Rodičovská a zaměstnání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@JancaS84 děkuji, takže kdybych měla jen tu jednu brigádu na dpp-300hod. Do 10tisic.. Tak mohu mít u toho samého zaměstnavatele více smluv na dpp? Že nemusím mít ten limit?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
No tak to ne. Psala jsi jinde. U jednoho zaměstnavatele můžeš mít jen jednu DPP. Ale můžeš mít u toho stejného i DPČ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 děkuji. Takže jestli dobře chápu, mohu mít smlouvu jak dpp tak i na dpč(jako obě smlouvy na ráz?)? Jde mi o to, abych nemusela si hlídat hodiny a nepřesahla limit těch 10 tisíc, jestli mi rozumíš.. Nikdy jsem tohle neřešila, většinou jsem měla smlouvu na HPP, ale teď s dětmi je to komplikované si najít práci, tady, kde mám brigádu, je hrozně malá firmicka a spíš dávají smlouvy na Dpp 😏.. A proto teď zjišťuji, zda si vydělat víc, než si hlídat hodiny a i tu částku.. Budu doufat, že třeba po nějakém měsíci mi dají smlouvu na HPP..
- Citovat
- Upravit
Tak těch 300h si musíš hlídat v každým případě. Můžeš si vydělat i víc než 10 tis, je z toho budeš mít pak stržené odvody.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pozor ale, ty smlouvy by neměly být na stejnou činnost. Můžeš mít u jednoho zaměstnavatele třeba: administrativní práce na HPp a pak úklid na dohodu. Prostě ta druhá smlouva se musí týkat jiné činnosti, klidně též administrativní, ale musí to být jiný úkol…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji moc, uvidím, jak se snimi domluvím, zda na to přistoupi zda by mi dali dvě smlouvy, ale na každou jinou činnost (a vlastně bych dělala tu, co dělám..? To lze? 🙂
- Citovat
- Upravit
@JancaS84 i když mám RD? Nebo jednoduše, co by bylo udělání, abych mohla si vydělat víc, než těch 10tisic, bohužel zatím bez smlouvy na HPP 😏
- Citovat
- Upravit
Do 10000kč nemáš odvody, jen daň, ale tu obvykle pokryje sleva na dani, takže dostaneš celou částku. Nad 10000kč už máš strženo pojištění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano i když máš RP. Jen ti to nestrhnou do povinného minima když máš rodicak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžeš si vydělat kolik chceš. Jen navíc zaplatíš odvody.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, to lze. Nikdo nebude kontrolovat jestli děláš opravdu co děláš. Jedinej problém by mohl být když by jsi měla pracovní úraz a dělala napr. na nějakým stroji na kterým nemáš co dělat když by jsi měla smlouvu na úklid.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale i tak si musíš hlídat těch 300 hodin. Ten limit 300 hodin nesmíš přesáhnout v jednom roce u jednoho zaměstnavatele (ikdyž tobude na 5 dohod).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chci se zeptat, jaké smlouvy jsou lepší, když ještě budu cca půl roku na rodičovské a budu mít práci či brigádu? Vím, že na dpp si musím hlídat 300hodin a těch 10 000,– mohu mít ještě smlouvu někde jinde? Přeci jen, když bych mohla být celý měsíc v práci, tak proč si to hlídat a zbytek sedět doma..? Ci jde to i jinak? Bohužel na HPP mi zatím smlouvu nenabízí.. Neví se, jak to bude vypadat po novém roce.. Ale i kdyby to mělo být cca na 2-3 měsíce.. Děkuji všem