Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, prosím o radu kterou z těchto autosedaček koupit pro ještě nenarozené mimčo?
Líbí se mi všechny tři, jen u M-C váhám kvůli tomu pásu, byla jsem zvyklá na pětibodový.
Za všechny vaše zkušenosti děkuju ![]()
Alice
měla jsem na Vojtu MC cabriofix se základnou isofix, spokojenost maximální, když jsme kupovali, byla v téhle kombinaci vítězem ADAC testu (2007léto), což pro mě bylo rozhodující, o jiné jsem ani neuvažovala…
tříbodového pásu bych se nebála, dítě tam fakt hodně drží, a mně se líbilo, jakou má vložku pro novorozence, neklimbá jim v tom hlava, za mě 1*
pro mě bylo při výběru sedačky nejdůležitější bezpečnost. věřila jsem testům ADAC:
http://www.adac.de/…/default.asp?…
koukám, že letos vyšla romer se základnou i cybex „jen“ gut.
vloni vyšla romer babysafe s isof. na ++ (sehr gut)
a předloni cabriofix s isofixem na ++
myslím, že ať vybereš jakoukoliv, nic nezkazíš, jsou to bezpečné sedačky. ještě - budeš ji vozit na podvozku? mně se to moc osvědčilo..
z hlediska bezpečnosti jsou na tom podobně : Römer a MC má na isofixové základně 5 hvězdiček, Cybex je nbez základny a má 4 hvězdičky, stejně jako Römer či MC bez základny, takže z bezpečnosti je jedno kterou pořídíte, všechny jsou na špici.
Cybex a Römer používají 5ti bodové pásy, aRömer je z nich nejprostornější a má nejvíce barev na výběr.
Ahojky, obnovuji diskuzi. Vybírám mezi autosedačkami a zaujaly mě tyto dvě. Koukala jsem, že co se týká bezpečnosti, jsou skoro stejné, isofixovou základnu používat nebudu. Römerka by měla být větší, ale bojím se, jestli nám na ni bude stačit pás v autě (máme VW Golf IV rok 2002). Jaké máte zkušenosti? A vešla se vám dítka do nich v pohodě i třeba v 8 měsících?
Já mám Roímer baby save plus. Obě cěti jí měly do roka. Přitom kluk v roce měl 15kg. Ted jí mám na malou a ta je drobínek má 8500g v 8 měsících takže ta jí bude mít v pohodě. Ikdyž možná ne na dýlku je dlouhá. Takže jestli budem měnit tak jen kvůli dýlce
Mám na ní i britax cestovní systém. Nacvakneš a jedeš třeba na nákup + 2 báze do dvou aut a 2 originál potahy v červené a tyrkysové. Budu to pak prodávat
![]()
@handulinda v Golfu IV máte isofix, tak kupte isofixovou základnu s Römerem a budete mít nejbezpečnější sedačku, s isofixem má totiž 5*, bez isofixu má Römer i Cybex 4
@steeve To mame, ale taky parkujeme na sidlisti a nenechavame nic v aute. I synovu autosedajdu uklizime, tak je to pro me dost nepraticky, nehlede na financni stranku.