Rodičovský příspěvek 2020 RP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@azaleila přece bylo všude uvedené, ze se týká všech kdo budou po novém roce pobírat rodičovský příspěvek a dítě ještě nedosahlo 4 let. Kdy se dcera narodila? Kdy bude mít 4 roky? Teď je novinka, ze můžeš brát 10tis bez ohledu na to zda jsi měla PPM nebo ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emisis píše:
@azaleila přece bylo všude uvedené, ze se týká všech kdo budou po novém roce pobírat rodičovský příspěvek a dítě ještě nedosahlo 4 let. Kdy se dcera narodila? Kdy bude mít 4 roky? Teď je novinka, ze můžeš brát 10tis bez ohledu na to zda jsi měla PPM nebo ne
já se omlouvám, ale už se v tom prostě neorientuju… četla jsem toho tolik… dceři budou 4 roky v květnu 2020…
Nemohla jsem si volit výši příspěvku, tak teď nevím, kde a koho žádat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emisis
a navýší se to tedy automaticky (to také bylo uvedeno) nebo je třeba někdde žádat? Předem děkuji za případnou odpověď… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@azaleila píše:
promiň, jestli se ptám debilně, ale, co je vyměřovací základ otce dítěte? já jsem si částku, jakou budu pobírat vzhledem k tomu, že jsem osvč nemohla volit, automaticky to bylo rozpočítané na ty čtyři roky a dlouho jsem si myslela, že se náš navýšení netýká, teď, po přečtení několika článků jsem na pochybách… a nevím, kam jít a o co žádat…
Vyměřovací základ potvrdí otci na OSSZ, pokud splňoval podmínky pro PPM on před narozením dítěte (dobu nemocenského pojištění). Tos mohla doložit už k žádosti o rodičák a neměla bys automatickou čtyřletou variantu, ale můžeš to doložit i teď a volit i přes 10 tis., pokud ten vyměřovací základ byl dost vysoký. Jinak už od roku 2018 není automatická čtyřletá varianta, takže už sis v 2018 mohla částku zvednout minimálně na 7600 kč měsíčně. Teď se to zvedlo na těch 10 tis. Na těch 10 tis. stačí odevzdat v lednu na ÚP formulář Volba výše rodičovského příspěvku, aby se ti to zvedlo od ledna. Přes otce by byly potřeba další papíry (od zaměstnavatele pro OSSZ, pak od OSSZ pro ÚP).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš píše:
Vyměřovací základ potvrdí otci na OSSZ, pokud splňoval podmínky pro PPM on před narozením dítěte (dobu nemocenského pojištění). Tos mohla doložit už k žádosti o rodičák a neměla bys automatickou čtyřletou variantu, ale můžeš to doložit i teď a volit i přes 10 tis., pokud ten vyměřovací základ byl dost vysoký. Jinak už od roku 2018 není automatická čtyřletá varianta, takže už sis v 2018 mohla částku zvednout minimálně na 7600 kč měsíčně. Teď se to zvedlo na těch 10 tis. Na těch 10 tis. stačí odevzdat v lednu na ÚP formulář Volba výše rodičovského příspěvku, aby se ti to zvedlo od ledna. Přes otce by byly potřeba další papíry (od zaměstnavatele pro OSSZ, pak od OSSZ pro ÚP).
Jsi zlatá! Teď se mi rozsvítilo…
děkuju moc, moc, moc ![]()
Nevíš náhodou, zda je ten formulář někde ke stažení?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš děkuju!!! moc, moc, moc! ani nevíš, jak jsi mi pomohla!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit