Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Domiik87
ahojky, já mám zatím břicho spíš nafouklý a ani zatím nikdo nic nepoznává…Jinak u syna mě začalo opravdu těhu břicho růst tak cca konec 4.měsíce a začátek 5. už to bylo faaakt těhu břicho…
@Domiik87 neboj bříško se zachvilku ukáže, už se nemůžeš dočkat
. Já čekala dvojky a až v 5. měsíci trošku povyrostlo, ale všichni si mě dobírali, prý kde mám ty dětičky schovaný
. Celkově jsem na dvojky neměla velký pupík, v porodnici měly holky s jedním mimčem větší než já, ale byla jsem ráda za menší pupík.
Ahoj na mě je bříško od 6 měsíce…nejhorší bylo když se u nás na vesnici ptaly pořad dokola ve 4 a 5 měsíci… kde máš břicho? ta a ta už má takový břicho. měla jsem chuť jim odpovídat, že je mám v pr…ale nedalo mě to a zjištovala jsem kdy to jde poznat na ostatních a zjistila jsem, že 6 měsíc je v normě
Jsem 10 tt, mám břicho jako v šestém měsíci a fakt není o co stát
už musím mít i těhotenský rifle, do ničeho se nevejdu, nechápu kam to chce ještě růst ![]()
fakt buď ráda ![]()
Ahojky, já začínám 7.měsíc a teprve teď to vypadá jako těhotenské bříško, do teď jsem vypadala spíš prostě jako, že jsem se trochu spravila…Taky jsem pořád chtěla mít bříško… a teď když konečně nějaké je, tak přišly také bolesti zad, kyčlí atd…
Takže opravdu buď ráda, že ho nemáš ve třetím měsíci.. ![]()
@Lucynka86 to znám, byla to otrava, mě si dokonce i doktoři v nemocnici pořád dobírali s velikostí pupíku
, to jsem tam ležela 4 týdny, jsem myslela že se zblázním.
Téměř do 20tt u mě nikdo nepoznal, že jsem těhotná
samozřejmě kromě těch, kdo o tom věděli ![]()
Jéééé, buď ráda, že nemáš bříško. Tahat se v těhle vedrech s pupkem v 9. měsíci fakt nic moc
a do toho bolest zad, kyčlí…
Jinak mě pořádně vykouklo kolem 18.tt a pak rostlo doooost rychle ![]()
Ahojky, taky jsem se nemohla dockat az budu mit poradne brisko takze te chapu, a ted v tech vedrech bych ho klidne zase mela malicke
Bud rada ze ti naroste treba az za 3 mesice kdy takove vedra nebudou.
Já jsem 15.týden a nic na mě taky vidět není, teda trošku rostu, no, ale to spíš pěkně kynu, než že by to bylo těhotenské bříško…
Ale já jsem teda docela ráda, jen ať to rostoucí bříško ještě tak 2 - 3 měsíce počká, aspoň budu moct chodit do práce… ![]()
Ahoj, čekám dvojky (14. týden) a už mi dvakrát přes noc narostlo břicho. Poprvé mi dokonce na dvou místech prasklo a to mažu jak divá.
Podruhé mi poskočilo v noci na včerejšek. Ráno jsem se probudila, ležím, mažu břuch a koukám tak tele na nový vrata. Pod pupíkem takový vetřelec, který nejde zatáhnout. Trochu mě děsí, jak to jde rychle
. Mamka říkala, že když čekala nás se ségrou (jsem z dvojčat), měla břicho až po pátém měsíce a to jen takový malý. Doopravdy to začalo být vidět prý až v sedmém a v půlce osmého pak rodila. Bojim, bojim, že budu za chvíli vypadat jak vorvaň
Prý se s dvojčaty běžně přibírá 20 kg! ![]()
Já jsem 21.týden a teprv teď jde na mě poznat že jsem těhotná a ne že mi narostl špek
Jinak jsem četla ve své knize, že kolem toho 12.tt ženy na sobě pozorují vypouklé bříško kvůli střevům, které se v té době posouvají směrem nahoru a večer jsou nafouklejší kvůli plynům a tak.
Neboj, bříško ještě bude až Ti bude pak na obtíž.
Já teda měla břicho taky hodně brzy, už v 8tt. jsem měla solidní pupek, ale já byla dost hubená a od začátku těhotenství jsem byla hrozně nafouknutá, takže těhotenské to rozhodně taky nebylo. To bylo až později, někdy kolem 17tt. a narostlo do takových rozměrů, že jsem ho měla ke konci plné zuby.
![]()
@gabi.design
Já jsem právě četla, že na hubených a vysokých to jde vidět dřív, než na menších baculkách… A přijde mi divný, že já ještě nic, sice nejsem vysoká (165cm), ale jsem jak vyžle… ![]()
Jsem i včera hledala fotky jaký mají holky bříška v 15tt a já teda můžu říct, že oproti nim vypadám fakt jak když mám jen malou pneumatiku na břiše…
![]()
@_Kaczenkaa_ píše:
@gabi.design
Já jsem právě četla, že na hubených a vysokých to jde vidět dřív, než na menších baculkách… A přijde mi divný, že já ještě nic, sice nejsem vysoká (165cm), ale jsem jak vyžle…
Jsem i včera hledala fotky jaký mají holky bříška v 15tt a já teda můžu říct, že oproti nim vypadám fakt jak když mám jen malou pneumatiku na břiše…![]()
Hele, to je normální. Kamarádka je taky hubeňour a neměla skoro žádné břicho, když šla rodit. Vypadala asi jak já v tom 20tt.
A měla průměrné 3,5kg mimino. Já třeba měla břicho fakt obrovské a bylo to hrozné.
Vypadala jsem, jak kdybych čekala trojčata.