Rodičovský příspěvek na 34 měsíců
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Rodičovský příspěvek na 34 měsíců
Dobrý den, chtěla bych se zeptat vím že rodičovský příspěvek je možné pobírat 2,3,4 roky ale je možné ho pobírat 34 měsíců což znamená 2 roky a 10 měsíců? Nebo je danné že to musí být jen roky? Děkuji za odpoveď
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@nozu to jsem chtěla vědět😁 moc děkuji. Vlastně v žádosti píšu jen častku kolik chci pobírat a od kdy že ano? Nenašla jsem tam nikde kolonku do kdy😊
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nevím, kde vzniklo přesvědčení, že je to na 2, 3, 4 roky? Tahle volba platila strašně krátce tak někdy před 10 lety a od té doby to furt zůstává v povědomí lidí… Výše rodičovského příspěvku je pevně daná částka, kterou si můžeš rozdělit, na jak dlouho potřebuješ, maximálně do 4 let věku dítěte. Nahlásíš měsíční částku, dejme tomu 10 000, touto částkou celkovou výši podělíš, a tolik měsíců pobíráš. A za tři měsíce to zase můžeš změnit. Tak si to spočti, jak to bude vyhovovat, je to na tobě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk to bude ještě déle. Mým dětem je 10 let a už tenkrát jsem si volila (libovolnou) částku, jakou chci čerpat a podle toho se vypočítala doba, po kterou mi RP bude chodit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Popokatepetla mému 11,5 a nastavovala jsem si to na dva roky tehdy, ale vím, že to na ty 2-3-4 změnili relativně krátce předtím a pak ještě během mého rodičáku se to zas změnilo na tu průběžnou variantu. fakt nechápu, proč ze všech těch možností, které se za ty roky různě upravovaly, zůstala spousta lidem zrovna pevná varianta 2-3-4 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono než se to měnilo na 2-3-4, tak byla pevná měsíční částka a bylo jedno jestli se čerpala 3 nebo 4 roky. Pak zvedli tu pevnou částku na +- 7500 Kč, přišla krize a na 4 roky bylo těch 7500 pro rozpočet moc, tak udělali pevně dané částky na učité doby čerpání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@magratka jo. V jednu dobu to na 4 roky vycházelo v součtu lépe než na 3. Pak to sjednotili, aby byla částka stejná pro všecky varianty. Pak, když už byla pevná částka, umožnili ji rozložit na libovolnou dobu mezi 2-4 roky. Pak zvedli spodní hranici částky, aby se počítala dle výdělku, takže se to dalo čerpat i kratší dobu než dva roky. Taky se to dá, nevím, odkdy, co tři měsíce měnit. Někdy mezitím zvedli celkovou sumu z 220 na 300 000. Do toho dlouho platilo, že co se vyčerpá, to se vyčerpá a s narozením dalšího dítěte konec. Pak to při narození dalšího dítěte nechají jednorázově dobrat. Teď snad zvažují zkrouhnout horní hranici na tři roky. Aspoň takhle nějak si to pamatuju
Každou chvíli jinak, stále nás udržují ve střehu
Přesto všecko jsem ještě nedávno slyšela jednu kolegyni, jak se ptá druhé - a dáš si to na dva, tři nebo čtyři roky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk píše:
@magratka jo. V jednu dobu to na 4 roky vycházelo v součtu lépe než na 3. Pak to sjednotili, aby byla částka stejná pro všecky varianty. Pak, když už byla pevná částka, umožnili ji rozložit na libovolnou dobu mezi 2-4 roky. Pak zvedli spodní hranici částky, aby se počítala dle výdělku, takže se to dalo čerpat i kratší dobu než dva roky. Taky se to dá, nevím, odkdy, co tři měsíce měnit. Někdy mezitím zvedli celkovou sumu z 220 na 300 000. Do toho dlouho platilo, že co se vyčerpá, to se vyčerpá a s narozením dalšího dítěte konec. Pak to při narození dalšího dítěte nechají jednorázově dobrat. Teď snad zvažují zkrouhnout horní hranici na tři roky. Aspoň takhle nějak si to pamatujuKaždou chvíli jinak, stále nás udržují ve střehu
Přesto všecko jsem ještě nedávno slyšela jednu kolegyni, jak se ptá druhé - a dáš si to na dva, tři nebo čtyři roky?
Taky se mě v práci (kam chodím na brigádu) hned ženský ptaly, kolik let budu doma
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit