Rodičovský příspěvek 2018
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@tatana1 píše:
Tak s tím nesouhlasím proto že rodičovskou dovolenou jsem měla napsáno od 16 listopadu 2013 do 31 května 2015 do 2 let dítěte a peníze jsem pobírala do srpna. Pokud nejste zaměstnán tak na výběr nemáte bylo to na 4 roky ale teď je to tak že se můžete vybírat.
Já jsem psala o rodičovském příspěvku, tam se nepíše dokdy ho chce někdo pobírat a je to nezávislé na rodičovské dovolené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš píše:
Já jsem psala o rodičovském příspěvku, tam se nepíše dokdy ho chce někdo pobírat a je to nezávislé na rodičovské dovolené.
Ahoj, ano souhlasím. Jsme se trochu nerozuměli. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobry den, mam otazku, s prvnim ditetem jsem nastoupila na ppm a nasledne 3 lety rodicak 7000 mesicne. Maly ma aktualne 19 mesicu a my ted (trochu necekane, u prvniho byl dost problem) cekame druhe, navic mam narok na dalsi ppm, protoze mam smlouvu na neurcito. Chteli bysme ze zbyvajici davky vybrat maximalni castku, co jde, ale problem je, ze moje ppm nebyla tak vysoka, aby nam to vyslo. Da se urcit vyse rodicaku i pres vymerovaci zaklad manzela, i kdyz ppm jsem cerpala na me nebo pres tu moji castku to proste nejde? Diky moc za odpoved. Omlouvam se za anonym, citlive informace.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dobry den, mam otazku, s prvnim ditetem jsem nastoupila na ppm a nasledne 3 lety rodicak 7000 mesicne. Maly ma aktualne 19 mesicu a my ted (trochu necekane, u prvniho byl dost problem) cekame druhe, navic mam narok na dalsi ppm, protoze mam smlouvu na neurcito. Chteli bysme ze zbyvajici davky vybrat maximalni castku, co jde, ale problem je, ze moje ppm nebyla tak vysoka, aby nam to vyslo. Da se urcit vyse rodicaku i pres vymerovaci zaklad manzela, i kdyz ppm jsem cerpala na me nebo pres tu moji castku to proste nejde? Diky moc za odpoved. Omlouvam se za anonym, citlive informace.
Ano, dá se to přes vyměřovací základ otce dítěte. Ten DVZ se zjišťuje z doby před porodem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nový dotaz ![]()
Mohou být na rodičovské dovolené oba rodiče zároveň? Je mi jasné, že pokud ano, tak RP bude pobírat jen jeden rodič. Pokud rodič pracuje a požádá o RD, musí mu zam. vyhovět? Jsem na RD a chtěli bychom s mužem (pracujícím) být v létě na RD oba dva, tak jestli je to možné, nebo blbost
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hadumi Ano, je možné, aby oba rodiče čerpali RD, zaměstnavatelé musí do max. 3 let dítěte RD na žádost zaměstnance poskytnout. Ale nadšený zaměstnavatel z dvouměsíční RD v létě pravděpodobně nebude a kolegové taky ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš zaměstnavatel i kolegové jsou v pohodě, mají teď málo zakázek (a ještě nějakou domu budou mít). A pojištění bude platit zaměstnavatel, nebo jak to funguje? Jen mu manžel dá žádost o RD a dál už se „nestará“?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hadumi Pojištění bude platit stát, na pojišťovnu oznámí zaměstnavatel nástup na RD. Takže ano, manžel dá jen žádost o RD zaměstnavateli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, ktere se vyznate, prosim o radu.
od 23.11.‚17 pobiram Ppm
porod 3.1.‘18
vychazi to, ze ppm+radnou dov budu cerpat cca do konce cervnaPak nastupuji na rodic.dov.
chci se zeptat..mela jsrm za to, ze u 3leze varianty to vychazi na 7600kc.
nyni jsrm.si to pocitala a za 2,5 roku(do 3 let ditete) mi to dela jenom 7300kc.
pocitam to spravne?
220 000:30 mesicu…
dekuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katuska1984 Počítáš to správně, na 30 měs. ti to vychází na 7300 Kč měsíčně. Měnit výši můžeš případně co 3 měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rodicovsky prispevek
Ahoj vsichni tak ja jsem z toho snad nejvic mimo.
V nyni pobiram Materskou DVZ 360kc. Coz je vypocteno z meho maleho vydelku.
Ted se chystam na vyplnovani RP. Chtela bych na 2 roky a brat tech 11 500. Pry to pujde tak ze na zadost o RP dolozim DVZ z pritelova zamestnani? Kteremu samozrejme vyjde vyssi DVZ nez me.
Prosim poradte jak to udelat ![]()
Dekuju mockrat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Saisi Přítel si vyžádá z práce potvrzené příjmy - to je stejná příloha jako se dokládá k žádosti o PPM, ten DVZ mu stanoví k datu porodu. Pak tu přílohu s příjmy od zaměstnavatele dodá na OSSZ společně s formulářem „Potvrzení o denním vyměřovacím základu ovlivňujícím výši rodičovského příspěvku“ a na OSSZ mu do toho vyplní ten vyměřovací základ. Ale pravděpodobně to nespočítají na počkání, tak je možná to tam lepší poslat poštou a požádat o potvrzení a zaslání na vaši adresu. To potvrzení pak dodáš k žádosti o rodičák.
A ten formulář potvrzení najdeš tady: https://formulare.mpsv.cz/…me/forms.jsp
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš dekuji za odpoved ale mam jeste jednu otazku. Ja asi zadnou prilohu k zadosti na PPM neodevzdavala. Ja si to nepamatuji ale dostala jsem na gynde papir s datumem nastupu na materskou a ten jsem dala ucetni v praci a o vic se nestarala. Takze vuuubec ale vuuubec nevim o jaky se jedna formular.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit