Rodičovský příspěvek 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2452
12.6.18 09:12

@Lendeš vymerovaci zaklad?
Ja po prvnim nedelala, byla jsem rok na uradu prace a po druhem taky nebudu, kdyz uz jsem tehotna. S ceho se dela vymerovaci zaklad? V tomhle se vubec neorientuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
12.6.18 09:37

@misa1990 V tom případě tobě ho zjistit nejde, tam je potřeba aby bylo odváděno nemocenské pojištění. Ale jde doložit vyměřovací základ otce dítěte, pokud ten byl potřebnou dobu nemocensky pojištěn (jako zaměstnanec nebo OSVČ) v době před porodem. Pokud ani ten nejde doložit nebo by byl vyměřovací základ stejně nízký, tak maximum co můžeš čerpat je těch 7600 Kč, co už pobíráš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2452
12.6.18 18:01

@Lendeš vymerovaci zaklad otce nelze, s otcem Matyska toho co mam s nim rodicovskou do 7/2019 neziji od 5/2017.
Cekame miminko s novym pritelem.
Takze si myslite, ze nemam sanci na navyseni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
12.6.18 18:09

@misa1990 Ne, v tom případě je 7600 Kč maximum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1884
14.6.18 15:46

Ahoj holky, jsem asi dementni, ale nemuzu se dopocitat :pocitac: ono se to nejak zaokrouhluje, nebo jak? Mam DVZ 959, denni davka PPM byla 672 (70%dvz). Ted chci zadat o RP a nemuzu vypocitat, zda zadat o 20160 (672×30), nebo o 20139 (959×30×0,7). Ne, ze by to byl velky rozdil, ale nerada bych tam sla kvuli takove kravine 10× :mrgreen:
A jeste se zeptam, dneska jsem si vytiskla tu zadost o RP a nikde tam nechcou podpis otce, je to mozny? Pred lety jsem se kvuli tomu musela vracet, tak abych letos taky neudelala nejakou botu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
8.7.18 17:53

Od kdy rod. prispevky a vyse

Ahoj, chtela bych se zeptat.. nezvladam cekat tech X hodin na uradu prace, proto bych si sama chtela vyplnit formular pro rodicovske prispevky a podat ho na podatelne.Muzete mi poradit, od kdy tam mam vyplnit jejich cerpani, kdyz jsem nastoupila na materskou 4. ledna 2018? A jakou maximalni castku si mohu mesicne zvolit? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1884
8.7.18 18:00

@winquee tak musis k tomu mit papir o PPM, tam je napsano do kdy cerpas PPM a v jake vysi. RP si muzes zvolit az do vyse PPM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
8.7.18 20:04

@winquee PPM u jednoho dítěte trvá 28 týdnů. A je na tobě, jestli začneš čerpat RP hned po vyčerpání PPM nebo až třeba po vyčerpání dovolené v práci. Akorát pokud bys chtěla čerpat už od měsíce, ve kterém dobíhá PPM, tak v tom měsíci RP náleží jen ve výši rozdílu zvolené částky RP a vyplacené PPM v daném měsíci. Pokud by tedy vyplacená PPM byla vyšší než zvolená částka, tak rovnou do žádosti napiš, že žádáš až od prvního dne následujícího měsíce.

Maximální částka RP (u jednoho dítěte) je 70 % 30násobku denního vyměřovacího základu (tvého DVZ pro PPM nebo DVZ otce dítěte). S tím, že každý může volit do částky 7600 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.7.18 20:23

Holky a víte něco víc o tom, jak se má RP navýšit o těch 50tis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
8.7.18 21:01
@Alžběta92 píše:
Holky a víte něco víc o tom, jak se má RP navýšit o těch 50tis?

Zatím je navýšení RP jen v rovině slibů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1095
16.7.18 19:18

Rodičovský příspěvek - co k vyřízení

Ahoj, co prosím aktuálně potřebují k vyřízení rodičovského příspěvku?

Občanka, kopie rodného listu, vyplněný formulář.

Když mi skončila smlouva, tudíž už nejsem zaměstnaná, tak Potvrzení o denním vyměřovacím základu (vydává zaměstnavatel) asi nedokladam co?
Tudíž potřebují něco k tomuto? To mi dají když to půjdu vyřídit na UP?
Potvrzení o nároku na dávky (náhrady) z Úřadu práce

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12236
16.7.18 20:48
@Alžběta92 píše:
Holky a víte něco víc o tom, jak se má RP navýšit o těch 50tis?

Ma se na 80,– tisic a pres leto se to ma pry projednat, protoze od noveho roku se s navysenim pocita..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.18 15:29

Dobry den potrebuji poradit 30.7 sem nastoupila na materskou dovolenou s dcerkou mesic predtim me zanikly davky na rodicak se synem takze sem jen presla s rodicaku na rodicak muj dotaz spociva ve vysi davek ted me doslo 5500 coz odpovida 4 lete variante co sem si zvolila ale nema ta davka prvnich 9 mesicu byt navysena alspon se synem sem prvnich 9 mesicu mela 8600 a pak 4300 taky na 4 letou variantu nevi nekdo jak to ted je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
21.9.18 15:39

@Lenasek8759 Čtyřletá varianta v té podobě, kdy se do 9 měsíců pobírala zvýšená částka a pak nižší do 4 let, byla zrušena od ledna.

Teď budeš pobírat normálně zvolenou částku po celou dobu do vyčerpání celkové částky. Co 3 měsíce si částku můžeš změnit. Do 7600 měsíčně může volit každý, nad tuto částku jen rodiny, kde aspoň jeden rodič doloží dostatečný vyměřovací základ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.18 15:56

Aha aha takhle to ted je tak dekuji za info ja uz se lekla ze se nekde stala chybicka uz sem chtela v pondeli na urad abych se na to optala ale prvne sem to skousela tady jestly nekdo nevi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat