Kdy dát dítěti poprvé rohlík?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@rejžička píše:
@gabi.design A od kdy jsi ho mazala Lučinou, nepamatuješ se?
Od 9 měsíců - jen slabě máznuto.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gabi.design píše:
Od 9 měsíců - jen slabě máznuto.
Tak to je fajn, asi zkusím. Já zrovna včera přemýšlela, že už by prtě možná zvládlo i něco na ten rohlík a ne pořád jenom kousíčky jako rybička. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
síťka na ovoce
Jak prosím vypadá síťka na ovoce a kde ji koupím? holčička se mi dusí i po nastrouhaném jablku
děkuji
- Citovat
- Upravit
Síťka se kupuje v obchodě pro děti, stojí cca od 130,– do 250,– jsem s ní hrozně spokojená, malý má už rok, papá i kousky, ale i tak mu dávám ovoce do síťky a on si to v klidu žužlá a nemám strah, že se bude dusit ![]()
- Citovat
- Upravit
?? Tyjo malému je 7 měsíců a jeho hlavní jídlo je beba 2 mlíko a sem tam obden dostane takovou tu skledničku mrkev nebo ovoce a to ještě třeba jen půlku
To mu můžu dát normálně nějakou křupku piškot nebo rohlík??? Hnusný tukový bílý rohlík, který nejím ani já protože je to humus?? Jsem mylslela že se to do roku ani nesmííí. Já měla skoro histerák když mu babička dala žužlat kousek jabka. Tak to jsme teda vedle jak ta jedle koukám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zilinkaz Prosím tě, dávej mu, co chceš… dobrej výlev toto…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zilinkaz V sedmi měsících by dítě na UM už mělo dávno mít pravidelně příkrmy. Minimálně obědy. Syn v této době měl klasika oběd (masozelenina + příloha), na svačinku ovoce a od osmi měsíců jsme začínali s jogurtem. A ano, rohlík nebo křupka se doporučují pro kontakt s lepkem). Když se ti to hnusí, upeč vlastní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
.. a nebo ho udržuj na UM klidně do roka, aby náhodou neochutnal něco „špatného“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ankasz maly byl na Um. Od ukonceneho 3. Mesice mel prikrmy..mrkev a za tyden brambor.. Rohlik mel urco v 6 mesici. V 9 chodil a jedl uz vesmes normalne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ankasz píše:
Ahojky, jen tak pro zajímavost, v kolika měsícich jste dali dítěti poprvé rohlík nebo kůrku chleba na žužlání?
KDYŽ MÁ HLAD…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zilinkaz Rohlik bych mu davala az bude dobre kousat, po kontaktubse slinama se z toho udela rozzuzlana hmota, ktera se rada lepi na patro. Zase takovej hnus to neni…jsou vetsi sajrajty. Ja jsem zvolila toastovy chleba bily. Cokoliv z tmave mouky by se nemelo davat…zatezuje to travici ustroji.
Je fakt, ze mimcu muzes dat cokoliv…ja jsem tedy zastance zvykat mimco na nasi stravu az od roka, omacky od pul roka, to mi jde proti srsti.
- Citovat
- Upravit
@zilinkaz Ty jo, a dokdy ho jako chceš držet na UM? A co na jablku špatného prosím tě
Mezi 4. a 7. měsícem by mělo mimino ochutnat co nejvíc věcí (samo neslaných, neslazených).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zilinkaz A na mlíku bude až do školky? Dneska teda jeden výlev lepší jak druhý. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Fiiiiha, divim se, ze moje dite jeste zije
ani ti nebudu psat ty „histeraku“ co vse moje dcera do roka ochutnala a jedla ![]()
Omlouvam se, ale nemuzu jinak… histerak jsi nejspis chtela odvodit od slova hysterie, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zilinkaz ty ho udržuješ jen na UM?
dítě na um má mít příkrmy od 4. měsíce.. jinak dávej co chceš, to je každého věc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit