Rodinné finance a výdaje na týden/měsíc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27730
13.8.17 20:40

Blbost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
13.8.17 20:43

Ne. Radeji bych dva roky setrila bokem, prodala to původní, a pak koupila nejakou lepsi ojetinu za hotove :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.17 20:44
@j.a.n.i1 píše:
Ne, kupovat si nové auto na úvěr mi přijde jako totální pitomost.

A staré? Potrebujem velke rodinne.
Nechci ojetinu za sto tisic, ktera se co chvíli po…
Radi bychom treba rocni, at s tim nejsou dalsi naklady a je spolehlivé.

Nevim, no. :nevim:
Zizi

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.8.17 20:47
@PandaVanda píše:
Ne. Radeji bych dva roky setrila bokem, prodala to původní, a pak koupila nejakou lepsi ojetinu za hotove :nevim:

Aktualne stare zemrelo. :?
Nesetrili jsme na nej protože puvodni nebylo staré (9 roku), a penize sly na novou strechu, okna, kotel atp.

V zasade mame velké veci hotove a male pujdou pomaleji, stradat nebudem.
Ale sedm let je sedm let.
 Z.

• Citovat
  • Upravit
101911
13.8.17 20:48
@Anonymní píše:

No, ona možná ta ojetina za 100 bude spolehlivější, než to roční auto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
@Anonymní píše:
Radi bychom treba rocni, at s tim nejsou dalsi naklady a je spolehlivé.Nevim, no. :nevim:
Zizi

A co setrit a koupit pozdeji za hotove? Klidne odkladat tech 5 tisic. Uvidis, jestli to pujde…Potrebujete ho hned ted?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27730

A jaký chcete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.17 20:49

A dík za nazory. Taky si moc nejsem jistá.

Z.

• Citovat
  • Upravit
33005
13.8.17 20:51
@Anonymní píše:
Radi bychom treba rocni, at s tim nejsou dalsi naklady a je spolehlivé.Nevim, no. :nevim:
Zizi

Tak ale za roční ani nové auto bych při stavu vašich financí nezaplatila 420 000. Jestli to auto fakt potřebujete (jako že bez něj nemůžete fungovat), tak ho asi stejně budete muset na úvěr koupit, když na něj nemáte de facto nic našetřeno. Ale koupila bych co nejlevněji, tedy ne úplnou šunku, ale ne auto za téměř půl mega. Hledala bych třeba ojetá auta do 200 000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
13.8.17 20:51
@Anonymní píše:
Nesetrili jsme na nej protože puvodni nebylo staré (9 roku), a penize sly na novou strechu, okna, kotel atp.V zasade mame velké veci hotove a male pujdou pomaleji, stradat nebudem.
Z.

A oprava stoji hodne nebo jak? Devet let neni zas tolik… :think: Jinak i to nefunkcni auto lze prodat alespon na dily. Lepsi nez dratem do oka… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
13.8.17 20:53

Ne. Případně kdybych auto hodně potřebovala, tak bych uvažovala o půjčce od rodičů, u kterých vím, že kdybych se dostala do problémů (nemoc, ztráta práce), tak mi se splátkou počkají.
A jak moc to auto potřebujete? Je to otázka přežití nebo spíš pohodlnosti? Já jsem v půjčkách dost opatrná, upřímně, na střední jsme kdysi měli přednášku od exekutora a jeho hlavní rada, kterou si pamatuju doteď, je nepůjčovat si na věci, které opravdu nutně nepotřebuju. A narovinu je to asi ta nejužitečnější rada, kterou mi mohl kdokoliv ohledně finanční gramotnosti dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
13.8.17 20:53
@Svistice píše:
Tak ale za roční ani nové auto bych při stavu vašich financí nezaplatila 420 000. Jestli to auto fakt potřebujete (jako že bez něj nemůžete fungovat), tak ho asi stejně budete muset na úvěr koupit, když na něj nemáte de facto nic našetřeno. Ale koupila bych co nejlevněji, tedy ne úplnou šunku, ale ne auto za téměř půl mega. Hledala bych třeba ojetá auta do 200 000.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
13.8.17 20:56
@Anonymní píše:
Nesetrili jsme na nej protože puvodni nebylo staré (9 roku), a penize sly na novou strechu, okna, kotel atp.V zasade mame velké veci hotove a male pujdou pomaleji, stradat nebudem.
Z.

Umřelo vám 9 let staré auto?

Já bych do koupi auta na úvěr nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
13.8.17 21:01

Nove auto je obecne blba investice, sotva s tim vyjedes, tak jeho hodnota pada jen dolů… Zadluzit se na 7 let (cena auta + uroky) a jen se klepat, abych vysla. To fakt ne, je to vazne zbytecny. Totalni blbost.

Příspěvek upraven 13.08.17 v 21:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.17 21:02

To je těžké, já třeba ne. Stejně jako rodina mé sestry, mohli by si koupit nové auto i bez splátek, ale kupují ojeté cca 150 tis., ale oni nemají jen jedno. Ale třeba mí rodiče či bratrova rodina by si ojeté nekoupili. Něco našetřili a pak spláceli. Ale oni ho pak mají podstatně více let než v prvém případě.
Prosím anonymní - finance.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný