Kdy dát dítěti poprvé rohlík?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
Místo rohlíku jsem dávala chleba- tolik se nelepí nna patro. Jinak v tomhle věku křupky, kukuřičné plátky, rýžové chlebíčky. Se syrovým ovocem jsem začala později, ale nevím kdy. Jo, banán je ok, nebo zkus uvařit mrkev, jestli mu bude chutnat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bohužel u nás to dopadlo jak píšeš. Asi máme hladovce, ale ať mu dám cokoliv do ruky, tak má tendenci to do té pusy narvat celé nebo si aspoň ukousne maxikus a začne se dusit ![]()
Takže u nás jedou jen křupky.
Holky, vám se u toho nedusí?
- Citovat
- Upravit
7,5 měsíce už jsem dala. Jela teda od pul roka v křupkách a vydrželo jí to do teď(rok) jinak jsem dávala do ruky cca od 7-8 měsíce, okurku, papriku, rohlíku jsem se bála, ale občas taky dostala(spíš při nakupovaní jako uplatek) ale raději kurku chleba. Piškoty nedávám teda vůbec, ochutnala asi jen jednou u babičky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Poprvé „něco do ruky“ dostal syn někdy mezi 5 a 6 měsícem a to kukuřičnou křupku - zuby měl první až v 9 měsících, takže ukousnutí nehrozilo a ty křupky se hned v pusině rozpustí. Od 7 měsíců dostával občas i baby sušenku. Rohlík začal dostávat až v roce a to se přiznám, že spíš z mé pohodlnosti - strašně mě vadí ten bordel a drolení, navíc se mu to lepilo na patro, neměla jsem na to zkrátka nervy a co si budeme povídat, on bílý rohlík stejně nemá žádnou výživovou hodnotu. Dostával pravidelně od 8 měsíců chléb s něčím. Ten jsem nakrájela na kostičky a krmil se sám, ani zuby nepotřeboval. Do roka bez kůrky, od roka mu nechávám už i kůrku. Ovoce a zeleninu dostává taky zhruba od těch 8 měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak asi to zkusím, ale mám hroznej strach z toho dušení
A ten chleba na kostičky, to s tím udělá co to mimčo? Nějak to požvejká a spoklne? To si vůbec nedokážu představit.. A čím to mažete?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marmelada78 píše:
No tak asi to zkusím, ale mám hroznej strach z toho dušeníA ten chleba na kostičky, to s tím udělá co to mimčo? Nějak to požvejká a spoklne? To si vůbec nedokážu představit.. A čím to mažete?
Jojo - malej to v puse požvejkal dásněma a spolknul. Akorát ze začátku jsem ho musela hlídat a dávat mu to do pusy sama, protože si byl tím chlebem schopný nacpat celou pusu a pak samozřejmě žvejkat nemohl. Asi měl strach, že mu to sním.
Ze začátku jsem mu to mázla máslem nebo Lučinou, pak jsem začala přidávat plátkový sýr - mozzarelu a šunku. Hodně měl a má rád pomazánky - do té lučiny se dá přidat třeba nastrouhaná mrkev - to měl asi nejradši.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marmelada78 mažu mu chleba na kostičky s máslem a dávám mu to do pusiny já, protože sám má tendenci to patlat a nebo se cpe a cpe, až má plnou pusu a nestačí kousat ![]()
Zub má 1, rozmělňuje na dásních.
- Citovat
- Upravit
Rohlik do ruky davam asi od 8 mesicu, hlavnev obchode mu pulku ulomim a on pak neprotestuje, ze nakupuju. A nedusil se ti nikdy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malej ji rohliky zhruba od sedmi mesicu. Zpocatku se parkrat zakuckal, ale po dvou, trech rohlikach na to prisel a krasne si zuzla. Obcas kouse, obcas si to trha rucickou a dava do pusy. Pak ma tendenci cpat si do pusy i vetsi kousky, ktere mu v rucicce zustanou, to ho musim hlidat, protoze by byl schopnej se tim udavit. Kdyz ma v rucicce vetsi kus, tak kus odtrhnu, aby to bylo mensi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Začli jsme křupkama asi v 6-7 měsíců a rohlík dostal asi v 8-9 měsíců. Dostal ho do ruky a rozslintsal, doma ho dostal na kostičky s máslem, pak se sýrem, salámem, marmeládou, pomazánkou. Kostičkama jsem ho musela krmit, jinak by to bylo všude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rohlík jsem dala na žužlání v 6 a půl měs. jako seznámení s lepkem, vždycky jsem mu kousek ulomila. Samozřejmě je třeba u toho dítě hlídat a nenechávat samotné, kdyby se zakuckalo nebo tak. Náš malý u toho vždycky vydrží být hodný a strašně ho to baví žužlat jen je pravda, že potom bordýlek je ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gabi.design A od kdy jsi ho mazala Lučinou, nepamatuješ se?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
síťka na ovoce
Já tedy 100% doporučuju síťku na ovoce. Stojí cca 150,– a můžete to ní dát jaké koli ovoce či zeleninku a nemusíte se bát, že se prcek udusí ![]()
- Citovat
- Upravit
@marmelada78 Aha
Tak já šmouleti od půl roku občas podstrčím pevný kus ovoce na žužlání - meloun, jablko (to mu zrovna nejede..) a tak..
Pokud ti nejde o lepek, rohlíku bych se nebála, samozřejmě, může vdechnout kousek, ale to se může zakuckat i přesnídávkou..