Kdy dát dítěti poprvé rohlík?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
871
13.7.11 22:26

No vidíš… ty bio by taky nemuseli být špatný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
13.7.11 22:28

Ten náš nemá většinou nic (supermarket), ale tyto křupky zrovna jo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
14.7.11 08:43
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
14.7.11 09:24

Tak, dneska jsem je koupila… v DM jsem koupiloa a po rozbaleni se zdesla, dalo to zabrat i mi ji snist!!! 8-o Byla strasne tvrda a mala ji hazi tak mozna po psovi :nevim:
Nicmene ve zdrave vyzive jsem koupila nejaky balik s myskou a slonem a ty chroupe vylozene s pomlaskavanim… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
14.7.11 09:24

Tak, dneska jsem je koupila… v DM jsem koupiloa a po rozbaleni se zdesla, dalo to zabrat i mi ji snist!!! 8-o Byla strasne tvrda a mala ji hazi tak mozna po psovi :nevim:
Nicmene ve zdrave vyzive jsem koupila nejaky balik s myskou a slonem a ty chroupe vylozene s pomlaskavanim… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vreunka
15.7.11 08:26

Tak ono to jidlo bylo ze zacatku pouze ve stylu ochutnavani. Nebylo to tak, ze by mi holka uz v 5 mesicich snedla misticku treba polevky.. Jinak kojena byla 7 mesicu. Kdyz uz jsou prikrmy od 4.mesicu, tak nevim proc by dite nemohlo mi treba normalni polevku… Uz i v pul roce se davaji jogurty. Ale jako nechci se dohadovat. Pisu jen jak to mame mi. Je na vas ostatnich jak se budete starat :-) Navic ma 3× denne sunar a s jidnem a po zdravotni strance jsem v pohode.

• Citovat
  • Upravit
9649
15.7.11 08:44

My jsme taky zacinali v prikrmech brzo… ted ma pul roku a dlabe toho docela dost! Vcetne ovoce, testovin, ryze, a sem tam i nejaky mlecny vyrobek… :nevim:
Jsou dva extremy - znam holku, ktera dala krupky az ted v jednom roce, ovoce snad jen banan a jablko, testoviny a ryzi taky ted v roce!
Zase jedna maminka v okoli dava ditku pudink a krupici uz od konce ctvrteho mesice!
Takze my jsme zvolili zlatou stredni cestu a citim, ze to tak je spravne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
12.7.12 09:22

Chtěla bych oživit tuhle diskusi, syn 7,5m je na příkrmech od toho 6.měsíce, jíme všecko -teda zeleninu, masozeleninu, ovoce, bílý jogurt, no kaše nechce. Ale jde mi spíš o to, kdy jste dali dítěti něco žužlat do ruky - včera jsme byli na návštěvě a paní mi nabídla pro syna do ruky okurku hadovku, nechtěla jsem být za hysterku ale se staženým zadkem jsem ho sledovala, nicméně byl úplně nadšen, má teda dva zoubky, takže občas něco uloupl a spolkl, ale dobrý.. Tak mě napadlo jestli už mu občas něco do ruky dát? Nemůže se začít dusit? A co je nejvhonější? O kukuřičných křupkách jsem si tady početla, ale jinak? Mně třeba rohlík tak nějak je proti srsti, mám pocit že si ukousne dost velký kus a nemá šanci to spolknout, navíc se to lepí na patro.. Ale vídám to běžně snad ještě menší děti s rohlíkem v ruce. Co vy na to? Třeba ten okurek, kus jabka, piškot?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
12.7.12 09:24

V 5ti měsících ale jen prop zábavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
12.7.12 09:26

Rohlík jsem dávala kolem 7 měsíce, stejně si ho akorád ožužla ze všech stran a zahodí. Kočár je obvykle celý zalepený, ale malá je blažená :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
12.7.12 09:27

Naše pediatrička podle nejnovějších výzkumů doporučuje dát jednorázově kousek rohlíku či jeden piškot, rozdrobený v mateřském mléce mimi na čtyřech měsících, když je ještě plně kojený, aby tělo přijalo lepek.
Podle mě je to nesmysl a lepek nezačneme dítěti podávat dřív než na dvou, třech letech. U nás všeobecně pečivo, knedlíky apod. moc nejedou, takže v naší rodině s tím problém nebude.

• Citovat
  • Upravit
3157
12.7.12 09:27

@Baruska2011 Hmm.. tak malej ho nežužlá, prostě si trhá kusy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
12.7.12 09:28

@marmelada78 já dávám doi ruky jídlo už od 5 měsíce možná dřív, naučil se tak krásně papkat zezačátku to byla hra te ď už většinu sní, má dva zuby, u jídla ho hlídám obvykle se zakucká :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
12.7.12 09:29

@Amber_1977 To je ale něco jiného, podle naší mudr mám taky dát normálně piškot do přesnídávky, takže ho tam rozdrobím a v pohodě.

Mně jde o ta „pevná jídla“ do ruky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
12.7.12 09:30
@marmelada78 píše:
@Baruska2011 Hmm.. tak malej ho nežužlá, prostě si trhá kusy :think:

Tak mu ho zkus dát a buď u něj, kdyby se náhodou začal dusit. Ale co mám vypozorované, tak tyhle věci zvládnout na výbornou, ale dusí se maličkým kousek mrkve nebo brambory v příkrmu :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí