Kdy dát dítěti poprvé rohlík?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
455
23.10.14 20:19

@zilinkaz A co na to vlastněrříká doktor, ze malému nedavas prikrmy? Nebo se nepta? Dávek mu už normální jídlo. Potřebuje ho. Už se víc hýbe, pretaci se a tak potřebuje víc kkalorií a taky aby mu sílily svaly a tak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
23.10.14 20:22

@zilinkaz z jablka hysterak? Docela bych chtěla vidět, co bys dělala, kdyby se ti 5 měsíční prcek sám přesunul k misce s jablky a jedno začal žužlat. Takhle totiž přišel můj prcek k prvnímu příkrmu.
Jinak si dávej co uznáš za vhodný. Ale chtělo by to k tomu přistupovat se zdravým rozumem a zbytečně to nehrotit.

• Citovat
  • Upravit
35545
23.10.14 20:23
@zilinkaz píše: ?? Tyjo malému je 7 měsíců a jeho hlavní jídlo je beba 2 mlíko a sem tam obden dostane takovou tu skledničku mrkev nebo ovoce a to ještě třeba jen půlku 8o 8o 8o To mu můžu dát normálně nějakou křupku piškot nebo rohlík??? Hnusný tukový bílý rohlík, který nejím ani já protože je to humus?? Jsem mylslela že se to do roku ani nesmííí. Já měla skoro histerák když mu babička dala žužlat kousek jabka. Tak to jsme teda vedle jak ta jedle koukám.

Já bych zase měla hysterák z tebe, řvát kvůli jablku :roll: ty nejsi vedle, ty jsi úplně mimo :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
23.10.14 20:27

@zilinkaz v 7m jen na UM…no s prikrmama by se melo zacinat cca v tech 4-6m aby si dite dobre zaclo zvykat na jine veci a dobre je snaselo… na jablku nevidim nic spatneho a nechapu proc z toho delas rakovou vedu. Jinak rohlik je dulezity deti by meli bile pecivo aby si zvykali na lepek naopak tmave pecivo je pro ne tezke na traveni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
23.10.14 20:27
@kozisek píše:
Já bych zase měla hysterák z tebe, řvát kvůli jablku :roll: ty nejsi vedle, ty jsi úplně mimo :P
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trudinka
23.10.14 20:29
@kacz píše:
@zilinkaz Prosím tě, dávej mu, co chceš… dobrej výlev toto…
:lol: Jojo, souhlas

@zilinkaz
Náš malej na něm byl od roku závislej, každej den jeden…by tě asi trefil šlak viď? :lol: No ale když ti dítě téměř NIC nejí, tak jsi ráda alespoň za ten bílej hnusnej tukovej rozhlík. Já ho teda mám dcela ráda.

• Citovat
  • Upravit
7904
23.10.14 20:33
@kozisek píše:
Já bych zase měla hysterák z tebe, řvát kvůli jablku :roll: ty nejsi vedle, ty jsi úplně mimo :P

Hm, tak nějak, pošahaná matka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
23.10.14 20:34
@Trudinka píše: :lol: Jojo, souhlas@zilinkaz
Náš malej na něm byl od roku závislej, každej den jeden…by tě asi trefil šlak viď? :lol: No ale když ti dítě téměř NIC nejí, tak jsi ráda alespoň za ten bílej hnusnej tukovej rozhlík. Já ho teda mám dcela ráda.

Miluju mekky rohlik, na nej prave maslo, mnam mnam. Dite jsem kojila a prikrmy dostaval od 5.mesice, na konci 6. jedl uplne vsechno a kojeni jen 2× denne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
23.10.14 20:47

@zilinkaz Tak můžeš dát spíš kousek chleba, aby si zvykal na lepek. Rohlíkem se děti rády přidusí. Křupky a piškoty už hoky v 7 měsícíh normálně žužlaly… každý extrém je špatný - i ten tvůj a na hysterické výlevy pozor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
23.10.14 21:20
@veronika6913 píše:
@zilinkaz v 7m jen na UM…no s prikrmama by se melo zacinat cca v tech 4-6m aby si dite dobre zaclo zvykat na jine veci a dobre je snaselo… na jablku nevidim nic spatneho a nechapu proc z toho delas rakovou vedu. Jinak rohlik je dulezity deti by meli bile pecivo aby si zvykali na lepek naopak tmave pecivo je pro ne tezke na traveni.

Souhlas :palec: Přesně tmavé pečivo doporučují až tak od 3 let kvůli trávení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
29.10.14 15:27

Ježiš…jste se zas do mě dokonale matky co všechno ví pustili… :roll: (nemyslím uplně všechny komentáře ale většina) Psala jsem že příkrm dávám, ale když mi babička řekla že dala malému jabko v kuse ve 4 měsíci, tak jsem nadšená nebyla.(když se ani nezeptala) Na UM,,jen" samozřejmě není a do školky nebude. Já měla šok s tím rohlíkem (když se v každé druhé studii uvádí jaký je to hnus)…jasně bavila jsem se s paní která dává svému půlročnímu prakticky všechno co jí doma, takže guláš s knedlíkem, klasicky kořeněný atd. Tak je mi jasné že si každý může dělat co chce. Ale v dnešní době neobyčejně nekvalitních potravin v obchodech mi to přijde nečekaně benevolentní, hlavně tady na emiminu. Každý prd se tu řeší pod lupou s důležitostí inkvizičního procesu a šok z rohlíku pro dítě co má dva zuby a 7 měsíců je už hysterie. :jazyk: :lol: :lol: No nic už jsem ho nechala drobit po posteli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
29.10.14 16:53

@zilinkaz tys napsala že babička dala malému žužlat jabko nenapsala jsi kolik mu v té době bylo tak se nediv že tady tak holky vyletěli…
jinak co se rohlíku týče studie mohou uvaddět co chtějí..možna pravdívé možna neoravdivé věcí, ale já u toho dělám a kdybys viděla jak se dělá tmavé pečivo a co se do toho dava tak by jsi vzala zavděk to světlé…všichni co u toho jsou ji světlé pečivo a ne tmavé…a to není vyrobené jak se zachce, ale podle norem…to že je na zabaleném pečivu na etiketě napsaného něco jiného je věc druhá…

• Citovat
  • Upravit
jana-ul.
10.11.14 23:33

Rohlík jsem dávala až nějak okolo roku. Dcerka neměla zoubky, první se vyklubal těsně před rokem. Bála jsem se, aby jí nezaskočilo, takže jsem dávala jen kukuřičné křupky, které se rozpustí. Kamarádka, která už měla v té době druhé dítě mi říkala, že u prvního se také bála, a u druhého začínala daleko dříve. A asi měla pravdu. U druhého už se asi tolik bát nebudu. Oni jsou přeci jen šikulky, a poradí si řekněme od toho 8. měsíce určitě :)

• Citovat
  • Upravit
215
19.11.14 11:28

Tak syn (8. měsíců) si s rohlíkem spíš jen tak pohrál a podruhé už nejevil zájem. Zelenina ani maso mu nejede v naprosto žádné podobě. (domácí, kupované..kombinace zeleniny atd…) na všechno hází šílené obličeje a předvádí dávivý efekt, jak je to hnusné. Takže jediné co je ochoten jíst je holt ovocné přesnídávky a to mlíko. Nutit mu to násilím nemá smysl, nechám tomu volný průběh. Mě ta zelenina taky nejede, tak s emu nedivím…asi bude po mě:p

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
1.10.19 23:25

Křupky lze koupit v DM drogerii. Malá ma rada rýžovo čočkové. Bez soli a cukru. Doporučuji. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí