jen aby vytvorili nejaky "superclanek“. Nemyslim zrovna v tomhle konkretnim pripade ale vseobecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8186
1.6.15 17:20

Jak jsem psala, nejsem odborník. Ale opravdu jsem od několika odborníků slyšela, že když je nejhůř, má se tedy použít vex nebo kleště. Ono hodně rodičkám to tlačení na břicho pomůže bez následků, ale to neznamená, že to není nebezpečné :think:
Jinak o Blesku obecně si taky myslím svoje :roll: Tady mi ale přijde, že to hlavní se přikreslit nedalo, to jsou fakta.

Příspěvek upraven 01.06.15 v 17:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
1.6.15 17:21
@Ondrášovka.N píše:
Ja nevim co te rozciluje. Jestli ja, a to ze sem napsala ze Blesk priklesluje. Nemam rada bulvary ktere se prikrmuji na tragediich ostatnich. Viz veta „odobný případ nebo jste Vy sama byla obětí neschopného porodníka? Pošlete nám svůj příběh na mail tip@blesk A nebojim se o to ze casto prikresluji skutecnost jen aby vytvorili nejaky "superclanek“. Nemyslim zrovna v tomhle konkretnim pripade ale vseobecne.

Všeobecně možná ano, ale já se tě ptám, co KONKRÉTNĚ je tady podle tebe přikreslené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
1.6.15 17:23
@Bábrdl píše:
Všeobecně možná ano, ale já se tě ptám, co KONKRÉTNĚ je tady podle tebe přikreslené.

Psala sem ze v tomhle konkretnim pripade nic. Ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
1.6.15 17:23
@MarieOVMUC píše:
who zakazala, na lekarskych konferencich, na ktere chodim, to povazuji za non lege artis, ale vem si, ze kolikrt to zachrani zivot. Co by blesk napsat asi bez te kontrakce? dite se narodilo mrtve…

Samozřejmě, je těžké dokázat, že by se jinak dítě narodilo živé a zdravé…
Ale myslíš, že by k ruptuře dělohy došlo, kdyby jí na břicho nikdo netlačil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
1.6.15 17:29

Tak mě praskkla děloha při císaři…po vybavení dcery…určité věci neovlivníš.. Toto postižení spíš vypadá na těžkou hypoxii v průběhu porodu.. Ano podělali to, ale nemyslím, že tou expresí…spíš měli dříve přistoupit k císaři/vex/ kleštím…podle fáze porodu, podle monitoru, ale po bitvě je každý generál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
1.6.15 17:33
@Ondrášovka.N píše:
To musi byt pravda. Psali to v blesku

Ano, je to z blesku, který nepovažujem za vzdělávací kanál, jistě. Ale je tam video, kde je jednoznačně vidět, že tlak vyvíjeli. A v chorobopise to nebylo, lékař to dokonce popřel… Je to tak v pořádku? Nebo si video „podomácku“ v blesku upravili? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
1.6.15 17:40
@radulaur píše:
Tak mě praskkla děloha při císaři…po vybavení dcery…určité věci neovlivníš.. Toto postižení spíš vypadá na těžkou hypoxii v průběhu porodu.. Ano podělali to, ale nemyslím, že tou expresí…spíš měli dříve přistoupit k císaři/vex/ kleštím…podle fáze porodu, podle monitoru, ale po bitvě je každý generál

Prvotní chyba bylo, že neodhalili tu cukrovku a nezjistili, že má dítě 4,5 kg. Další, že v průběhu nepostupujícího porodu nenařídili CS. Ta Kristellerova exprese to už jen dorazila :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29082
1.6.15 17:44

Mi při porodu sestra „skočila“ na břicho, naštěstí jsem to odnesla jen zlomeným žebrem a modřinou na břiše, malý byl v pořádku. Tehdy jsem nevěděla, že se to nesmí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
1.6.15 20:08

@Rakosnicek1983 Nedá mi to, musím reagovat. Olomoucká fakulta je případ sám pro sebe. Moje kamarádka, která dělala na novoozenecké JIP mi povykládala. A sama šla raději na sekci než rodit. Kdyby nebyla riziková a povolili jí jinou porodnici, tak by šla přirozeně. V OL jedině císařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.15 10:32

Tohle fakt nechápu, proč porodníci neprovedli císařský řez, dneska jde i císařský řez na přání.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.6.15 10:38
@Eemii píše:
Hm, clanek z Blesku..Otázkou je, zda by se bez tohoto zakroku dite narodilo zive. :think:

Myslím, že by bylo pro to dítě i rodiče lepší, aby umřelo. Protože, co postižené dítě ze života má? Nic, akorát trápení

• Citovat
  • Upravit
8186
2.6.15 11:40
@Anonymní píše:
Myslím, že by bylo pro to dítě i rodiče lepší, aby umřelo. Protože, co postižené dítě ze života má? Nic, akorát trápení

Samozřejmě nevím podrobnosti, ale podle toho, co o postižení dítěte píšou, si myslím bohužel to samé :( Ale to samozřejmě nikdo nemohl vědět, jak to dopadne a jaké postižení bude :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí