Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No, můžu říct, že panelákový stěny hned tak něco nezvládne, my s přestěhováním do paneláku museli vrtačku měnit, neb jsme se současnou příklepovou nenavrtali ani tu díru na obrázek. Nemluvím o příčkách, ty máme siporexové.
@Pinotek píše:
Do obyčejný panelákový zdi by to snad stačit mělo ale problém by byl s nosnýma stěnama. Tam už je železobeton a ten je hodně zrádnej. Ale pokud je to na takový to běžný vyvrtání pár dírek na pověšení obrázků a tak, tak to se asi ani nevyplatí úplně investovat do nějaké dražší pořádné vrtačky. Být tebou tak taky váhám ale asi bych mu tuhle klidně pořídila.
Jak to tak vypadá, tak mu vrazím peníze ať si ji raději koupí sám
Nebo to koupím před Vánoci aby se to dalé vrátit kdyby to nebylo vyhovující
![]()
@ugluk píše:
No, můžu říct, že panelákový stěny hned tak něco nezvládne, my s přestěhováním do paneláku museli vrtačku měnit, neb jsme se současnou příklepovou nenavrtali ani tu díru na obrázek. Nemluvím o příčkách, ty máme siporexové.
Aha
Ok tak já se raději ještě pobavím s jeho bráchy co dělají ve stavebnictví s ním, aby mi poradili.. Ono asi bude potřeba zaměřit se i na výkon a další parametry a to já fakt neznám a neumím posoudit
![]()
@lavazza2 mame doma jak aku sroubovak,tak aku vrtacku, vrtacka je vrtacka, s ni se vyvrta opravdu vse,kdyz jsou dokoupene vrtaky (na.drevo,zeivo i kov).
Aku sroubovak dokaze udelat díru take,ale je to spis jen na drobnosti.S tm spis vse smontuje apod..
Urcite doporucuji mit doma oboje ![]()
@lavazza2 píše:
Ahoj![]()
mám dotaz a sama asi na to nepřijdu. Jaký rozdíl je mezi aku šroubovákem, aku vrtacím šroubovákem a aku vrtačkou?
https://www.elvin.cz/…on-18v-1-3ah?…
Chlap se párkrát zmínil že by rád aku vrtačku (nenápadně jsem z něho vytáhla že zn. Makita, s příklepem a dvěmi bateriemi) a ráda bych mu ji koupila k Vánocům.
Jenže není to zrovna nejlevnější, takže musím trošku ještě našetřit.
Jde mi o to, že jsem narazila na tohle zboží v akci a vše by to splňovalo až na to že je to aku vrtací šroubovák a já mám strach abych nekoupila něco špatně:
Ahoj.
Tak tato věta by měla být pro Tebe „směroplatná“. Řekl vrtačku, tak mu kup vrtačku. V jejich řeči je to úplně stejné, jako bys řekla, chci v prstýnku diamant a on koupil zirkon. ![]()
@tininas píše:
Ahoj.Tak tato věta by měla být pro Tebe „směroplatná“. Řekl vrtačku, tak mu kup vrtačku. V jejich řeči je to úplně stejné, jako bys řekla, chci v prstýnku diamant a on koupil zirkon.
Okey, to zní loicky ![]()
@lucynka25 A jakou značku?
@ugluk Jinak jaké minimální parametry by slušná vrtačka měla mít?
@ugluk Jinak jaké minimální parametry by slušná vrtačka měla mít?
Mě se neptej, já tohle nechala plně na chlapovi, co s ní v 95 % případů vrtá
Záleží, na co přesně a kam ji potřebuješ, ve starém cihlovém bytě stačilo něco mnohem slabšího. A pokud to máš s kým zkonzultovat, tak to určitě udělej ![]()
@lavazza2 mame od Bosh vrtacku a sroubovak mame parkside a s tim je silene spokojenej,bity ma dokoupene snad z Tesca.
Zkoukni recenze vrtacek a to ti dost pomuze ve vyberu,preci jen tam budou recenze od chlapu
Ja tak vzdycky vybiram.
@tininas kvalitní aku vrtačka se používá i jako aku šroubovák, většinou je k tomu sada bitů a vrtáků, my máme ryobi, vrtačku, utahovák, brusku, flexu, nůžky na plot a ještě něco, výhoda je, že se na vše dá použít jedna baterie
Ahoj holky a kluci,
Můžete doporučit Aku šroubovák a Aku vrtačku na takovéto domácí kutění? ![]()
Nižší až střední cenová hladina a aby vrtačka zvládla i panel.
Dík ![]()
@Magical-eyes píše:
Ahoj holky a kluci,
Můžete doporučit Aku šroubovák a Aku vrtačku na takovéto domácí kutění?
Dík
Zkusil bych něco takového https://akusroubovaky.heureka.cz/maktec-mt080e/#… . Je to hobby značka Makity. A máš vrtačku i šroubovák v jednom. Ten panel by to snad mělo zvládnout taky se správným vrtákem.
Kup to v lidlu, černou řadu Performance. Super cena a hodně dobrá kvalita. V podstatě to zvládá profizátěž.
@Magical-eyes píše:
Ahoj holky a kluci,
Můžete doporučit Aku šroubovák a Aku vrtačku na takovéto domácí kutění?
Dík
Vrtání do panelu je také dost o vrtáku, já beru Hilti.