Rovnátka pro dítě za 75000,-

Napsat příspěvek
Velikost písma:
bedrisek
12.3.24 16:15

Syna čekají také rovnátka, má předkus. Úplné podrobnosti nevím, chodí s ním manžel a je to teď dost čerstvé, ale muž přinesl i spoustu papírů + přehled, kdy budou co dělat a kolik to bude stát.
Takže rozpočet máme na 55 - 60 tisíc a výhled je na 2 roky, platí se postupně. Za rtg ani konzultaci jsme nic neplatili. Chodíme (údajně) k jednomu z nejlepších ortodontistů ve městě

• Citovat
  • Upravit
56315
12.3.24 16:21
@emmimmi píše: Více

Na pojišťovnu nejsou žádná. Kamarádka teď platila dceři 90.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.24 16:29

Čekají mě rovnátka pro obě děti. Bohužel mají stejný problém a není typický, tak to nechci tady psát. Nevím, jaky typ. Můj příjem je směšný. Řešíme to ale už roky, tudíž mi jednou nás zubař sdělil nějakou cenu, abych měla přestavu s tím, že se to neplatí najednou. To je dost důležité. Každopádně momentálně na to mám našetřené. Já mám ráda velkou rezervu a žiju skromne. Určitě mi neřekl tak vysokou cenu, ale i tak jsem málem upadla. Ale mě už staly zuby tolik peněz, jako málokoho. Už mě nic nepřekvapí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.3.24 16:39

Jsem opravdu prekvapena, zdesena. I u nás je léčba na 2-3roky.Ale přes to mi ta cena přijde silena! nas rozpočet to asi zasáhne dosti.
Ale většina tady píše cenu podobnou. Jedine se opravdu obrátit jinam.Jen se bojim, ze budeme znovu platit konzultaci i rentgeny.

• Citovat
  • Upravit
Tajemnadama
12.3.24 16:41
@Anonymní píše: Více

Tak Vaše částka vychází na 3 roky, 2000 měsíčně. Což je bezna castka při velký vadě.

• Citovat
  • Upravit
4954
12.3.24 16:42

Ta cena je běžná pro neviditelná rovnátka, naopak třeba v porovnání s Prahou ještě spíš nižší. Ale neviditelná rovnátka jsou to nejdražší, co se aktuálně nabízí. Najdi normální ortodoncii, kde dělají i klasická rovnátka (snímatelná i fixní) a objednejte se na konzultaci tam. Moje dcera měla fixní rovnátka klasická zámečková na obou čelistech a péče rozložená do dvou let nás přišla zhruba na třicet tisíc. Fakultní stomatologická klinika.

Edit: Nejvíc jsem najednou platila asi 8,5 tisíce při nandání horního oblouku a potom o něco málo míň o rok později při dolním. Jinak to byly položky spíš v řádech stokorun až dvou tisíc.

Příspěvek upraven 12.03.24 v 16:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56315
12.3.24 16:43

Podle mě se dostaneš na 40_50 s těmi zameckovymi. Je to běžná cena…koukám, že jsme ušetřili, moje děti mají rovné a zdravé zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bedrisek
12.3.24 16:49

Nás čekají rovnátka také u obou dětí - takže jsem počítala 120 - 150 tisíc :?. „Naštěstí“ u dcery se rovnátka posunula na neurčito, ještě má dva mléčné zuby. Ale i tak je mi jasné, že to bude brzy. Takže my v průběhu 2-3 let těch cca 150 tisíc určitě dáme

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.3.24 16:58

Zrovna mi došel e-mail s celkovou cenou za 105 tisíc, léčba na 3,5 let.
Původně se začalo na 50,75 a teď 105.
Bojim se otevřít další zprávu.

• Citovat
  • Upravit
bedrisek
12.3.24 17:01

To je strašný :roll: 8o Občas si říkám, jak to dělají chudáci ti, co na to fakt nemají. Ty částky jsou šílené. A o to víc mě štve, jak kolikrát zubařka útočila, jestli už jsme se objednali a začali ta rovnátka řešit. Jako jednak jsme 2 roky čekali, než nás někdo vezme, jednak já vůbec nedošlo, že někdo na to prostě nemusí mít :zed:

• Citovat
  • Upravit
56315
12.3.24 17:09

Jděte ještě jinam, zkuste ta zameckova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4954
12.3.24 17:13

A co to je za kliniku? Nepůsobí to zrovna důvěryhodně. Máš do nich ty RTG snímky? Jestli jste je platili a nemáš je, tak si je vyžádej, třeba to pak nebude zapotřebí jinde opakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
12.3.24 17:15

Tak to je šílený. 8o
Dcera měla rovnátka tři roky, dole kvůli předkusu a nahoře kvůli jiný vadě. Platila jsem na začátku něco přes 12 tisíc a pak občas menší částky, v řádu stokorun. Nějaký oblouky či co, občas 50 Kč za přilepení zámečku. Rentgeny ani konzultace jsem neplatila. Za tu dobu to vyšlo tak na 16 tisíc, horší pro mě byl ten čas, dcera tam asi dva roky jezdila 2× do měsíce, tam ji doktor během tří minut něco utáhl a jely jsme. Vozila jsem ji do školy do jinýho města, doktor byl taky v jiným městě, stálo mě to vždycky minimálně čtyři hodiny času. :roll:
Jo a ordinace byla v takovým Prde*ákově v severních Čechách u německých hranic, tam by asi nikdo sto litrů za rovnátka nedal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2924
12.3.24 17:16

Zakladatelko, nezlob se, ale nejak nechapu z ceho jsi tak zdesena az rozhorcena a prekvapena. Nechala jsi si nacenit nadstandartni, placeny produkt. Neviditelna rovnatka proste nejsou “bezna rovnatka” coz je evidentni z par minutoveho googleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.24 17:16

Mám neviditelná a vyjdou na 96tis s tím, že je možné rozložit do splátek 4×15 tis a pak po 4 tis. při kontrole. Normalni rovnátka mi nabízel a vycházelo to asi o 15 tis levnější. Nemam žádnou velkou vadu, jen dva křivé zuby dole a jeden nahoře, ale vadilo mi to při mluvení a měla jsem oddreny jazyk.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA