Rodičovská dovolená nebo práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20518
2.11.11 10:25

Tak už ses do něčeho obula? Na jaké cestě to je? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.11 15:19
Emilie píše:

Ahoj. Jsme ve fázi, kdy hledám prostory pro podnikání. Ale přijde mi to jako nadlidský výkon - jsme z malé vesnice a nechceme dojíždět do veklého města. Takže to je v přípravné fázi.. Ale v pátek se jdu na jeden prostor podívat, tak to snad už dopadne :nevim: . Ale doufám, že se to rozjede.. Ale manžel mě dneska překvapil a řekl, že by se chtěl už snažit o další mimčo. :lol: Tak nevím nevím… Já od začátku říkám, že chci jedináčka a on se s tím chudák nedokáže smířit.. Ale takhle přímo mi to řekl dneska poprvé.. :lol: . Já se bojím mít víc dětí - ne kvůli těhotenství či porodu (i když ani ten porod nebyl ideální), ale kvůli výchově. Sama jsem jedináček a prostě si nedokážu představit, jak bych vychovávala více dětí.. :think:

• Citovat
  • Upravit
20518
2.11.11 17:46
Anonymní píše:
Emilie píše:
Ahoj. Jsme ve fázi, kdy hledám prostory pro podnikání. Ale přijde mi to jako nadlidský výkon - jsme z malé vesnice a nechceme dojíždět do veklého města. Takže to je v přípravné fázi.. Ale v pátek se jdu na jeden prostor podívat, tak to snad už dopadne :nevim: . Ale doufám, že se to rozjede.. Ale manžel mě dneska překvapil a řekl, že by se chtěl už snažit o další mimčo. :lol: Tak nevím nevím… Já od začátku říkám, že chci jedináčka a on se s tím chudák nedokáže smířit.. Ale takhle přímo mi to řekl dneska poprvé.. :lol: . Já se bojím mít víc dětí - ne kvůli těhotenství či porodu (i když ani ten porod nebyl ideální), ale kvůli výchově. Sama jsem jedináček a prostě si nedokážu představit, jak bych vychovávala více dětí.. :think:

Jak bys vychovávala více dětí? Tak, že bys seděla u počítače, pracovala, telefonovala, měla chvílemi zacpané uši, zatímco ti dva vesele vedle demolovali pokoj????? Srandičky … ale já jsem rozhodně ten poslední, kdo by měl komukoli nařizovat počet dětí … to je jen a čistě vaše věc … tak hodně štěstí! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.18 21:14

Obnoveni diskuze:prace na rodicovske

Ahoj! Chtela bych si usporadat myslenky-poradit-zvazit-druhy pohled.Jsem na RD, mam dve deti, mladsi 9mesicu, starsi 2.5roku. Pred MD/RD jsem byla velmi pracovne vytizena a da se rict uspesna, takovy spis vyssi management. Deti mam rada, bavi me se starat o rodinu, tesi me to. Odchod na RD zpusobil ve firme rozruch a hodne lidi se traslo a nasackovalo na me projekty. V nekterych pokracuju dal sama, ale pri konzultacich ve firme citim, ze jsem „odepsana“ a i pres moje relativne uspesne aktivity dostavam podradnou praci a obcas zaslechnu pomluvy o „te co to dela z materske“. I proto zvazujji, zda v teto firme pokracovat. A ted-mam nabidku. Novy „byznys“-obdobna prace co jsem delala, v zasade konkurence - ale pouze na regionalni urovni s vidinou i prevzeti cele pobocky -moje relativne uplna samostatnost. A o co jde. Zapojeni se vyzaduje na zacatku hoodne energie, nauceni se novych veci atd. Zvazuji-ukoncit si RD, najit hlidani, jit do toho? Nechat to bezet a cekat, ze treba se to za 2-3roky vyvrbi a objevi se zase neco event.se to ve stavajici firme zlepsi? S detma jsem rada, naplnuje me to. Manzel.je vytizen
Pokud bych to chtela zvladat, musela bych mit pomoc zvenci a csstecne byt oprostena od toho rodicovskeho, co ted prozivam naplno a tesi me.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.1.18 21:21

Jeste chci dodat, ze do druheho ditete jsem sla s tim, ze praci polevim. a budu se vicemene jen starat o rodinu…

• Citovat
  • Upravit
12330
18.1.18 21:22

Pokračovala bych v tom jak to děláš teď, děti vyrostou a to už se nikdy nedá vrátit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.18 21:23
@Anonymní píše:
Ahoj! Chtela bych si usporadat myslenky-poradit-zvazit-druhy pohled.Jsem na RD, mam dve deti, mladsi 9mesicu, starsi 2.5roku. Pred MD/RD jsem byla velmi pracovne vytizena a da se rict uspesna, takovy spis vyssi management. Deti mam rada, bavi me se starat o rodinu, tesi me to. Odchod na RD zpusobil ve firme rozruch a hodne lidi se traslo a nasackovalo na me projekty. V nekterych pokracuju dal sama, ale pri konzultacich ve firme citim, ze jsem „odepsana“ a i pres moje relativne uspesne aktivity dostavam podradnou praci a obcas zaslechnu pomluvy o „te co to dela z materske“. I proto zvazujji, zda v teto firme pokracovat. A ted-mam nabidku. Novy „byznys“-obdobna prace co jsem delala, v zasade konkurence - ale pouze na regionalni urovni s vidinou i prevzeti cele pobocky -moje relativne uplna samostatnost. A o co jde. Zapojeni se vyzaduje na zacatku hoodne energie, nauceni se novych veci atd. Zvazuji-ukoncit si RD, najit hlidani, jit do toho? Nechat to bezet a cekat, ze treba se to za 2-3roky vyvrbi a objevi se zase neco event.se to ve stavajici firme zlepsi? S detma jsem rada, naplnuje me to. Manzel.je vytizen
Pokud bych to chtela zvladat, musela bych mit pomoc zvenci a csstecne byt oprostena od toho rodicovskeho, co ted prozivam naplno a tesi me.

Tohle si musis rozmyslet sama, je to vzdy neco za neco.

Ja jsem pred MD mela take slibne rozjetou karieru, v praci od rana do vecera, nevadilo mi to. Mela jsem v praci nahlaseno, ze se vracim po 6 mesicich na polovicni uvazek s tim, ze mi zustane ma stavajici manazerska pozice + vyhlidky na dalsi povyseni + slibene vyrazne navyseni mzdy po navratu.

Nevratila jsem se; tedy vratila, po roce, na 25%, delam „podradnou“ praci (stale jsem na RD a cekam druhe dite, ta prace neni podradna, ale oproti odpovednosti, kterou jsem mela predtim, je to nula nula nic). Obcas me to stve, ale nemenila bych. Proste vim, ze dite je pro me dulezitejsi, male je jen jednou, karieru muzu dohnat, ale synovo detstvi nedozenu.

Tedy, kdyz to shrnu - ztracene kariery obcas lituji, ale nikdy ne natolik, aby mi to stalo za to, obetovat ji cas se synem. Toho bych litovala mnohem vic. A tady je to bohuzel bud-a-nebo.

• Citovat
  • Upravit
5672
18.1.18 21:27

Ještě než jsem měla dítě, napsala bych ti - jdi do toho, teď už to tak jednoznačně nevidím.
Já se do práce vrátila taky dost brzy, ale jen na zkrácený úvazek, ale s manželem se doma střídáme, cizí pečující osobu bych nechtěla. Já se navíc vracela, protože mě práce baví a full time doma jsem se spokojeně necítila.
Pokud tě to doma těší a naplňuje, tak bych radila počkat, další příležitost jistě přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
18.1.18 21:30

To musíš vědět sama jestli upřednostňuješ děti nebo kariéru. Tohle by bylo asi časově dost náročné, čas letí a už nepůjde vrátit zpět, aby sis pak nevyčítala, že jsi přišla o první krůčky, slova a chvíle, kdy tě ti prckové potřebují a chtějí čas trávit s tebou. Něco jiného by bylo na pár hodin si odskočit, ale tohle by na mě tedy bylo moc. Nechala bych to, jak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451

Je to vec nazoru, hlavne zalezi i na tom, jak jste na tom financne-zvladate/nezvladate? Ja bych treba cas s malym nevymenila, naopak, strasne me stve te ted, kdyz je malej, uzivame si to spolu, tak pri praci dodelavam dalkove skolu a na malyho moc casu nemam.Ted te deti potrebuji, a jakej vztah si s nimi udelas ted, tak se to s vami potahne celej zivot…nevim jestli mi rozumis, ale myslim si, ze bys mohla jednou litovat toho, ze jsi dala prednost kariere pred detma. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235

Vzala bych práci, všude je to běžné, jen u nás musíme být doma tři roky, abychm byly správnými matkami. A práce je také dost důležitá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
18.1.18 21:39

Mám děti tři roky od sebe, do práce jsem šla pokaždé v devíti měsících, najdrřív na částěčný, pak na plný. Ale dělám hodně z domu (třeba teď, ale chci si dofrnkout :D), o nemocné děti můžu téměř vždy pečovat osobně, na zvykání na cizí hlídání / instituce měli vždy spoustu času a začínal na 8-10 hodinách týdně (několik měsíců) a je to super. Navykat dvě děti na hlídání naráz, když to druhé je takhle relativně malé (akorát jde do věku, kdy ho může přepadnou separační úzkost, tak to může být trochu těžší) a bude to nejspíš velmi rychle na celý den (i 8-10 hod.?) je náročnější. A chce to dobře spočítat, zda se to vyplatí i finančně - podle popisu jde o plný úvazek, odpovědnost za lidi pod tebou, k tomu často patří neplánované nečekané přesčasy atd. - to jedna chůva na plný úvazek (Praha dvě děti - orientačně tak 140-200 hod., na plný úvazek možná k té nižší hranici), nějaká náhrada když běžná chůva vypadne atd.
Osobně, kdyby to nebylo kvůli financím, ale kvůli osobní realizaci, bych hledala něco jiného než stávající práce (nemyslím, že se to zlepší) ale míň časově náročného než ta nabídka. Zvlášť když si mateřství užíváš, tak taková razantní změna by tě možná po chvíli ani netěšila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.18 21:40
@terinka4444 píše:
Vzala bych práci, všude je to běžné, jen u nás musíme být doma tři roky, abychm byly správnými matkami. A práce je také dost důležitá

Naopak, jen u nas muzeme byt doma 3 roky, aniz bychom byly povazovane za line, rekla bych…

• Citovat
  • Upravit
13837
18.1.18 21:55

Šla bych do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
18.1.18 21:56
@Limi123 píše:
Naopak, jen u nas muzeme byt doma 3 roky, aniz bychom byly povazovane za line, rekla bych…

ne, ty hlášky typu děti tě nejvíc potřebují, nesnesla bych k nim cizího, dětství uteče rychle a podobně, to jsou slova jasně indikující, že správná máma je doma s dětmi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat