Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
No to pocení v autosedačce je jasný…tomu se moc nedívím, ale ty žlutý fleky pod hlavičkou ně fakt štvou…sedačka vypadá jak po X dětech a ne jako 3 měsíce stará… neprodává se pak třeba alespoň nový podhlavník??? Úplně nový potah se mi fakt kupovat nechce…
Xhnip píše:
No to pocení v autosedačce je jasný…tomu se moc nedívím, ale ty žlutý fleky pod hlavičkou ně fakt štvou…sedačka vypadá jak po X dětech a ne jako 3 měsíce stará… neprodává se pak třeba alespoň nový podhlavník??? Úplně nový potah se mi fakt kupovat nechce…
my meli a jeste mame podhlavnik tento a vyndavam ho jen na zimu, kdy je mala v bunde s kapucou - kdyz vim, ze bude chrnet kapucu na bunde necham, kdyz ne, tak odepnu…
http://www.babystyle.cz/…romer-9-18kg
funguje skvele, da se dobre odepnout a zapnout a po vyprani je hned suchy…
Jenze my mame sedacku Romer Duo Plus, ktera se da pouzit s isofixem nebo bez dle auta (kupovali jsme ji, kdyz predchozi Swift isofix nemel a novy nastupce Swifta uz ho ma), koukam ze King uz nejake podhlavniky ma…
Jinak ja bych reklamovala, za to nic nedas - nevim, kde si sedacku kupovala, ale treba v obchode z meho odkazu, kde autosedacky kupuju ja, pac sidli nedaleko a majitelka je moc ochotna, po dobu reklamace tusim zapujcuji autosedacku nahradni.
Já neříkám, že se mi v ní dítě nepotí, ale to, že z toho nemám žádné „mapy“ na potahu. Jediný flek nám udělal jahodový nanuk a šlo to vlažnou vodou dolů.
Hanka1 píše:
Doporucuji bud letni potah primo na jednotlivy Romer nebo radeji vlozku Aerosleep - ditko se nepoti a sedacka se uchrani a je pouzitelna do vice typu sedacky:http://www.babystyle.cz/…plnky-romer/
osobne vykrik „zlaty Cybex“ mne pobavil, podle mne se poti ditko v kazde sedacce kde je plast a umely material (polystyren) a muze byt potah treba z hedvabi ci vlny…pro mne je podstatne u autosedacek bezpecnost a vysledky crashtestu a v tomto pripade je Romer jednicka na trhu uz dlouhodobe, at si kdo chce co chce rika.
Cimz teda nechci rict, ze Cybex jsou spatne sedacky - nejsou a naopak. Byt financne limitovana pri vyberu sedacky tak volim Cybex hned po Romeru a MaxiCosi a radim ho do takove nejlepsi trojice z hlediska bezpecnosti.
Naprosto souhlasím. Bohužel když to člověk veme kolem a kolem, tak já když sedím v autě, tak jsem taky durch propocená. My máme od začátku jen Roomery, protože jsou dostupné a nejlíp vycházejí v testech bezpečnosti. Stačí dokoupit vložka. Sice máme jen ten letní potah, ale aspoň to saje a dá se vyprat.
A můžu říct, že jsou i velice pohodlné.
Trošku oživím diskuzi, už i u nás se povedlo, že prcek má v Romeru s tímhle potahem pod hlavou flek, chtěla bych se zeptat, jestli to zkusil někdo odstranit nebo je to fakt „vyžraný“?
Normálním způsobem se to nevypere, to je mi jasný, tak jestli se to dá odstranit nějak jinak?
Jinak si teda myslím, že reklamaci neuznaj, tohle je prostě vlastnost materiálu, tím, že to není umělý, ty fleky se tam dělaj…
Já teď řeším větší autosedačku a právě přemýšlím, jestli jít do tohohle „přírodního potahu“ s tím, že se prostě pod hlavou ten flek zase určitě udělá nebo radši koupit nějakej „umělej“ potah
Letní potah se mi kupovat nechce, protože to bych pak nemusela kupovat přímo potah z přírodních materiálů, že jo…
![]()
@kate02 větší sedačky tedy 15-36kg s tímto přírodním materiálem Organic Nature se nedělají, takže máte rovnou vybráno, musíte do umělého potahu
@steeve píše:
@kate02 větší sedačky tedy 15-36kg s tímto přírodním materiálem Organic Nature se nedělají, takže máte rovnou vybráno, musíte do umělého potahu
ale já teď potřebuju autosedačku 9-18 pro mladšího prcka
Staršímu ještě ta jeho 9-18 je, tak se mi nechce zbytečně stěhovat do 15-36, když má jen něco málo přes 15 kilo a ještě se do ní v pohodě vleze… Hlava neleze ani o kousek, pásy mu taky sedí…
Takže podle mě je zbytečný ho jen v rámci „dědění“ přesunout do větší sedačky ![]()
Nehledě na to, že při pouhé zmínce o tom, že by měl svoji autosedačku nechat bráchovi se vůbec netváří nadšeně
![]()
@kate02 tak to já myslel, že ji chcete pro staršího, no tak pokud 9-18, tak si ale stejně popěšte, už se potah Organic nevyrábí( a nebude ani v nové kol. 2013), jsou jen ty, které jsou skladem, třeba u Kinga je posledních cca 30 ks v republice
@steeve píše:
@kate02 tak to já myslel, že ji chcete pro staršího, no tak pokud 9-18, tak si ale stejně popěšte, už se potah Organic nevyrábí( a nebude ani v nové kol. 2013), jsou jen ty, které jsou skladem, třeba u Kinga je posledních cca 30 ks v republice
Steeve máme king duo plus s organic nature a s potahem jsme moc spokojení. Nevíš, proč to výrobce přestal vyrábět? Co do budoucna, to budou už na výběr jen uměliny? Zatím nám stačí 9-18, ale v budoucnu bychom opět chtěli ten přírodní materiál.
Jinak ohledně pocení- zatím žádný flek nemáme, ale je fakt, že v parném létě jsme ještě nejezdili.
@melanka jak bude vypadat kol. 2013 se dozvíme až koncem září, takže zatím nikdo neví co bude za potahy, jen víme, že potah Organic nebude, už se nedělá a jen doprodává skladovky
@melanka píše:
Steeve máme king duo plus s organic nature a s potahem jsme moc spokojení. Nevíš, proč to výrobce přestal vyrábět? Co do budoucna, to budou už na výběr jen uměliny? Zatím nám stačí 9-18, ale v budoucnu bychom opět chtěli ten přírodní materiál.
Jinak ohledně pocení- zatím žádný flek nemáme, ale je fakt, že v parném létě jsme ještě nejezdili.
manžela napadla úplně stejná otázka, proč to přestali dělat a jediný, co nás napadá, je to „flekatění“ a to, že některejm lidem to prostě vadí a zkoušeli to reklamovat a bylo s tím víc problémů, než užitku…
![]()
My máme zatím právě vajíčko s tímhle potahem a fleky na něm už jsou, ale zas je fakt, že jezdíme hodně i v horku a prcek je chudák kolikrát spocenej jak myš (ale on se obecně hodně potí…), tak ten „podhlavník“ dostává zabrat…
Ale i tak mi přijde, že je to hodně přjemný, takže přemýšlím i o tom Kingovi…
Zatím sice prcka relativně v pohodě nacpem do vajíčka, ale přece jen už má 79 cm, takže mu za chvíli bude malý… ![]()
@steeve zase budu otravovat s otázkou na potah. Organic Nature jsme zatím definitivně „vyřadili“ z výběru. Takže nároky na potah jsou, aby byl aspoň trošku světlejší, do užšího výběru „postoupily“ varianty Leon a Sophie. Víc se mi líbí Leon, ale u popisu na tvých (myslím
) stránkách je u něj poznámka „Látka slabší materiál
", co si pod tím mám představit? Autem mladší prcek jezdí v průměru minimálně jednou týdně, ale počítám s tím, že s tím, jak bude starší, bude těch cest přibývat. Znamená ten slabší materiál to, že se rychleji "prošoupe“ a prodře třeba při dávání prcka do sedačky? ![]()
@kate02 píše:
@steeve zase budu otravovat s otázkou na potah. Organic Nature jsme zatím definitivně „vyřadili“ z výběru. Takže nároky na potah jsou, aby byl aspoň trošku světlejší, do užšího výběru „postoupily“ varianty Leon a Sophie. Víc se mi líbí Leon, ale u popisu na tvých (myslím) stránkách je u něj poznámka „Látka slabší materiál
", co si pod tím mám představit? Autem mladší prcek jezdí v průměru minimálně jednou týdně, ale počítám s tím, že s tím, jak bude starší, bude těch cest přibývat. Znamená ten slabší materiál to, že se rychleji "prošoupe“ a prodře třeba při dávání prcka do sedačky?
ahoj kate sice nejsem steeve, ale řešila jsem to teď taky, tak ti jen chci dát tip, protože jsem taky zvažovala Leona
nejde mi odkaz, tak jsem odmázla tečky, budeš si je tam muset doplnit
www kvalitniautosedacky cz/kategorie-48/potahy-britax-romer-2012.html
a našla tohle, kde píšou, že je to hodně umělý..nakonec jsme vzali Nicka, ale to ti asi nepomůže ten moc světlý není, ale ta Sophie a Greta nevypadají špatně ![]()
Ja prave u prvni dcery mela original potah na MaxiCosi a ten byl dobry - savy, po vyprani hned suchy a hlavne - sedacka byla jak nova a kamaradka po ni skocila z druhe ruky jak slepice po flusu a jeste se myslela, ze jsme ji pouzivali jako druhou, jak byla zachovala…