Rodičovský příspěvek - co a jak?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@j.a.n.i1 píše:
@mamkamarta A se synem si nárok na mateřskou měla nebo ne? Jinak budeš potřebovat podpis exmanžela, protože ofiko je do soudního vyřešení otcem on, přítel je zatím z pohledu úřadů cizí pán.
Nárok na mateřskou jsem neměla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mamkamarta Tak to máš smůlu a opravdu to bude na 4 roky. Ale podpis ex potřebuješ tak jako tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 a budu potřebovat ten denní vyměřovací základ, nebo ne. Někdo říkal, že musím mít sebou papír z gyndy (žádost o PPM)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mamkamarta Ne, pokud nesplňuješ podmínky, tak papír o denním vyměřovacím základu mít ani nemůžeš, protože ti nikdo nedá. Jako teoreticky, pokud ex podmínky splňuje, tak bys mohla dovalit jeho a na základě toho volit a pak až se změní otec v RL, tak by ti ho změnili na ten 4 letý. Jinak ano, některé úřednice tvrdí, že je potřeba ten papír z gyndy, ale jednak to žádný zákon nestanovuje a jednak je to totální kravina, protože ten papír nic nedokazuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 takbmoc děkuji. Snad nebudu nic moc potřebovat. Mám socialku v Praze a bydlim v Ustí n/L tak se mibtam nechce litat každý týden ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co je prosím potřeba na vyřízení rodičáku? Rodný list dítěte, občanka a ještě něco? Mateřskou jsem pobírala… Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 díky, a je to potřeba ikdyž chci pobírat tu nejnižší částku (těch cca 7600)?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Laurie Vyplnit žádost o rodičák, doložit papír od OSSZ s výto toho vyměřovacího základu či dávky, doložit kopii RL.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit